Görüş Bildir
Haberler
10 Yaşındaki Zeynep ve Çağlar Öğretmenin Dansı Büyük Beğeni Topladı: 'Benim Gibi Arkadaşlarım Eve Kapanmasınlar'

etiket 10 Yaşındaki Zeynep ve Çağlar Öğretmenin Dansı Büyük Beğeni Topladı: 'Benim Gibi Arkadaşlarım Eve Kapanmasınlar'

Samsun'da yaşayan 10 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Zeynep Uysal ve gönüllü dans eğitmenliği yapan beden eğitimi öğretmeni Çağlar Özdemir'in yaptığı tango gösterisi Türkiye'nin gündemine oturdu. Sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenen ve paylaşılan dans gösterisinin ardından birçok tebrik mesajı gelirken, küçük Zeynep kendisi gibi diğer bedensel engelli arkadaşlarını dans etmesini istedi ve 'eve kapanmayın' dedi. 

Zeynep ve Çağlar öğretmenin 23 Nisan'da sergiledikleri tango gösterisi büyük beğeni toplamış ve sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Zeynep Uysal, 4 yıl önce beden eğitim öğretmeni olan gönüllü dans eğitmeni Çağlar Özdemir ile tanışıp dans etmeyi öğrendi. 

Eğitimler sonucunda Zeynep çeşitli etkinliklerle birlikte dans gösterilerine katıldı. Gönüllü olarak engelli çocuklara dans etmeyi öğreten Çağlar Özdemir'in Zeynep Uysal'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladıkları tango gösterisi ise büyük beğeni topladı ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

Görüntüleri sosyal medyada paylaşan binlerce kişi destek mesajı gönderdi.

Görüntüleri sosyal medyada paylaşan binlerce kişi destek mesajı gönderdi.

Sosyal medyada yayılan videonun ardından birçok mesaj gelmesinin ardından, öğretmen Çağlar Özdemir bu duruma çok sevindiklerini ve mesaj gönderen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

'Tüm engelli çocuk sahibi olan aileleri de evlatlarını dansa ve spora yönlendirmelerini istiyorum'

'Tüm engelli çocuk sahibi olan aileleri de evlatlarını dansa ve spora yönlendirmelerini istiyorum'

Bir tanıdığının ricası üzerine engelli çocuklara dans eğitimi vermeye başladığını söyleyen Özdemir, şunları söyledi:

B'en aslında beden eğitimi öğretmeniyim ancak tango eğitimleri de veriyorum. Bu kapsamda engelli çocuklara dans etmeyi öğretiyorum. Zeynep'le de 4 yıl önce tanıştık. Beraber dans ediyoruz. Bir çok defa çeşitli etkinliklerde dans ettik. Son olarak yaptığımız gösteri ise büyük beğeni topladı. Birçok tebrik ve destek mesajları alıyorum. Video milyonlarca defa izlendi. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm engelli çocuk sahibi olan aileleri de evlatlarını dana ve spora yönlendirmelerini istiyorum. Bu aktiviteler onlar için çok önemli. Dansa başladığımız ilk andan itibaren geldiğimiz bu noktada Zeynep'te olan olumlu değişimi bizzat ben görüyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Dans çok eğlenceli'

'Dans çok eğlenceli'

Dans etmeyi çok sevdiğini söyleyen Zeynep Uysal ise 'Öğretmenimi çok seviyorum. O bana tango yapmayı öğretti. Beraber dans ediyorum. Çok mutlu oluyorum. Benim gibi engelli olan tüm arkadaşlarım da dans etsinler. Dans etmek çok eğlenceli. Anne ve babama da çok teşekkür ediyorum. Beni dans etmem için destekledikleri için' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
311
193
14
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imthebadguyyyy

Kaliteli öğretmen sayısı o kadar az ki. Çoğu salla başı al maaşı modunda, öğretmen demeye bin şahit gerek. Böyle güzel insanlar da var ki istenirse yapılır d... Devamını Gör

Yasemin Günay

Pardon da hangi ara milyonlarca öğretmenle tanıştınız da çoğunun böyle olduğu kanaatine vardınız?

Nihansbz

mesleğini severek yapan bu öğretmeni gönülden kutlar, işini savsaklayarak yeni bir nesil yetiştirmenin önemini kavrayamayan öğretmenlere örnek olmasını dilerim.

Öncelikle toplumun hastalara ve engellilere bakış açısı değişmesi lazım. Hasta insanlara dünyanın en aciz ezik insanı gibi hatta ayıp gibi bakılıyor yaşamaya... Devamını Gör