Görüş Bildir
Haberler
12 Maddede Beagle'lar

12 Maddede Beagle'lar

civciv civciv
21.03.2015 - 13:02 Son Güncelleme: 21.03.2015 - 19:10

Beagle'lar; sevimliliği ile filmlere, üstün koku duyusuyla tarihe mal olmuş bir köpek ırkı...

Kocaman kulakları, derin gözleri, içli bakışları ve mükemmel renk dağılımıyla; sakin bir pazar yürüyüşü hayallerinizi 'abi cinsi ne, av köpeği mi bu, kaç yaşında, çok sevimliymiş, ava götürün ziyan olmasın köpek, sevebilir miyim' insanları ile suya düşürecek kadar özel bir köpek :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eğitim

1. Eğitim

Eğitilmeleri gerçekten zordur.Çok zeki olmaları ve kolay öğrenebilmelerine rağmen başlarına buyruk olduklarından kimi komutları zor öğrenirler (öğrenmek istemezler ya da uygulamazlar).

2. Uygun Ortam

2. Uygun Ortam

Eğer eviniz küçükse ya da bahçeniz yoksa Beagle hem sizin için, hem de bu minicik yaratık için uygun bir seçenek olmayabilir. Küçük bir iş için evden çıktığınızda evi eski halinde bulamayabilirsiniz.Yani büyük bir bahçe ve düzenli yürüyüşler gereklidir onlara...

3. Egzersiz

3. Egzersiz

Onunla bol zaman geçirmenizi ister. Her gün düzenli yürüyüş, koşu gibi etkinlikler ile onun enerjisini atmasına yardımcı olmanız sizin ve onun iyiliği için gereklidir.

4.

4.

İnsanlarda görmeye alıştığımız her şeye sahip olma isteğini oyuncak ve yiyecek söz konusu olduğunda onlarda da görebiliriz. Oyuncaklara dayanamazlar.Yeni şeyler ilgilerini her zaman çeker.Oturduğunuz koltuktan tutun elinize aldığınız oyuncağa kadar her şey onlarındır.

5. İçten Bakışlar

5. İçten Bakışlar

Sıradan bir bakışını bile 'acaba ne demek istiyor' gibisinden düşündürecek kadar vurucu bakışları vardır. Kimi zaman size ''sorunun ne ahbap?'' gibisinden bakış atmaları da ihtimaller dahilindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üstün Burunları

6. Üstün Burunları

Üstün fonksiyonlu bir buruna sahiptirler. O burun sayesinde yaptığınız yemekleri, elinizdeki yenebilir/yenemez herhangi bir şeyi anında fark ederler. Tüm köpeklerin burunları bizim sahip olduğumuz burunlardan daha üstündür, fakat Beagle'lar çoğu köpek türünden daha iyi koku almaktadır. Hatta burunlarına o kadar düşkündürler ki; sürekli bir şeyleri koklamak için kafaları yerde olduğundan 'boyun fıtığı' onlar için karşılaşılması olası bir problemdir.

7.

7.

Ona bir kere verdiğiniz şeyi geri almak biraz zor olabilir. 'Getir oğlum!' diye fırlattığınız top, bir daha gelmeyebilir...

8. İnatçılık

8. İnatçılık

Çok inatçıdırlar. Yaptıklarına kızdığınız zaman inadına tekrarladıkları olur.

9.

9.

Kızdıktan sonra size attıkları vicdan sömüren bakışlarıyla sizi suçlu hissetmenizi garanti ederler. 5 dakika sonra o neşe içinde koşmaya başlar ama siz o bakışı uzun süre aklınızdan çıkaramazsınız.

10. Avcılık

10. Avcılık

Üstün burunları onları mükemmel bir avcı kılar; tavşan, keklik ve özellikle şehirde yaşayan köpekler köpek dışkısı avlamak konusunda profesyoneldir. Onları gezdirirken nereyi kokladıklarına dikkat etmeniz gerekir :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocuklar ve Beagle'lar

11. Çocuklar ve Beagle'lar

Bebeklerle de araları gayet iyidir. Serbestken Usain Bolt, bağlıyken Acıların Çocuğu, çocuklarla iken ise mükemmel bakıcı olabilirler.

12. En Önemlisi

12. En Önemlisi

Onlara ayıracak zamanınız, onun özelliklerine uygun mekanınız, onun duyguları olan bir canlı olduğunu anlayacak beyniniz, onu ömür boyu bırakmayacak ve ailenizin bir parçası olarak kabul edecek sorumluluğa sahipseniz o sizin ailenizin bir parçası olmaya dünden razıdır. 

Evcil hayvan sahibi olmak geçici heveslerle karar verilebilecek bir karar değildir; onlar istediğiniz zaman parası neyse verip SATIN alabileceğiniz süs eşyası değiller. Lütfen bunu göz ardı etmeyin. Apartman dairesine kapatıp haftada bir gün yürüyüşe çıkararak onlara acı çektirmemek sizin elinizde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
47
12
4
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın