Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak ve Sıkılaşmak İçin Spor Aleti Gerektirmeden Yapabileceğiniz 8 Hareket

Zayıflamak ve Sıkılaşmak İçin Spor Aleti Gerektirmeden Yapabileceğiniz 8 Hareket

İrem Coşkun
15.04.2023 - 11:11

Daha fit görünmek için spor salonuna yazılmanıza gerek yok. Eğer spor yapmak için fazla vakit bulamıyor veya spor salonlarından hoşlanmıyorsanız, herhangi bir ekipman gerektirmeden evde bile kolayca yapabileceğiniz egzersizlerle sıkılaşmak mümkün! 

Gelin o egzersiz hareketlerine birlikte bakalım 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Plank hareketi

1. Plank hareketi

Plank, başta karın kasları olmak üzere göğüs ve bacak kaslarını da çalıştırır. Düz bir zemin üzerinde yapabileceğiniz bu hareketi 10 ya da 15'er saniyelik 3 set halinde yapabilirsiniz.

2. Yürüyüş

2. Yürüyüş

Ekstra bir güç bile gerektirmeyen yürüyüş egzersizini aslında kaslarımız için her gün belli bir süre yapmak gerekiyor.

3. Squat

3. Squat

Kalça ve bacak kaslarını çok iyi çalıştıran bu hareketi yapmak için bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve bacaklarınızı kırarak oturur pozisyon alın. Bu hareketi 15, 20 veya 30 defa 3 set halinde yapabilirsiniz.

4. Mekik

4. Mekik

Bilinen en temel egzersizlerden biri olan mekik için düz bir zemine sırt üstü uzanıp kendinize en uygun seti belirlemeniz yeterli olacaktır.

5. Koşu

5. Koşu

Çevrenize bulunan en uygun alana giderek kendinize uygun gördüğünüz süre boyunca koşu yapabilirsiniz. Aynı zamanda temiz hava alabilecek olmak da bunun avantajlarından biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüzme

6. Yüzme

Eğer yüzme havuzuna kolayca ulaşma imkanınız varsa bu da tüm kaslarınızı çalıştıracak olan faydalı sporlardan biridir. En az 45 dakika boyunca yüzmek hem vücut ağrılarınızı azaltacak hem de sıkılaşmanıza yardımcı olacaktır.

7. Merdiven çıkmak

7. Merdiven çıkmak

Bacak ve kalça kaslarını güçlendirecek olan bu egzersizi apartmana, işe veya okula girerken bile yapabilirsiniz.

8. Şınav

8. Şınav

Vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştıran şınav hareketini kendinize en uygun set aralıklarıyla yapabilirsiniz. Bu şekilde şınav çekmekte zorlanırsanız, ilk etapta dizlerinizin üzerinde çöküp yaparak başlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın