Görüş Bildir
Haberler
4. Görüşme Bugün: Müzakerelerde Olumlu İlerleme Sinyali

4. Görüşme Bugün: Müzakerelerde Olumlu İlerleme Sinyali

Batuhan
14.03.2022 - 07:59

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ön sonuçlarının ele alınması için bugün görüşme yapılacağını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Podolyak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müzakerelerin çevrim içi olarak aralıksız devam ettiğini belirterek, çalışma gruplarının sürekli çalıştığını ve çeşitli konuların dikkat gerektirdiğini kaydetti.

Mihail Podolyak, '14 Mart'ta müzakerelerin ön sonuçlarını görüşmek için müzakereler yapılacak.' ifadesini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için gerçekleştirilen müzakerelerin bir sonraki turunun bugün planlandığını duyurmuştu.

"Olumlu adımlar var"

"Olumlu adımlar var"

Kiev ile Moskova’nın ülkede barış ve ateşkes amacıyla oluşturduğu müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutski'den tüm dünyanın beklediği gerilimi azaltacak açıklama geldi. “Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor' diyen Slutski, 'Yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir” ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı'nın Danışmanı Mihail Podolyak ise devam eden müzakerelerde Ukrayna’nın taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılanmaya başladığını açıkladı.

"Heyetler yakında ortak bir zemine ulaşabilir"

"Heyetler yakında ortak bir zemine ulaşabilir"

Rus Haber ajansı TASS da müzakere heyetindeki üyelerin açıklamalarına yer verdi. Şu ana kadar elle tutulur ilerleme sağlanamadığı ifade edildi, iki heyetin yakında ortak bir zemine ulaşabileceği belirtildi.

Zelenskiy: "Heyetlerin görevi, iki devlet başkanının toplantısını organize etmek"

Zelenskiy: "Heyetlerin görevi, iki devlet başkanının toplantısını organize etmek"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de müzakerelerle ilgili açıklama yaptı.

Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere katılan heyetlerin görevinin, iki ülkenin devlet başkanlarının katılacağı bir toplantıyı organize etmek olduğunu söyledi. Görüşmenin gerçek sonuçlara odaklanması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın