Görüş Bildir
Haberler
3 Aylık Maaşı 1 Aylığa Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

3 Aylık Maaşı 1 Aylığa Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
24.09.2021 - 09:55

4A (SSK), 4B (Bağkur) ve 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerinin herhangi birinde çalışan vatandaşlar prim ödemeleri, sigortalılık süresi ve yaş gibi çeşitli kriterleri yerine getirdikleri taktirde emekli olmaya hak kazanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan bu emeklilik hakkı sonucunda alınan maaşlar ise 4A, 4B ve 4C sigorta sistemlerinin türlerine göre değişebiliyor. Örneğin 4C yani eski adıyla Emekli Sandığı'ndan emekli olan vatandaşların aylıkları bilindiği gibi 3 ayda bir yatıyor. Fakat bu durumdan rahatsız olan 4C'li emekliler isterlerse 3 ayda bir aldıkları maaşlarını 1 aya çevirebiliyor. Peki, 3 aylık maaşı 1 aya çevirme işlemi nasıl yapılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigorta sistemlerinin türlerine göre alınan emekli maaşlarının tutarları veya alınma zamanları değişiklik gösterebiliyor. Aralarında en farklı emekli aylığı ödemesi alan sigorta sistemi ise Emekli Sandığı yani yeni adıyla 4C emeklileri oluyor. 4C emeklileri aylıklarını 3 ayda bir şeklinde alıyor. Fakat geçim sıkıntısı ile 3 ayda bir maaş almak vatandaşları zorlayabiliyor. Bu yüzden çoğu vatandaş 3 ayda bir aldıkları maaşı ayda 1'e çevirmek istiyor. 3 aylık maaşı 1 aylığa çevirme işlemi e-devlet kapısı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. İşte e-Devlet üzerinden 3 aylık maaşı 1 aylığa çevirme işlemi ve detayları...

3 AYLIK MAAŞI 1 AYLIĞA ÇEVİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Günümüzde hemen hemen birçok resmi işlemi ilgili kurumlara gitmeden e-Devlet kapısı aracılığıyla yapmak mümkün. Bu işlemlerden biri de 3 aylık maaşı 1 aylığa çevirme işlemi. Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı 3 farklı sigorta sistemi bulunmaktadır. Bu sistemlerden emekli olan vatandaşlar emekli olduğu sistemin şartlarına göre emekli aylıklarını alıyor. 4C (Emekli Sandığı) emeklileri ise maaşlarını 3 ayda bir olarak alıyor. Fakat isteyen vatandaşlar 3 aylık maaşlarını 1 aylığa çevirebiliyor. Bu işlemi e-Devlet üzerinden birkaç adım izleyerek kolaylıkla halledebilirsiniz. İşte e-Devlet üzerinden 3 aylık maaşı 1 aylığa çevirme işlemi adımları;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak ilgili alana '4C Bir Aylık Maaş Tercihi (Sosyal Güvenlik Kurumu' yazıp arama butonuna basın.

  • Ardından açılan sayfa Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmakla birlikte burada 3 aylık maaş tercihinizi 1 aylık olarak değiştirebilirsiniz.

  • Tüm bu işlemleri doğru bir şekilde yaparak 3 aylık maaşını 1 aylığa kolaylıkla çevirebilirsiniz. 

  • Ayrıca tüm bunlar yerine dilerseniz https://www.turkiye.gov.tr/4c-bir-aylik-maas-tercihi linkine tıklayıp karşınıza çıkan sayfada kimlik doğrulama işlemlerini yaptıktan sonra direkt olarak 3 aylık maaşı 1 aylığa çevirme sayfasına yönlendirilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?