Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılı Boyunca Adından Söz Ettirerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 25 Film

2016 Yılı Boyunca Adından Söz Ettirerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 25 Film

EC was here.
30.12.2016 - 13:55

2016 yılı süper kahramanların yılıydı hiç şüphesiz. Bu durum kimilerince eleştirilse de, birkaç film haricinde aralarından gayet iyi yapımlar çıktığını gördük. Bu görkemli yapımlara rağmen fırsat bulup kendini gösterebilen kaliteli özgün eserler de dikkatleri çekti ve takdire şayan filmlerin buluştuğu bu liste ortaya çıktı.

Film özetleri her zamanki gibi beyazperde.com'dan alıntılanmıştır. Herkese iyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane

25. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane

IMDb: 7.3

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

24. Kayıp Balık Dori / Finding Dory

24. Kayıp Balık Dori / Finding Dory

IMDb: 7.5

Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo'yu da alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü'ne gider.

Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot 'Hank', eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir beluga balinası 'Bailey' ve miyop bir balina köpekbalığı olan 'Destiny''dir. 

Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

23. Julieta

23. Julieta

IMDb: 7.1

50'li yaşlarına gelmiş Julieta, erkek arkadaşı Lorenzo ile birlikte Madrid'den Portekiz'e taşınma planları yapmaktadır. Bu sırada en son 18 yaşında gördüğü ve 12 yıldır hiçbir haber alamadığı kızı Antía'nın bir zamanlar en yakın arkadaşı olan Beatriz ile karşılaşır. Onunla yaptığı konuşmayla birlikte unutmaya çalıştığı acıları depreşir ve Portekiz'e gitmek yerine eskiden kızıyla birlikte yaşadığı eve geri döner. Kızından bir haber alabilmeyi umutsuzca bekleyerek günlerini geçirmeye başlayan kadın, bu sırada geçmişini tekrar gözden geçirerek anılarını kağıda aktarmaya başlar: Gençlik yıllarında tanıştığı ve aşık olduğu balıkçı Xoan ile birlikteliği, kızının doğumu, eşinin ölümü üzerine yaşadığı bunalım yılları ve kızının bir gün apansız çıkıp gidişi gibi olayları tekrar yaşayarak, daha önce fark edemediği hatalarını görmeye başlayacaktır.

22. İyi Adamlar / The Nice Guys

22. İyi Adamlar / The Nice Guys

IMDb: 7.4

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

21. Deepwater Horizon: Büyük Felaket / Deepwater Horizon

21. Deepwater Horizon: Büyük Felaket / Deepwater Horizon

IMDb: 7.5

Filmin öyküsü açık deniz üzerinde faal durumda olan sondaj kulesinin petrol sızdırması ve Nisan 2010'da patlaması ile Amerikan tarihindeki en büyük petrol kaçağı haline gelmesi üzerine kurulu. O gün Deepwater Horizon‘da çalışan ve olabilecek en korkutucu şartlara maruz kalan 126 kişilik ekibin hikayesi beyaz perdeye taşınıyor. İyi eğitilmiş olan karma ekip, vardiyalarını tamamlayıp kıyıda bekleyen aileleriyle bir araya gelmeyi umut eder. Ancak bir anda hayatlarındaki en kara saati yaşamaya başlayan ekip, okyanusun ortasında durdurulamaz bir yangın ile cesurca savaşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hunt for the Wilderpeople

20. Hunt for the Wilderpeople

IMDb: 7.9

Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur. Tabii ki tüm ülke ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri peşlerine düşecektir.

19. Hell or High Water

19. Hell or High Water

IMDb: 7.8

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western hikâyesini anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, şehirden şehre dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır fakat peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir...

18. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar / Fantastic Beasts and Where to Find Them

18. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar / Fantastic Beasts and Where to Find Them

IMDb: 7.8

Alışılmadık magizoologist(sihirli yaratıkları inceleyen kişi) Newt Scamander güvenilir yıpranmış bavuluyla birlikte New York’a gelir. Bu bavul göründüğünden çok, çok ve çok büyük olan büyülü bir eşyadır. Bavul Newt’ın dünyanın her tarafına yaptığı yolculuklardan bulduğu nadir ve nesli tükenmekte olan sihirli yaratıklara ev sahipliği yapmaktadır. Scamender bu gezilerinde, Amerikan büyü topluluğunun Muggle’lardan korku içinde saklandıklarının farkına varır ve burada büyücülerin ortaya çıkma tehlikesinin, İngiltere’den daha büyük sorun yarattığını anlar. Fantastik Canavarlar; eşsiz yeteneklere sahip İngiliz büyücünün büyüfobik Amerika’ya yaptığı yolculukta, kesinlikle çok tehlikeli olan bazı yaratıkların bavuldan dışarı çıktığında ne olacağının hikayesidir.

17. Sully

17. Sully

IMDb: 7.6

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirerek bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze gelecektir.

16. Nefesini Tut / Don't Breathe

16. Nefesini Tut / Don't Breathe

IMDb: 7.2

Kör bir adamın evine girip, hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen üç arkadaşın hikayesi. Adamın göründüğü kadar çaresiz olmadığını fark ettiklerinde ise korkunç bir hata işlediklerini anlamışlardır ancak; evin içerisindeki ölümcül kovalamaca çoktan başlamıştır bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Snowden

15. Snowden

IMDb: 7.4

Edward Snowden askerde iki bacağını da sakatlaması sonucu zorunlu olarak terhis edilir. Ülkesine hizmet etmek için yanıp tutuşan bu genç, şansını bir de CIA'den yana kullanmayı dener ve elemeleri üstün başarıyla geçer. CIA'deki özel bir birim insanların e-postaları, yazışmaları gibi tüm internet ortamı hareketlerine bakarak, cep telefonu ve web kamerası ile takip ederek herkesi izlemekte ve bir profil oluşturmaktadır. Edward Snowden kıvrak zekasıyla, halktan gizlenen bu olayı ifşa etmeyi ve devletle ilgili ulaştığı önemli verileri doğru insanlara teslim etmeyi kendine görev edinir.

14. Hizmetçi / Ah-ga-ssi

14. Hizmetçi / Ah-ga-ssi

IMDb: 8.1

Şehvet, entrika ve cinsel gerilimle örülü göz alıcı bir öykü. Sarah Waters’ın The Fingersmith adlı romanından uyarlanan bu dönem filmi, 1930’larda Japon işgali altındaki Kore’de geçiyor. Film, zengin genç bir Japon kadın, onu kandırıp zenginliğini ele geçirmeye çalışan Koreli bir adam ve adamın tuttuğu Koreli bir hizmetçi arasındaki entrika etrafında dönüyor.

13. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals

13. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals

IMDb: 8.0

Susan Morrow, 19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. İkinci evliliğinde ise bir doktorun eşi olarak düzenli bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eş kendisinin fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan 'Noctural Animals' adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Kitabın kahramanı Tony’nin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatını değiştirecektir.

12. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

12. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

IMDb: 8.0

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince hayatı alt üst olacaktır. Tanrılar, canavarlar gibi pek çok doğaüstü yaratık harekete geçince, Kubo hayatta kalmak için eski bir samuray savaşçısı olan babasının zırhını bulmak zorundadır...

11. Korku Seansı 2 / The Conjuring 2

11. Korku Seansı 2 / The Conjuring 2

IMDb: 7.5

Film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor.

Warren’lar, hayret verici doğaüstü araştırmalarına, kötü niyetli bir ruhun dört çocuk büyüten bekar bir annenin evine dadanması üzerine, aileye yardım eli uzatmak için Kuzey Londra’ya doğru yola koyuluyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sing Street

10. Sing Street

IMDb: 8.0

80'lerde İrlanda'nın Dublin şehrinde yaşayan bir gencin, müzik grubu kurup baskıcı ailesinin yanından kaçıp Londra'ya taşınması anlatılıyor.

9. Captain Fantastic

9. Captain Fantastic

IMDb: 8.0

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

8. Orman Çocuğu / The Jungle Book

8. Orman Çocuğu / The Jungle Book

IMDb: 7.6

Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.

7. Doctor Strange

7. Doctor Strange

IMDb: 7.9

Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.

6. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi / Rogue One: A Star Wars Story

6. Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi / Rogue One: A Star Wars Story

IMDb: 8.3

Bir grup beklenmedik kahramanın, imkansız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelme hikayesini anlatan Rogue One, 1977 tarihli Bölüm IV öncesinde geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Savaş Vadisi / Hacksaw Ridge

IMDb: 8.6

İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur. Film, bu tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor.

4. Zootropolis: Hayvanlar Şehri / Zootopia

IMDb: 8.1

Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. Alışıldık Disney havasının solunacağı filmde; konuşkan tilki Nick'in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

3. Deadpool

IMDb: 8.1

Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde, kendi kurallarına göre takılan, kötünün iyisi bir adamdır. Hayatına yeni giren Vanessa ile harika bir uyumu varken bir şeylerin tam da yolunda gittiğini düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalır. Sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eden Wade, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılır. Fakat bu proje sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır. Asıl amaç birtakım DNA'ları tetiklemektir. Akla gelmeyecek acılara göğüs geren Wade, her şey sona erdiğinde üstün yeteneklere sahip olur. Fakat tüm bu özellikleriyle tek bir amacı vardır, Ajax 'Francis'ten intikam almak!

2. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / Captain America: Civil War

IMDb: 8.0

Marvel alemi için sivil savaş alarmı! Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.

1. Geliş / Arrival

IMDb: 8.4

Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın En İyi Dizileri:

This Is Us

This Is Us

Aynı gün doğan ve yolları birbirleri ile kesişen Rebecca ve Jack, Pittsburgh'da üçüz çocuk bekleyen evli bir çift, bekar ve yaşam tarzından sıkılmış yakışıklı aktör Kevin'ın duygusal hikayesi anlatılıyor. Her bölümü içinize işleyen bir aile draması olan dizi, yılın iyi başlayan yapımlarından.

The Crown

The Crown

The Crown, Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street'in içinde yaşanan entrikaları, aşkları ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayların perde arkasını anlatıyor. Netflix'in en güvendiği dizileri arasında.

The Night Of

The Night Of

New York'ta yaşanan, karmaşık bir hikayeye sahip hayali bir cinayet davasının derinlemesine araştırıldığı sekiz bölümden oluşan mini dizide, bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava süreci işleniyor. Riz Ahmed'in performansı özellikle dikkat çekiyor.

Stranger Things

Stranger Things

8 bölümlük birinci sezonuyla yılın en çok konuşulan dizilerinden biri oldu. 80'ler korku ve bilim kurgu filmlerinden esintiler taşıyan dizinin ikinci sezonunu merakla beklemedeyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Westworld

Westworld

HBO'nun yeni bombası Westworld'ün ilk sezonu geçer not aldı. 10 bölümden oluşmasına rağmen hikayenin derinliği nedeniyle 23 bölümlük bir dizi izlemiş kadar olduk. Önümüzdeki yıllarda adından daha fazla söz ettirmesi muhtemel.

Black Mirror

Black Mirror

Uzun bir aranın ardından yeniden kavuştuğumuz Black Mirror yine adına yakışır bölümlerle ekranlardaydı.

The Walking Dead

The Walking Dead

Negan karakterinin dahil olmasıyla birlikte dizi vites arttırdı ve 6. sezon sonu, 7. sezon başıyla akıllardan çıkmayacak sahnelere imza attı.

Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones yine bildiğimiz gibi. Hiç şüphesiz ki yılın en çok konuşulan, en kaliteli seyirliği sunan bölümlerine imza atan dizisiydi.

Yılın Dikkat Çeken Belgeselleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tufandan Önce / Before the Flood

Tufandan Önce / Before the Flood

IMDb: 8.4

İklim değişiklerinin çevre üzerine etkileri ve bu değişikliklerin sonucu olarak gezegendeki türleri tehlikede olan türleri, ekosistemleri koruyabilmek için neler yapılabileceğini sorgulayan bir belgesel. İklim değişiklerinin korkutucu etkilerine tanık olurken, Leonardo Di Caprio'yu da çevreci kimliği ile takdir ediyorsunuz.

Planet Earth II

Planet Earth II

IMDb: 9.8

2006 yapımı ödüllü belgesel Planet Earth'ün ikinci versiyonu. BBC'nin hazırladığı belgeselin sunumu yine David Attenborough'a emanet.

Gösterime girmesiyle birlikte Oscar sezonunda iddialı olması beklenen filmleri de şöyle bırakalım:

Gösterime girmesiyle birlikte Oscar sezonunda iddialı olması beklenen filmleri de şöyle bırakalım:

Moonlight, Jackie, La La Land, Toni Erdmann, American Honey, Silence, Manchester By the Sea, Things to Come, Paterson, Everybody Wants Some!!, Moana, Loving, Live By Night, Hidden Figures, Fences, Lion, 20th Century Women, Rules Don’t Apply, The Founder, Gold, Florence Foster Jenkins, Miss Sloane I, Daniel Blake, Neruda, AlliedThe Edge of Seventeen, Christine, Forushande

Birkaç ay boyunca izleyecek film arama derdi bittiğine göre, herkese iyi seyirler... 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
42
30
16
14
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Musa

Fantastik canavarlar beklenileni vermedi, bu kadar hasılat yapmasinin nedeni harry potter dunyasina ait olmasıydı ama bir harry potter filmiyle kıyaslanamaya... Devamını Gör

ömer gül

birçoğu beklenenin altında kalan 2016 filmler :(

Zeynep.

2016 genel olarak her şeyiyle beklenenin altında bir yıldı çok şükür kurtulduk ama 2017'de de bir hayır yok gibi :(

Nitro X men

Kal El adlı gerzek dc fanı,senin gibi bi avuç dc ci dışında captain america civil war çok sevildi.Ellerinde 12 ye yakın karakter vardı ama filmi yapanlar hep... Devamını Gör