Görüş Bildir
Haberler
TV
13 Maddede Westeros'ta Hayatta Kalma Rehberi

13 Maddede Westeros'ta Hayatta Kalma Rehberi

diazepam
22.04.2015 - 17:11 Son Güncelleme: 22.04.2015 - 18:52

Olmaz ya hadi oldu da Westeros'a düştünüz. Kralından, yaverine, delikanlısından, soytarısına, kadınından, prensine kadar leblebi gibi insan öldürülen bir yerde nasıl hayatta kalacaksınız? İşte size Westeros'ta hayatta kalma rehberi.

Not: Diziyi hiç izlememiş olanlar için spoiler içerebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kesinlikle göze batmayın.

1. Kesinlikle göze batmayın.

Ama kimsenin gözüne batmayın. Tamam kral, kraliçe, vs. zaten istediğini öldürtüyor da mesela hana gittiğinizde de adam gibi yiyip içip çıkın. Hancının kızı, berikinin karısı, onun atı, vs. sakın bulaşmayın. Annenizin sizi üniversiteye yollarken 'aman olaylara karışma', babanızın askere yollarken verdiği 'öne çıkma, geride kal' taktiği burada da geçerli.

2. Delikanlı olmak Westeros'ta işe yaramaz.

2. Delikanlı olmak Westeros'ta işe yaramaz.

Eddard delikanlıydı da ne oldu? Piç Joffrey kaç bölüm sefa sürerken daha ilk sezonda kafasını kazığa geçirmediler mi? Westeros'ta politik doğrucu olacaksınız, kimin eşeğine binerseniz onun türküsünü çığıracaksınız. Ardınızda onurlu bir isim bırakmak türünden hayalleri bir kenara koyun.

3. Gücünüze güvenmeyin.

3. Gücünüze güvenmeyin.
uk.eonline.com

Ben güçlüyüm, bana bir şey olmaz demeyeceksiniz. N'oldu? Sandor Clegane de güçlüydü değil mi? Tazı'ydı, vurdu mu devirirdi ama Brienne of Tarth eline verdi değil mi? Peki ya Gregor Clenage ne oldu? Tamam ölmedi ama az akıllı olsa Oberyn kafayı alıyordu. Yani gücünüze güvenmeyin, çekirdek gibi biri çıkar bir bakmışsınız kelle koltukta geziyorsunuz.

4. İnsanlara güvenmeyin.

4. İnsanlara güvenmeyin.

Sakın ola Westeros'ta herhangi birine güvenmeye kalkmayın. Eşiniz, kardeşiniz, can dostunuz, kankanız, babanız, ama hiç kimseye güvenmeyin. Çünkü Westeros dostluk değil çıkar dünyası. Canımın yarısı dediğiniz insan bir unvana, iki göz odaya boynunuzu vurur da ulan n'oluyo dersiniz.

5. Westeros'ta anlaşma olmaz.

5. Westeros'ta anlaşma olmaz.

Ben Ahmet'le anlaştım, ondan zarar gelmez gibi bir yanılgıya düşmeyin. Westeros kapalıçarşı mı ki sözünüz senet sayılsın, kaldı ki senet yapsanız bile güvenmeyin. İmza atacağınız kaleme zehir sürerler de daha imzanız kurumadan ölürsünüz. Arkanızı sağlam tutun, anlaştık, konuştuk gibi çocukça şeylere prim vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mevki sahibiyseniz, oğlunuza bile güvenmeyin.

6. Mevki sahibiyseniz, oğlunuza bile güvenmeyin.

Eğer Westeros'ta mevki sahibi biriyseniz, kendinizden başka güveneceğiniz kimsenin olmadığını bilin. Bilmezseniz tuvalette hacet giderirken oka boğar evladın da şaşar kalırsın. Westeros'ta mevki = Ölüm habercisidir. Ya mevki sahibi olmayın, yok mevki istiyorsanız vasiyetinizi inceden yazmaya başlayın. Ama bugün, ama yarın, ama dayınız, ama kaynınız illaki bıçağı takacaktır.

