Görüş Bildir
Haberler
Zelenski: 'Savaş Tecrübesi Olan Ukraynalı Mahkumlar Serbest Bırakılacak'

Zelenski: 'Savaş Tecrübesi Olan Ukraynalı Mahkumlar Serbest Bırakılacak'

Rusya'nın Ukrayna işgali 5. gününe girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkede askeri deneyime sahip mahkumların serbest bırakılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zelenski, askeri deneyimi olan mahkumların Rusya'ya karşı savaşmaya hazır olmaları halinde serbest bırakılacağını ve silahlandırılacağını duyurdu.

Sosyal medyada paylaştığı video mesajında Rus askerlere de seslenen Ukrayna lideri, “Hayatınızı kurtarmak için buradan gidin” dedi.

Ülkede şu ana kadar çatışmalarda yaklaşık 4500 Rus askerinin öldüğünü söyleyen Zelenski, Rus işgalinin ilk 4 gününde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini, 45 çocuğun da yaralandığını ifade etti.

Zelenski, Avrupa Birliği'ne de hızlandırılmış özel prosedürle Ukrayna'yı hemen üyeliğe kabul etme çağrısı yaparak “Amacımız tüm Avrupalılarla birlikte olmak, en önemlisi ise eşit olmaktır. Bunun adil olduğuna eminim. Bunu hakkettiğimize eminim” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
5
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal

Adam arkasına halkı alıyor, akıllıca.

Resho

Artık savaş kanunları geçerli sözünü hatırlattı nedense...

tncdmrl

adamın savaşacak askere ihtiyacı var dünya kadar silah var ama kullanabilen yok. avrupa ve abd ırkçı neo-nazileri yollayayım sana savaşsınlar diyor :D o deği... Devamını Gör

Enverland

Neo-naziler dünyanın büyük bir problemi. Eğer yanlış değilse bir yerde okumuştum yabancı ülkelerden gelecek asker ( gönüllü ) için bir tabur kurulacağını oku... Devamını Gör