Görüş Bildir
Haberler
10 Ekim'deki Ankara Saldırısının Şüphelisi Tutuklandı

10 Ekim'deki Ankara Saldırısının Şüphelisi Tutuklandı

Ankara'da 103 kişinin öldüğü IŞİD saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle dün Gaziantep'te jandarma tarafından gözaltına alınan ve Ankara'ya gönderilen Hüseyin Tunç, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Tunç, cezaevine gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Burhan Özbilici / AP

Ankara'da geçen yıl 10 Ekim günü Gar saldırısının ardından soruşturma başlatan güvenlik güçleri, 16 Ekim günü Gaziantep'te düzenlediği operasyonlarda Hüseyin Tunç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderilen Hüseyin Tunç'un da aralarında bulunduğu şüpheliler, 4 gün süren sorgulama sonrası 20 Ekim'de adliyeye sevk edilmişti.

Mahkeme, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı

Mahkeme, Hüseyin Tunç'u tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmış ancak savcılığın daha sonra yaptığı itiraz üzerine Hüseyin Tunç hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dün jandarma ekipleri tarafından alındı. Ankara'ya gönderilen tunç emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sev edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 103 kişi yaşamını yitirmişti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın