Görüş Bildir
Haberler
Ehliyet Sınavını İlk Seferde Geçemediyseniz Düşündüğünüzden Daha Akıllı Olabilirsiniz!

etiket Ehliyet Sınavını İlk Seferde Geçemediyseniz Düşündüğünüzden Daha Akıllı Olabilirsiniz!

Defne Auf
31.07.2017 - 18:24

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde ehliyet sınavlarının zorluğu tartışılır. Kimi hiç uğraşmaz, ilk denemesinde ehliyeti kapar gelir... Kimi de birçok defa denemesine rağmen bir türlü sınavı geçemez ya da üç beş denemeden sonra ancak başarılı olabilir.

Eğer siz bu sınavı ilk seferde geçtiyseniz, kendinizi fazlasıyla akıllı ve yetenekli olarak görüyor olabilirsiniz. Dilerseniz o kadar hızlı havaya girmeyin. İngiltere’de Privilege DriveXpert tarafından yapılan araştırmanın sonucu ilk seferde ehliyeti kapanlar için çok da iç açıcı değil. Okumamakta serbestsiniz!

Ancak ilk seferde geçemeyenleri buraya alalım!🤚

Kaynak: http://www.ladbible.com/more/interest...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Privilege DriveXpert’in yaptığı araştırmaya göre, ilk seferde sınavı geçenler, düşündükleri kadar akıllı değiller.

Bu araştırma İngiliz ehliyetine sahip 1564 kişi üzerinde gerçekleştirilmiş.

Araştırma sonuçları, zeki insanların, sınavı çoğunlukla birden fazla denemede geçtiklerini gösteriyor.

Araştırmanın sonucuna göre insanların ehliyet sınavını ilk seferde geçme olasılıkları; IQ’ları, nitelikleri ve mesleki durumları ile bağlantılı.

uproxx.files.wordpress.com

Bulgulara bakılırsa, okuldaki başarı oranınızla, araba kullanma beceriniz, birbiriyle ters orantılı. Yani okulda ne kadar başarılıysanız, arabayı o kadar kötü kullanma olasılığınız var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmanlar daha akademik düşünen insanların, pratik insanlara göre daha fazla denemede sınavı geçmelerini, araba kullanırken gereğinden fazla düşünmelerine bağlıyor.

Söz konusu araştırmaya katılan şoförlerden akademik başarısı düşük olanlarının yüzde 59’unun bu sınavı ilk seferde geçtiği ve ortalama 1.7 denemede ehliyetlerini aldıkları söyleniyor.

Bunların yanısıra akademik başarısı yüksek olanların sadece yüzde 50’sinin ilk seferinde sınavı geçtiği ve ortalama 1.8 denemede ehliyetlerini aldıkları söyleniyor.

Bunların yanısıra akademik başarısı yüksek olanların sadece yüzde 50’sinin ilk seferinde sınavı geçtiği ve ortalama 1.8 denemede ehliyetlerini aldıkları söyleniyor.

İlginç bir şekilde, iş sahiplerinin sadece yüzde 39’u testi ilk seferinde tamamlamış. Birkaç seferde geçme olasılıkları da diğer insanlara göre oldukça fazla.

Yeni sürücü için sınavı ilk seferde geçememek büyük hayal kırıklığı oluyor. Ama bu araştırmayı düşünerek mutlu olabilir ve kendinizi akıllı hissedebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çünkü genellikle akademik bir eğitim gereken mesleklere sahip olmayanlar, makinelerle daha çok haşır neşir oluyor ve el-göz koordinasyonları da daha gelişmiş oluyor. Bu sayede de araba kullanmayı öğrenme konusunda daha başarılı oluyorlar.

Dolayısıyla, eğer ilk seferde geçemezseniz, çevrenizdekilere gururla bu araştırmadan bahsedin ve önümüzdeki sınavlara bakın!

Birazcık uğraşıp ehliyetinizi almayı da başardıysanız, artık araba kullanmak konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz tabii!✌️

Bakmayın ilk seferde geçtim diye hava atanlara, aslında daha akıllı olan sizsiniz! 😂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
404
253
157
73
48
31
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cagri Ozdemir

sınava 1 kere para verdiğimiz için daha zekiyiz sanırım

BatuhanN

Admin ehliyet sınavından kalmış..

Can Arat

OKulda ne kadar başarılıysanız o kadar kötü araba kullanma ihtimaliniz var saçmalılığından sonra okumayı bıraktım. Beceriksizliği, başarısızlığı güzel göster... Devamını Gör