Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanları Muhteşem Gülüşün Nasıl Görünmesi Gerektiğini Açıkladılar!

etiket Bilim İnsanları Muhteşem Gülüşün Nasıl Görünmesi Gerektiğini Açıkladılar!

Rinascita
01.08.2017 - 12:49

İnsanların hislerini önemsememek hatta baltalamak durumlarını incelediğimizde Amerikalı Patrick Bateman'in gerçekten bir psikopat olduğuna dair bir çok kanıt var. Gerçekten uğursuz kişiliğinin en belirgin göstergelerinden biri düpedüz ürkütücü gülümsemesi. 

İçtenlikten zerre nasibini almamış, ölüm saçan bu tip insanlar, insan ilişkilerinde oldukça kötüdürler. Inverse'ün derlediği, ''Mükemmel bir gülümseme en çok neye benziyor?'' sorusundan yola çıkarak yapılan ve Wednesday dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarını sizler için düzenledik.

Kaynak: https://www.inverse.com/article/33515...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Minnesota Üniversitesi'nde estetik cerrahı olan Sofia Lyford-Pike, mükemmel gülümsemenin bileşenlerinin tanımını yapmak için iş arkadaşlarıyla beraber onlarca farklı gülümseme şekli barındıran üç boyutlu bir animasyon oluşturdu.

En iyi gülümselerde ortak olan, temel iki şey vardı.

Birincisi hafiften asimetrik olarak gelişen gülümseme en iyi sevgi gibi görünür, ikincisi ise daha büyük gülümsemeler her zaman daha güzel değildir. Çünkü gülümsemenin karşıdaki insana pozitif bir etki yaratması için gülüş alanını ve görüş açısını göz önüne alarak  dişlerin dengeli bir biçimde görünmesi gerekir.

Bunlardan biri olsaydı yani ağzının sol köşesi sağ köşesine göre biraz daha geride kalsaydı ya da kapalı bir gülüşün olmasına rağmen dişlerin görünseydi katılımcıların huzursuzluk oranı artacaktı!

''Gözlem yaptığımızda gördük ki başarılı bir gülüşün, doğru miktarda dişleri göstermeye, açı ve genişliğinin iyi ayarlanmasına ihtiyacı vardı.''

Lyford-Pike bu konu hakkında: ''Çok sade ya da çok abartılı bir şekilde gülümsemek insanlar üzerinde sahte ya da ürkütücü bir etki yaratır.'' şeklinde bir açıklamada bulundu.

Araştırmacıların Patrick Batemans'e yardım etmelerinin tek sebebi, Patrick'e ihtiyaç duyduğu cevapları vermek değildi.

Lyford-Pike ve arkadaşları felç ve yüz felci gibi sorunlar değiştiren gülümseme ile ilgili araştırmalar yapmak ve bu rahatsızlıklara sahip olan insanlara yardım etmek amaçlarıyla yola çıkmıştı.

Tıp uzmanları, fizik tedavi için hastaya büyük ve parlak gülümsemeler içerikli egzersizler yaptırıyorlar. Fakat, Lyford-Pike  bu konu hakkında: ''Bu yeni araştırma doktorların bilimsel hassaslıkla hedeflerine ulaşmalarına izin verecek. Bu şekilde doktorlar, hastaların gülümsemelerinde odaklanmak istedikleri sorunları hedef alabilecekler.'' dedi.

Bu çok önemli, çünkü gülümsemek toplumsal değerlerin başlangıcı niteliğindedir.

Biz gülümsemeyi duygularımızı karşımızdaki insanlara aktarmak ve onlara karşı iyi niyetli olduğumuzu göstermek için bir araç olarak kullanırız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar yaptıkları çalışma sonucunda elde ettikleri bu verilerin, yüz felci ve diğer konularda da yardımcı olacağını düşünüyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
270
48
41
38
36
35
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gulunce gözleri kisilanlar ❤ ben

norveclitalyan

Gülünce gözleri kısılmayan insan mi var aq

Elena Claire Carter

Tel + lazer diş eti kesimine 5500 TL verdim amk ağzımı istediğim kadar büyük açarım

Kornişonturşusu

bilim insanları neyle uğraşcağını şaşırdı