Görüş Bildir
Haberler
5 Yıldır Tek Dersten Kalan Öğrencinin Babasının Parmak Kesmeli Protestosu

5 Yıldır Tek Dersten Kalan Öğrencinin Babasının Parmak Kesmeli Protestosu

cemil c
28.06.2014 - 21:13 Son Güncelleme: 29.06.2014 - 00:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Parmağı Prof.'Un Önüne Attı Gitti!

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan, ancak başarısız olduğu bir ders nedeniyle 4 yıllık normal öğretim süresi sonrasındaki 5 yılda da mezun olamayan öğrencinin babasının, oğlunun başarısız olduğu dersi veren öğretim üyesi ile girdiği tartışma sonrasında, yanında getirdiği satırla kendi parmağını kestiği, kesilen parmağının ameliyatla yerine dikilmesini de kabul etmeyerek memleketi Bingöl’e gittiği öğrenildi.

Malatya’da yerel yayın yapan ER TV’nin haberine göre, olay, önceki gün İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi B Blok’ta meydana geldi. İddiaya göre, normal eğitim süresi 4 yıl olan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi E.E. normal eğitim süresi sonrasındaki 5 yılda da kendisine tanınan sınav haklarında başarısız oldu ve toplam 9 yılda fakülteden mezun olma hakkı elde edemedi.

Oğlunun 9 yılda üniversiteden mezun olamayışına üzülen öğrencinin babası İ.E. memleketi Bingöl’den Malatya’ya gelerek, oğlunun başarısız olduğu dersi veren İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H.K. ile odasında görüştü. İnşaat bekçiliği yaparak ailesini kıt-kanaat geçindirmenin mücadelesini verdiğini ve oğlunun normal öğretim süresinden 5 yıl sonra bile üniversiteden mezun olamamasının kendisine büyük yük getirdiğini belirterek artık mezun edilmesini talep eden baba İ.E. Prof. Dr. H.K.’dan olumsuz cevap aldı.

Oğlunun mezun edilmesi talebine olumsuz cevap alan baba İ.E. bunun üzerine beraberinde getirdiği satırı çıkararak, ‘şayet oğlu mezun edilmezse parmağını keseceğini’ söyledi. Prof. Dr. H.K. öğrencisinin babasının bu hareketi karşısında da tavrını değiştirmeyince, baba İ.E. dediğini yaptı ve satırla serçe parmağını keserek Prof. Dr. H.K.’nın masasına koydu ve odadan ayrıldı.

Ameliyatı da kabul etmedi, Bingöl’e gitti

Öfkeli baba İ.E.’nin olaydan hemen sonra çağrılan ambulans ile Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı, burada kestiği parmağının yerine dikilmesi için ameliyata alınmak istendiği, ancak doktorlara direniş göstererek ameliyatı reddederek memleketi Bingöl’e gittiği öğrenildi.

Prof. Dr. H.K. ‘Satırlı olaydan dolayı bu öğrenciyi geçirmem. Çünkü…’

ER TV’nin ulaştığı İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. H.K. olayı doğruladı. Derste başarı gösteremeyen öğrencilerin zaman zaman kendisini hedef gösterdiğini belirten Prof. Dr. H.K. “Başarı gösteremeyen öğrencileri geçirmem mümkün değil. Sınav kâğıtlarında her zaman adil oldum. Bunun aksini sınıfta bıraktığım öğrencilerim bile söyleyemez” dedi.

Oğlunun mezun edilmesi yönündeki talebi reddedilen babanın üzüntüsünü anladığını belirten Prof. Dr. H. K. “Ancak ben bu öğrenciyi sırf bu olaydan dolayı geçirmeyi düşünmüyorum. Mezun olması kendisine bağlı. Şimdiye kadar bir saygısızlığını görmedik. Fakat derslerine karşı duyarsız ve sürekli devamsızlık yapan bir öğrencimiz. Eğer satırlı olayın ardından sırf bunun için derslerimden geçirirsem, buradan bir yol açılır. Herkes bu defa şiddete başvurur” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, ancak tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Haber – Fotoğraf: M.Yasin Çalgan / Er TV

Kaynak: http://www.malatyahaber.com/haber/par...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0