Her şeyin üzerine söz söylenir de, insan yaşamının olmazsa olmazı üzerine duygularımızı harekete geçiren, içimizi hoş eden sözler söylenmez mi hiç!İşte seks üzerine söylenmiş 17 enfes aforizma!
Tübitak dünyada çok fazla örneği bulunmayan bir alanda yeni bir silah geliştirmeye hazırlanıyor. Elektromanyetik silah SAPAN , bir tür hava savunma sistemi olarak kullanılacak.Savunma sanayi odağında yenilikçi işlere imza atan Tübitak bu kez dünyada pek benzeri bulunmayan bir manyetik silah ile gündeme geldi. SAPAN adlı bu silah bir tür elektromanyetik silah . ABD gibi silah üreten ülkelerin ilgilendiği bu yeni teknoloji özel yapısı ile barut veya kimyasal madde kullanmadan atılan mermiler ses hızının 10 katı hızıyla yol alıyor böylece Mach 10’a erişmiş oluyor.TÜBİTAK Sage ekibi ile geliştirilen bu silah hakkında şimdilik ayrıntılı bilgi verilmedi. Prototipi yeni bitirilen manyetik silah projesinin 2014 yılından bugüne kadar çalışmalar yavaşta olsa gelmiş. Şimdilik emekleme aşamasında ve önünde uzun bir süreç var. Prototip sayesinde bundan sonra AR-GE çalışmaları ve atış testlerinin daha kolay yapılacağı tahmin ediliyor.Dünyada bu türde çalışmalar daha önce ikinci dünya savaşında özellikle ABD donanmasında bulunan saniyede 760 metre hızla atış yapabilen manyetik topa sahip savaş gemileri kullanılmış. Bunun yanı sıra kara ve deniz içinde çeşitli atış sistemi projeleri geçmişte General Atomics desteğiyle üretilmiş.Manyetik Silahlar Nasıl Çalışıyor ?Yapımında iki adet geçirgen ray kullanılıyor bu yüzden belli bir hacim ve büyüklüğe sahip oluyor. İki ray arasında kalan mermi elektromanyetik etkiye maruz kalarak dönmeye başlar ve barut kullanılmadan elektrik gücüyle beraber ileri itilir. Bilim kurgu filmleri ve oyunlardaki silah ve tanklar bu teoride çalışmaktadır.Bu yazımızda Tübitak üretimi olan ve Dünyada çok az ülkenin sahip olduğu Manyetik Silah Teknolojili Sapan adındaki teknolojiyi inceledik. Yorumlarınızı bizimle paylaşıp diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Bazı yiyeceklerin çoğu insan için diğerlerinden çok daha lezzetli olduğu bir gerçek. Her insanın damak tadı farklı olsa bile söz konusu bu yiyecekler olduğunda akan sular duruyor. Bilimsel olarak bağımlılık yaptığı ortaya konan en sevilen yiyecekleri derledik.
Bazen okuduklarımızdan ve duyduklarımızdan yola çıkarak bir şeylerin doğruluğuna sonuna kadar inanırız. Fakat biraz araştırma yaptığımızda gerçeklerin göründüğü gibi olmadığını öğreniriz. Bu sefer sizler için sonuna kadar araştırılmış olan ve dünyanın pek de göründüğü gibi bir yer olmadığını gösteren 16 gerçeği Bright Side'dan derledik.
Bazen hiç beklentimiz yokken öyle güzel filmlere denk geliyoruz ki devam filmlerinin bolca çekilmesi en büyük dileklerimizden biri oluveriyor. Yıllarca bekliyoruz ama o devam filmleri nedense gelmiyor. Tabii insan, saçma sapan filmlerin artık suyu çıkarılasıya kadar devam ettirildiğini gördükçe daha da üzülüyor ve neden beğendiklerimizin devamı gelmediğini sorgulamaya başlıyor.İşte o ilk aklımıza gelenlerden, devam filmleri çekilse koşa koşa sinemalara gideceğimiz filmleri sizler için listeledik. Sizin de 'Devamı keşke çekilse ya!' dediğiniz filmleri yorumlarda bekliyoruz. 🙂
Bilim insanları 'ölüm öpücüğü' adını taktıkları yeni bir yöntemle ilaçla ortadan kaldıramadıkları proteinleri öldürmeyi başardı. Bu kanser tedavisinde büyük bir dönüm noktası oldu. Detaylarını Huffingtonpost'tan derlediğimiz gelişmeler tıp dünyasını heyecanlandırdı.
İçimizi gururla doldurup geleceğe umutla bakmamızı sağlayan Türk bilim insanları ve mucitleriyle ilgili okuduğumuz haberlerin sayısındaki artış, gerçekten heyecan verici. Bu galeride sizi henüz 16 yaşında olduğu halde, deyim yerindeyse boyundan büyük başarılara imza atan bir delikanlıyla tanıştıralım: Mehmet Ali Makbuloğlu.Twitter kullanıcısı Serkan Canbaz, tesadüfen tanıştığı Mehmet Ali'nin yüzümüzü güldüren hikayesini paylaşmış, kendisini hep birlikte tanıyalım! 👏
Farklı kan grubundan olan insanların birbirine kan vermesinin ölümcül olabileceğini hepimiz biliriz; ancak bunun nedeni hakkında pek azımız bilgi sahibiyiz...
Zihin ayrı, maddesel olmayan ve bir et makinesini yöneten bir varlık mıdır? Değilse ve fiziksel bedenimizin anlaşılmaz bir parçasıysa eğer, hayvani hislerimizin girdisini, düşünceler adını verdiğimiz fiziksel olmayan deneyimlere nasıl dönüştürebiliyor?
Bugün en kötü ihtimalle evimize yüz metre uzaklıkta saç boyası satan bir yer bulunduğu için üzerinde pek durmuyoruz ama, hakikaten, saçlarımız niçin beyazlar?
Birçoğumuz ders dinlerken önemli gördüğümüz noktaları , sınavda çıkabilecek yerleri , aklımızda kalması için ya da daha görsel olması ve eve gidince, sınava çalışınca daha somut olması açısından çeşitli nedenlerden not tutuyoruzdur .Peki.....En iyi sistem ve stratejiyi kullandığımıza emin miyiz ?
İnanın ömrünün ne kadar uzatılabileceği konusu, bilim dünyasının en gözde problemlerinden biri. Bu konuyla ilgili teorilerin de ardı arkası kesilmiyor haliyle.
Yapılan pek çok çalışma, intihar oranlarının en çok ilkbahar mevsiminde artış gösterdiğini kanıtlıyor. Peki bu mevsimde neden daha depresif hissediyor ve neden intihar eğilimi gösteriyoruz?
Bitmemiş bir temel üzerine bir ev yapmayı ister miydiniz? Peki, o zaman öğrencileri neden henüz temel konuları kavramadan hızlı bir eğitim-öğretimden geçiriyoruz? Evet karmaşık bir durum fakat eğitimci Sal Khan çaba içindeki öğrencilerin kendi seviyelerindeki konularda uzmanlaşmalarına yardımcı olarak onları bilim adamlarına dönüştürme planlarını paylaşıyor.