Görüş Bildir
Haberler
Zirveye Giden Yolda İlişkinizi Güçlendirecek 13 Adım

etiket Zirveye Giden Yolda İlişkinizi Güçlendirecek 13 Adım

Dale Cooper
05.01.2017 - 20:22

Siz de sıradan bir çift olmaktan sıkıldınız mı? Bütün sıra dışı çiftlerin yanında siz çok mu sönük kalıyorsunuz? Bu durumlardan artık bıkıp usandınız mı? Çareniz burada!

İşte, zirveye giden yolda ilişkinizi güçlendirecek 13 adım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her geceyi beraber geçirmek yerine birbirinize ayırdığınız geceleriniz olsun.

İlişkilerdeki en büyük hatalardan biri kesinlikle budur sevgili okucuyu. Çiftler sevgili olduklarında veya evlendiklerinde dış dünyanın varlığını unutup varlıklarını tamamen birbirlerine adıyorlar. BUNU YAPMAYIN. Bu bir hatadır; bu sizi bırakın güç çifti bir noktadan sonra çift yapmaktan bile çıkarır. Her geceyi beraber geçirmek yerine birbirinize geceler ayırın.

2. Birbirinizi cepte kabul etmeyin! Karşınızdaki insanın kim ve bu ilişkinin ne olduğunu unutmayın. Birbirinizi cepte kabul etmek bir noktadan sonra telafi edilemez hatalar yaptırır.

3. Birbirinizin karakterinden ziyade eylemlerini eleştirmeye bakın! Çözüm yolu buradan başlar...

Bir insan karakterine laf edildiği zaman bunu asla eleştiri olarak almaz. Bu onun hakarettir; ancak eleştiriyi sıkıntı yaşadığınız eylem üzerinden dile getirirseniz anlaşılmak ve çözüm yoluna girip bir şeyleri değiştirmek daha rahat başlar.

4. Yanlışlarınızın üzerini örtüp rafa kaldırmayın! Yanlış yaptığınız yerde cesaretli olun, aslanlar gibi çıkıp özrünüzü dileyin.

Özür dilemek karşıdaki taraf için bir şeyleri daha tedavi edilebilir kılar; yanlışlarınızı yok etmez ilk evrede ancak günden güne büyümesine de mani olur.

5. Bir güç çiftinin olmazsa olmazı elbette DESTEK! Gerektiği yerde cesareti, desteği ve teşviği elden bırakmamak gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tarz da önemli meselelerden biri! Kendi tarzınız olsun; en dağınık, en paspal, yer yer zarif ama gösterişli ama en önemlisi size özgü bir tarz! Yani çift dediysek üzeri yazılı çift tişörtlerinden alıp giymeyin...

Öyle değil. O tişörtlerle olmaz sevgili okuyucu.

7. Başkalarıyla olan küçük flörtlerden korkmayın. "Yav kardeşim gavatlıktır bu!" demeyin çünkü değil. Alan açan, nefes aldıran küçük ve masumane flörtlerden bir şey olmaz.

8. Ve ve ve sahiplenme meselesini o kadar da abartmayın! Hatta sahiplenmekten kaçının...

Sahiplenmek ve hatta fazla sahiplenmek ilişkilere genelde zedeleyeci bir etki bırakır. Sahip olduğunuz öz alanınızı daraltır ve belli bir noktadan sonra bunalmaya başlarsınız. Başkasına ait bir 'varlık' olduğunuz hissine kapılırsınız ve en nihayetinde bu his sizi ondan uzaklaştırır. Sahiplik meselesini kafadan atın gitsin.

9. En iyi, en zirve haliniz neyse o olun! Başarısızlıktan sadece birey olarak değil çift olarak da çekinin. O çekince size pürdikkat sağlayarak yavaş yavaş zirveye tırmandıracak.

10. Birlikte beyin fırtınası yapın! Çıkmaza girdiğinizde kenetlenin ve yeni fikirler üzerinde beraber düşünün, çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlgi odağı olmaktan kaçının! Siz kaçındıkça zaten tüm sahne ışığı sizi çekecek ve daha fazla göz kamaştıracaksınız...

12. İki kişiden biri derin bir zayıflığa gömüldüğünde onun zayıflığını daha da hırpalamak yerine güçlendirmek için çaba sarf edin.

Zayıflık kötü bir şey değildir. Herkes hayatı boyunca belli dönemlerde fiziksel ya da psikolojik olarak zayıf zamanlar geçirebilir. Önemli olan bu süreci atlatmaktır. Atlatması için çabayla yaklaşın, destek olun. Köstek değil!

13. Tabuları yıkın! Sahip olduğunuz, bünyenize yerleşmiş tabular ilerlemeye çalıştığınız ya da olmak istediğiniz yolda sizi yalnızca yavaşlatır. Bu yolu aksatmamak için tabuları yok edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
604
189
126
29
27
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın