Görüş Bildir
Haberler
Zülfü Livaneli: 'Tehdit Altındaki Kadınlara Silah Eğitimi Verilmeli; Üç Beş Katil Adayı Temizlenirse Durur Bu İşler'

etiket Zülfü Livaneli: 'Tehdit Altındaki Kadınlara Silah Eğitimi Verilmeli; Üç Beş Katil Adayı Temizlenirse Durur Bu İşler'

Batuhan
13.12.2019 - 09:33

Bayburt’ta temizlik işçisi olarak çalışan Zehra Erdemir’in kendisini rahatsız eden bir erkek tarafından boğazı kesilerek öldürülmesine dair bir paylaşım yapan sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli, tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmesi gerektiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temizlik işçisi olarak çalışan bir çocuk annesi ve 45 yaşındaki Zehra Erdemir, kendisini bir süredir rahatsız eden R.Ç.'nin (34) bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilen Zehra Erdemir, Bayburt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

"İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi"

Livaneli öldüren kadınlar için “Keşke Özgecan, Ceren, Emine, Şule ve benzerlerinde silah olsaydı katil erkekleri geberseydi…” ifadesini kullanarak, “İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi” dedi.

"Şok etkisi için yazıldı"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Livaneli Twitter’dan yaptığı daha sonraki paylaşımda “Bu cümle, durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla sok etkisi yaratmak için yazıldı, isyan duygusu içinde” dedi.

“Bir çare önerin dostlar kadın öldürmeyi moda haline getirdiler” diyen Livaneli, “Yargı yetmiyor” görüşünü savundu.

"Yoksa bu kan deryası bizi boğacak"

Livaneli bir takipçisinin “Livaneli burada şiddeti savunmuyor; kadınlar erkeklere saldırsın, vursun demiyor. Devlet güvencesi olmadığına göre, kadınların (aslında hepimizin) bir güvencesi olmalı. Kendini korumak, şiddet değildir” paylaşımına, “İşte doğru kavrayış bu. Nefsi müdafaa. Kurbanlara korunacakları bir yasal silah sağlamak caydırıcı olur. Yoksa bu kan deryası bizi boğacak” yanıtını verdi.

"Bu ülkede pedofillerin haklarını savunan yazarlar bile görüldü"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Livaneli tweet’lerini şöyle sürdürdü:

'Onca kadın öldürüldü. Ne toplumun ne de devletin tepkisi yeterli. Kadınlar ölüyor, kimse bir şey yapmıyor. Dayanılmıyor. ‘Dişi köpek kuyruk sallamazsa...” gibi iğrenç sözleri üretmiş bir kültürde farkındalık yaratmak hiç kolay değil. Bazı yorumları görünce liberal olmadığıma şükrediyorum. Bu ülkede pedofillerin haklarını savunan yazarlar bile görüldü.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
707
195
58
15
8
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevecenito

hümanistim. şiddete karşıyım. laf olsun diye değil, hayat görüşü olarak aslında. ama bazen radikal durumlar, radikal çözümler gerektirir. Sanırım benim hüman... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sonuna kadar desteklediğim bi proje. Bununla ilgili imza kampanyası başlatılsın en başta ben basarım imzayı. Hatta çıkar bizzat imza toplarım.

Resho

O kuyruk sallamıştır, onun kıyafeti böyledir, bana niye tecavüz etmiyorlar da sana ediyorlar gibi cümleyi her kesimden ve cinsiyetten mahluklar yazdı durdu. ... Devamını Gör