Görüş Bildir
Haberler
Zelenski'in Çağrısına Kremlin'den Yanıt: 'Heyet Göndermeye Hazırız'

Zelenski'in Çağrısına Kremlin'den Yanıt: 'Heyet Göndermeye Hazırız'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'in müzakere masasına oturma teklifine Kremlin'den yanıt geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un 'Rusya, Ukrayna'yla müzakere için Minsk'e heyet göndermeye hazır' açıklaması yaptığı bildirildi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’in tarafsızlık statüsünü müzakere etmekten yana açıklama yaptığını hatırlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonun amacını ayrılıkçı yönetimlere yardım etmek, Ukrayna'yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak olduğunu söylediğini hatırlatan Peskov, bunun aslında tarafsız durumun ayrılmaz bir bileşeni olduğuna dikkati çekti.

Peskov, “Bu kapsamda Zelenski'in teklifine cevaben Vladimir Putin, Ukrayna heyetiyle müzakereler için Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde Minsk'e bir Rus heyeti göndermeye hazır.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmadıklarını söylemiş, Putin’e, “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım.” mesajı iletmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Efe

Rusya isteğine çoktan ulaştı. Yakında ukrayna başkanı değişir. Amerika'nın A'sını duyamazsınız o topraklarda. Gidip de Rusya'nın dibine Amerikan üssü ile il... Devamını Gör