Görüş Bildir
Haberler
13 Gündür Okyanusta Sürükleniyordu: İçi Lüks Araçlarla Dolu Olan Gemi Battı

13 Gündür Okyanusta Sürükleniyordu: İçi Lüks Araçlarla Dolu Olan Gemi Battı

Almanya'dan ABD'ye lüks araç taşıyan ve ambarında yangın çıkan büyük yük gemisinin 13 gündür sürüklendikten sonra Atlas Okyanusu'nda battığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Portekiz Donanmasından ve MOL Ship Management adlı Singapur'daki armatör şirketten yapılan açıklamada, Felicity Ace adlı 200 metre uzunluğundaki geminin Portekiz'e bağlı Azorlar Adası'nın 402 kilometre açığında battığı duyuruldu.

Verilen bilgilerde, bir kurtarma ekibinin gemideki yangını söndürdüğü, Portekiz Donanmasının da olası bir yakıt sızıntısına karşı önlem aldığı ifade edildi.

Mürettebat tahliye edilmişti

Mürettebat tahliye edilmişti

Almanya'nın Emden Limanı'ndan hareket eden ve ABD'nin Daisville Limanı'na doğru yol alan, çoğunluğu Porsche olmak üzere çok sayıda lüks marka aracı taşıyan gemide 16 Şubat'ta yangın çıkmış ve içindeki 22 kişilik mürettebat Portekiz Hava Kuvvetlerine bağlı bir helikopterle kurtarılmıştı.

Geminin 4 bin araç alma kapasitesine sahip olduğu belirtilirken Porsche Cars North America firması, 'bu olaydan etkilenen tüm araçları değiştirmek için yeni üretime başladıklarını' açıkladı.

Yangının sebebi lityum aküler mi?

Yangının sebebi lityum aküler mi?

Portekizli yetkililer gemide elektrikli ve elektrisiz araçların bulunduğunu açıkladı.

16 Şubat günü başlayan yangının çıkış sebebinin elektrikli araçlardaki lityum-iyon aküler olduğu şüphesi bulunuyor ancak yetkililer ellerinde bunun için kanıt bulunmadığını belirtiyor.

Uzmanlar lityum-iyon akülü araçlarda çıkabilecek yangınların özel ekipmanlarla söndürülmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kirlilik tehlikesi

Kirlilik tehlikesi

Yetkiler ayrıca 2 bin 200 ton yakıt ve 2 bin 200 ton yağ taşıyan geminin okyanusu kirletmesinden endişe duyuyor. Gemideki kargo yükünün de 17 bin tonun üzerinde olduğu sanılıyor.

Portekiz donanması şu ana kadar geminin etrafında yalnızca birkaç enkaz parçası ve az bir miktar yağ sızıntısı gördüklerini belirtti. Portekiz Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir uçağın bölgede kalarak kirliliğe dair işaretleri gözlemleyeceğini bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
43
20
8
8
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

derin okyanusta battiysa 4 bin araba bir daha cikmaz. oksijeni dusuk bir yere geldiyseler curumezlerde zaman icin deniz kari ile kaplanip sedimentin icine go... Devamını Gör

Ukela

Yaa yorumunun son kısmını bende hep merak etmişimdir , ilerde insanlık yok olup başka akıllı bir canlı türü Dubai'deki gökdelenleri görünce demekki insan den... Devamını Gör

yeşilzytn

araclara degil cevre kirliliğine üzülürüm bi...

Bay Kedi

Sigorta firmasına yazık lan. İflaslarını verirler bu olaydan sonra.