Görüş Bildir
Haberler
10 Bin Kişinin Alınacağı Özel Harekât'a 285 Bin Başvuru

10 Bin Kişinin Alınacağı Özel Harekât'a 285 Bin Başvuru

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin yeni Özel Harekât Polisi ilanına 2 Kasım'dan itibaren 285 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emniyet teşkilatına 10 bin yeni Özel Harekât Polisi alınacağının açıklanması üzerine, 2 Kasım tarihinden itibaren ilana 285 bin kişi başvurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü, yoğun ilgi üzerine bir duyuru paylaştı:

'15 Temmuz gecesi, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı hiç düşünmeden sokaklara dökülerek milli iradeyle seçilmiş meşru otoritenin emrinde görev yapan güvenlik güçlerimizle birlikte canları pahasına var gücüyle demokrasi mücadelesi veren Türk Milleti gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermişti.

Son olarak terörle mücadele başta olmak üzere vatanımızı her türlü tehlikeden korumaya kendini adamış kahraman Özel Harekat Polislerimizin arasına yeni katılacak olan 10.000 kişiden biri olmak için, 02/11/2016 tarihinde başlayan başvuruya 285 binlik rekor müracaatta bulunan vatandaşlarımız Teşkilatımızın yanında olduğunu bir kez daha hissettirmiştir.

Bu yoğun ilgiyle bizlerin moral ve motivasyonunu artırarak cesaretlendiren yüce milletimizin fedakar evlatlarına şükranlarımızı sunarız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

TSK'ya ise 30 bin personel alınacak

TSK'ya ise 30 bin personel alınacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ soruşturmaları kapsamındaki ihraçlardan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de personel ihtiyacının karşılanması için 30 bin 159 personel alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bu kapsamda kara ve deniz harp okullarının 1, 2 ve 3. sınıflarına üniversitelerin uygun bölümlerinden, astsubay meslek yüksek okullarının 1'inci sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci alınması öngörülüyor.

TSK'nın personel ihtiyacını karşılamak için 1322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alınması hedefleniyor. Ayrıca harp okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına 1811 öğrenci alımı yapılması planlanıyor. 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere, bu yıl içinde 30 bin 159 personelin temini değerlendiriliyor.

Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın