Görüş Bildir
Haberler
Yusuf Kaplan, Gençlerin Dinden Uzaklaşmasından Yakındı: 'İslami Kesimler Güle Oynaya Sekülerleşiyor'

etiket Yusuf Kaplan, Gençlerin Dinden Uzaklaşmasından Yakındı: 'İslami Kesimler Güle Oynaya Sekülerleşiyor'

Ulaş
20.07.2020 - 19:03

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye'deki gençlerin dinden uzaklaştığını belirterek '7 milyonluk genç kuşağın 5 milyonu bu ülkeye, bu ülkenin ruhuna, ruh köklerine, İslâm’a olan aidiyet bilincini de aidiyet bağlarını da kaybetmiş durumda' ifadesini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yusuf Kaplan, Yeni Şafak'taki köşesinde 'Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi tehlikede!' başlığı ile bir yazı kaleme kaldı. 

Kaplan, Kaplan, toplumun dinden uzaklaşacağını, özellikle genç kuşaklarını İslam'la olan bağlarını kaybettiklerini belirtti. Yeni Şafak yazarı ayrıca, “Gelinen içindir İslâmî kesimler güle oynaya sekülerleşiyor” yorumunda bulundu.

Kaplan, İslam'dan uzaklaşan toplumun yok olma sürecine gireceğine iddia etti.

Kaplan, İslam'dan uzaklaşan toplumun yok olma sürecine gireceğine iddia etti.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde: 

'Türkiye, tarihî bir süreçten geçiyor: 7 milyonluk genç kuşağın 5 milyonu bu ülkeye, bu ülkenin ruhuna, ruh köklerine, İslâm’a olan aidiyet bilincini de aidiyet bağlarını da kaybetmiş durumda.

İslâm’la ilişkisi sıfırlanan, aidiyet bilinci yok olan kuşaklar, bu toprakları koruyamazlar. Köklü bir direniş, diriliş ve varoluş yolculuğuna ihtiyacı var bu toplumun.

Böyle giderse, bu toplum İslâm’ı terk eder ve yok olma sürecine sürüklenir -Allah muhafaza.

Bu toplum varlığını İslâm’a borçludur.

Tarihte varlık göstermesini, tarihin akışını değiştirecek büyük medeniyet yolculukları gerçekleştirmesini İslâm’a borçludur.

İki asırlık modernleşme tecrübesi, Cumhuriyet’le birlikte önce devletin bütün kurumlarının İslâm’dan arındırılmasıyla sonuçlandı.

İkinci aşamada da toplumun seküler zihin kodlarına göre yeniden inşa edilmesiyle birlikte İslâm’dan uzaklaştırılması projesi yürürlüğe konuldu.

Toplumun sekülerleşmesi süreci, sağ-muhafazakâr iktidarlar eliyle gerçeğe dönüştürüldü.

Gelinen noktada İslâmî kesimler güle oynaya sekülerleşiyor, İslâmî duyarlıklarını yitiriyor, hatta İslâmî kesimlerin çocukları deizme, ateizme doğru kayıyor...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
583
237
173
68
48
39
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denemecelersss

ACaba neden kaybetti hiç sorguladınız mı* yıllarca dinci cinci hocanız fetöyle kolkola gezdiniz her türlü haksızlığı yaptınız sonra gençlik dindar değil peh

Gizemtheballerina

Niye canim islamdan once Turkler cok mu kotuydu? Orta Asya'daki atalarimiz beceriksiz miydi? Kac tane devlet kurmus tarihin akisini tarihe yazildigi tarihten... Devamını Gör

Koray

İslam yokken Türk vardı. Sen kim köpeksin de otu boku islama bağlıyorsun? Sen mi koruyacaksın bu vatanı yoksa yaptığınız yüzlerce baskıya rağmen bu ülkeye hi... Devamını Gör