7. Westeros'ta sevginin yeri olmadığını unutmayın.

7. Westeros'ta sevginin yeri olmadığını unutmayın.

Aşık olmayacaksınız, ya o sizi öldürür, ya da siz onu. En güzeli Tyrion'un ilk başlarda yaptığı gibi paralı sekse yönelmektir. Biriyle sevgili olursanız er geç çıkarlarınız çatışacak ve kendinizi yatakta çırılçıplak pipiniz ağzınızda can çekişirken bulacaksınız demektir.

8. İnsani değerlere önem verme gafletine düşmeyin.

8. İnsani değerlere önem verme gafletine düşmeyin.

İnsan hakları, sevgi, demokrasi, vb. saçmalıklara Westeros'ta prim verilmez, orada hak, hukuk aramak saçmalığın daniskasıdır. Herkesin kendi hukuku, adaleti vardır. Köleliği kaldırmak size mi düştü misal? İnsanlar yüz yıldır köleliği benimsemiş, neymiş sen köleliği kaldıracakmışsın. Gece uyurken o köleler boğazından aşağı kızgın yağ döker de Allah Allah niye oldu ki bu şimdi diyiverirsin.

9. Adamına göre muamele şiarınız olsun.

9. Adamına göre muamele şiarınız olsun.

Bak Baelish'e, bak Varys'e... Nice krallar, yaverler, şövalyeler, dağ gibi adamlar, prensler öldü de bu iki çiroz hala geziyor diyar diyar. Neden? Çünkü anasının gözü oldukları için, duygusal bağ kurmadıkları, adamına göre davrandıkları, gelene ağam gidene paşam dedikleri için. Onur, gurur gibi kavramlara prim vermedikleri için. Derdin yaşamaksa kaypak, yalaka olacaksın, adamına göre tavır takınacaksın, yok eğer beni ikinci gün assınlar diyorsan doğru bildiklerini konuşacaksın.

10. Belli başlı yerlerden uzak durun.

10. Belli başlı yerlerden uzak durun.

Kral'ın şehri'ne gitmeyeceksin misal, işin yoksa kış yarı'na uğramayacaksın. Sur'da senin gibi bir adamın işi ne? Meereen iyice karışık çok lazım gitmen? Braavos falan neyine gerek? Bu yerlerden mümkün olduğunca uzak, kimsenin kimseye karışmadığı yerlere gideceksin. Hatta mümkünse inzivaya çekileceksin, aramanın içinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lakabı olan birine kesinlikle bulaşmayın.

11. Lakabı olan birine kesinlikle bulaşmayın.

Lakabı ister 'Ejderhaların annesi' olsun, ister 'Tazı', ister 'Dağ' olsun, ister 'Kral katili', sakın ola lakabı olan birine bulaşmayın. O lakabı çerez gibi dağıtmıyorlar, adam ya da kadın bir şeyler yapmış ki halk ona bir lakap takmış. 'A lakabı tazı'ymış, demek ki hızlı kaçıyor' diye düşünüp laf atarsın adam kafa derinden eyer yapar da şaşırırsın.

12. Eğlencelere, ziyafetlere, vs. katılmayın.

12. Eğlencelere, ziyafetlere, vs. katılmayın.

Bu tür organizasyonlar birini öldürmek için en mükemmel ortamlardır. Arada kaynamanız kimseye şaşırtıcı gelmez. Kral öldüren orada, adam kesen orada, zehir içiren orada, gıcığı, psikopatı kim varsa öyle yerlerde. Bırakın saray mutfağından da yemek yemeyiverin ama sağ kalın. Istakoz yiyeyim derken, millet kafanızla futbol maçı yapmasın.

13. Son olarak hiçbir konuda ısrarcı olmayın.

13. Son olarak hiçbir konuda ısrarcı olmayın.

Herhangi bir konuda, ama konu ne olursa olsun asla ısrarcı olmayın. Oberyn mesela kardeşini kimin olduğu konusunda ısrar etti de ne oldu? Eddard mesela kral Joffrey değildir diye ısrar etti de ne oldu? Tywin mesela, oğlu Tyrion idam edilecek diye ısrar etti de ne oldu? Robb babasının intikamı konusunda ısrarcı oldu da ne oldu? Viserys Targaryen taç konusunda ısrarcı oldu da ne oldu? Neymiş demek ki, Westeros ısrar edilecek bir mekan değil kesinlikle. Baktınız olmuyor hemen vazgeçin, ama hemen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
27
5
1
0
0
0