Görüş Bildir
Haberler
25 Eylül Dünya Eczacılık Günü: Dünya Eczacılık Günü Sözleri ve Mesajları

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü: Dünya Eczacılık Günü Sözleri ve Mesajları

Eda Özkan
24.09.2022 - 23:42

Dünya Eczacılar Günü'nün ne zaman olduğu sorusu birçok vatandaş tarafından merak edilerek araştırılıyor. Sağlık sistemlerinin en önemli parçalarından biri olan eczacıların gününü kutlamak isteyenler, bugüne dair söz ve mesajları sevdikleri ile paylaşmak istiyor. Biz de Onedio olarak Dünya Eczacılar Günü'ne özel söz ve mesajları sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eczacılık Günü Tarihçesi

Eczacılık Günü Tarihçesi

14 Mayıs tarihi, ülkemizde her yıl akademik eczacılık eğitiminin başladığı tarih olarak bilindiğinden Eczacılık Günü, bu tarihte kutlanıyordu. Ancak 2009 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sonrasında, bu günün FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’de kutlanmasına karar verildi.

25 Eylül Dünya Eczacılık Sözleri ve Mesajları

25 Eylül Dünya Eczacılık Sözleri ve Mesajları
  • Eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha mümkün olduğu gelecek günler temennisiyle, tüm eczacıların Dünya Eczacılık Günü kutlu olsun...

  • İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk alan eczacıların 25 Eylül Eczacılık Günü ktulu olsun.

  • Tüm eczacılarımızın 25 Eylül Eczacılık Günü tebrik ediyor, sağlımıza verdikleri değerli katkılardan dolayı hepsine şükranlarımı sunuyorum.

  • Bin yıllık geçmişinden güç alan, sağlıklı nesillerin sürekliliği için yüzü daima geleceğe dönük olan eczacıların 25 Eylül Eczacılık Günü kutlu olsun.

  • İnsanlığın var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen belki de en eski meslek gruplarından biri olan eczacılık mesleği, insan sağlığını iyileştirmek gibi son derece kutsal bir görevi üstlenmekte. Bu vesileyle tüm eczacıların Dünya Eczacılık Günü kutlu olsun.

  • Nerede görev yaparsa yapsın, insan sağlığına önemli katkılar sunan tüm eczacıların “eczacılık günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum.

  • Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biridir. 25 Eylül Eczacılık Günü tüm Eczacılara Kutlu Olsun.

  • İlaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren, sağlık sorunlarına yardım için hep yanımızda olan eczacıların Eczacılar Günü'nü tebrik ediyorum.

  • İnsanların güvendikleri mesleklerin her zaman başında gelen tüm eczacıların 25 Eylül Eczacılık Günü Kutlu Olsun.

  • Gelecek 25 Eylüllerin insanlığa mesleğinize güzel günler getirmesi dileklerimle Eczacılık Gününüzü kutluyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın