Görüş Bildir
Haberler
Çocuğun 'Evlendirilmesini' Savunan Kişiye Tepki Gösteren Arapkirli Bir Kez Daha Hakim Karşısında

Çocuğun 'Evlendirilmesini' Savunan Kişiye Tepki Gösteren Arapkirli Bir Kez Daha Hakim Karşısında

Gazeteci Zafer Arapkirli '6 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdiği gerekçesiyle yargılandığı ve beraat ettiği davada yeniden hakim karşısına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’a yönelik sözleri nedeniyle hakkında hakaret davası açılan gazeteci Zafer Arapkirli yeniden hakim karşısına çıktı.

Arapkirli'nin beraat ettiği dosya kapsamındaki duruşma bugün saat 10.30'da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

32. Asliye Ceza Mahkemesi, Arapkirli’nin avukatlarının duruşma salonunun yetersizliği ve duruşmanın kayda geçmesi açısından SEGBİS kullanılması talebini dikkate alarak duruşmayı 3 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30'a erteledi.

Adliye önünde Arapkirli'ye destek

Adliye önünde Arapkirli'ye destek

Arapkirli’ye destek için duruşma öncesi gazeteciler, basın meslek örgütlerinin temsilcisi ve yurttaşlar saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Burada açıklamalarda bulunan Zafer Arapkirli, 'Bizim yaşadığımız mağduriyet, bu ülkenin milyonlarca, on milyonlarca kadınının, kız çocuklarının yaşadığı mağduriyetlerin yanında bir hiçtir, bir kum tanesidir!' dedi. 

'Bizim esas dikkat çekmek istediğimiz şey, dün de Anadolu Adliyesi'nde görülen davadaki mağdurenin başına gelenler' diyen Arapkirli, şöyle devam etti:

 'Biz konuşurken kim bilir kaç bin, kaç on bin tane kız çocuğu tacize ya da tecavüze uğruyor. Karanlık düşünceli, örümcek kafalı, Ortaçağ kafalı yobazların sağda solda verdikleri fetvalar yüzünden. Ama ne o kızlarımızı teslim edeceğiz ne de eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz! Bundan sonra kanımızın son damlasına kadar bu karanlığa karşı çıkmaya ve kız çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu böyle bilinsin!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Nureddin Yıldız

Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız, 2018 yılında ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklamasıyla tepki çekmişti. Açıklamaya tepki gösteren isimlerden biri de gazeteci Zafer Arapkirli’ydi. Arapkirli sosyal medya üzerinden “Aşağılık herifler, evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın suratına nasıl bakıyorsunuz” demişti.

Twitter hesabından Arapkirli, 'Bunu mu savunuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada... Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi kız babaları ne bekliyorsunuz?' ifadelerini kullanmıştı.

Nureddin Yıldız ise Arapkirli'nin gösterdiği tepkiden dolayı şikayette bulunmuştu. Arapkirli hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla açılan dava, 26 Aralık 2019'da beraatle sonuçlanmıştı. Nureddin Yıldız'ın avukatı da karara itiraz etmiş ve istinaf mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar vermişti.

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birşeyler

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali… eskiden bu ülkede hiç kimse 6 yaşında çocuk evlenebilir cümlesi kuramazdı, kursa içeri atılırdı zannımca yada en az... Devamını Gör

dasdasd

adaletin geldiği duruma bak. abisine şikayet eden çocuk gibi dava açıyor. kimse de bu sapık piçlere hasiktir ordan demiyor

ceykar...

Rezilliğe kepazilige bak.Bu cümleyi kurmuş birde dava açmış .Gele gele bu dönemde bu ülkeye mi denk geldim ben