Görüş Bildir
Haberler
Makarna ve Pizzanın Memleketine Selam Olsun! İtalyan Mutfağı

Makarna ve Pizzanın Memleketine Selam Olsun! İtalyan Mutfağı

Onedio Yemek
16.12.2018 - 16:23 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 16:47

“Mamamia Belisimo!” dedirten mis kokulu İtalyan mutfağı bu hafta sofrada! Bu lezzetli yemeklere bayılacak arkadaşınızı postun altına etiketlemeyi unutmayın!

FOCACCİA

2,5-3 SB un

1 SB su

5 YK zeytinyağı

1 TK tuz

1/3 TK şeker

1 TK maya

Üzeri için:

Biberiye

Deniz tuzu

Yağ haricinde bütün malzemeleri ekleyip yoğurun ve yağı hamura yavaş yavaş ekleyin.

30 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Fırına vermeden parmaklarınızla üzerine bastırın. Üzerine biberiyeyi ve deniz tuzunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-22 dakika kızarana kadar pişirin.

PENNE ARABİATA

1/2 paket penne makarna

1 SB doğranmış domates

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 YK acı sos

1 TK acı biber

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Bir tutam şeker

Soğanları ve sarımsağı küp küp doğrayıp kavurun. Üzerine doğranmış domatesleri ve baharatları ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin. Makarnayı haşlayın. Soslar birleştirin. Parmesan peyniri serpip servis edin.

TİRAMİSU

1 paket kedi dili

3/4 SB şeker

Kakao

5 yumurta

500 gram mascarpone peyniri

1 SB demlenmiş kahve

1 TK acıbadem aroması

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Şekerin yarısını, Acıbadem aromasını yumurta sarılarının içerisine ekleyip iyice çırpın. Mascarpone peynirini ekleyin. Benmari tekniğinde yumurta beyazının içerisine kalan şekeri ilave edip çırparak pişirin. İki karışımı birbirine yedirin. Kabın en altına biraz kremada sürün. Daha sona kedi dillerini kahveye batırıp dizin. Malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın. En üstte kakao serpip buzdolabında en az 1 saat bekletip servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şaşkaloz

Ulan CAHİL Onedio gerzekleri... Makarnanın memleketi İtalya değil ÇİN' dir ÇİN... Aptal olduğunuzu biliyorduk ama cehaletiniz aptallığınızın üzerine ... Devamını Gör