Görüş Bildir
Haberler
2019'un Talihlisi Çıkmadı: 70 Milyon TL'lik Büyük İkramiye Hazine'ye Kaldı

2019'un Talihlisi Çıkmadı: 70 Milyon TL'lik Büyük İkramiye Hazine'ye Kaldı

Milli Piyango İdaresinin 2018'deki yılbaşı çekilişinin 70 milyon liralık büyük ikramiyesi, talihlinin ortaya çıkmaması üzerine zaman aşımına uğradı. Büyük ikramiye Hazine'ye aktarılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce 31 Aralık 2018 akşamı gerçekleştirilen yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye '7615536' numaralı tam bilete isabet etmişti. Büyük ikramiyeye ait numaraların bulunduğu biletin sevk merkezi İstanbul-Kadıköy olarak açıklanmıştı.

Talihli bir yılda ortaya çıkmadı

Talihli bir yılda ortaya çıkmadı

Milli Piyango çekilişlerinde zaman aşımı süresi bir yıl olarak uygulanıyor. Aradan geçen bir yıla rağmen talihli ortaya çıkmadı ve ikramiye ödemesi yapılmadı. Bugün mesai bitimine kadar 70 milyon liralık bileti elinde tutan talihlinin İdareye başvurmaması üzerine, bir yıllık zaman aşımı süresi de dolmuş oldu.

Milli Piyango İdaresinin internet sitesinden de konu, '70 Milyon TL İkramiyeli Milli Piyango Bileti Zaman Aşımına Uğramıştır' ifadesiyle duyuruldu.

İkramiye Hazine'ye aktarılacak

İkramiye Hazine'ye aktarılacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu ikramiye tutarı, Hazineye devredilmek üzere İdareye gelir kaydedildi. Söz konusu tutar, zaman aşımı süresinin sonuna kadar bir kamu bankasında ikramiye karşılık hesabında tutuluyordu.

Süresinde alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılıyor. Bu tutarlar, savunma sanayisi, çocuk esirgeme hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile olimpiyat oyunlarına hazırlık için kaynak olarak kullanılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
53
39
9
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan

Milli piyangonun arkasında dönen işlere rağmen hala bilet alan salak kaldı mı ya?

Pasif Kullanıcı

Var abi var o kadar çok salak var ki halen bilet alan.

Bozkurt

Ve hâlâ bilet alan var!

colombian

hala milli piyangonun dürürstlüğüne inanan ''saf'' kaldıysa gözlerinden öperim dicektim ama nimet abla kuyruğunu görünce tekrar ve tekrar anlıyosunuz ki ülke... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ve 2023 te bil bakalım dostum kim tekrar iktidar olacak :D