Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan Mültecilere Mali Yardımı Keseceğini Açıkladı: 'Kendilerine İş Bulmalılar'

etiket Yunanistan Mültecilere Mali Yardımı Keseceğini Açıkladı: 'Kendilerine İş Bulmalılar'

Yunanistan'ın göçmenlerden sorumlu bakanı Notis Mitarakis, Yunanistan'da ağırlanan ve iltica başvuruları kabul edilen mültecilere yapılan mali yardımın kesileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, göçmenlerden sorumlu Yunan bakan Mitarakis, son yaptığı bu açıklamasında, Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen binlerce sığınmacıyı yıldırmak amacıyla alınan bu kararın mart ayı içinde yürürlüğe gireceğini belirtti.

"Her türlü mali yardım kesilecek"

"Her türlü mali yardım kesilecek"

Mitarakis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Mültecilere yapılan her türlü mali yardımlar kesilecek. Mülteciler kendi hayatlarını kazanmaları için bundan böyle kendilerine bir iş bulmalıdır' dedi.

Her ay 90 euro alıyorlardı

Her ay 90 euro alıyorlardı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mülteci statüsünde bulunan sığınmacıların kendilerine verilen banka kartlarıyla ATM'lerden her ay 90 euro para çekme hakkı bulunuyordu.

Ayrıca aile fertleri sayısına göre, 162 ile 630 euro kira teşviği, bir kereye mahsus 440 ile 1.490 euro arası kaparo parası ödeniyordu.

Kararın mülteciler mevzuatı ile uyuşup uyuşmadığı bilinmiyor

Kararın mülteciler mevzuatı ile uyuşup uyuşmadığı bilinmiyor

Yunanistan'ın mültecilere yaptığı bu mali yardımlar, BM ve AB fonları tarafından karşılandığı için, Bakan Mitarakis'in mültecilere yapılan mali yardımların kesileceği açıklamasının AB ve BM'nin mülteciler mevzuatı ile ne denli örtüştüğüne henüz bir açıklık getirilmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
77
45
37
22
16
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
doriangrayy

Ne yardım yaptınız ki keseceksiniz amk utanmadan bide çıkmış açıklama yapmışlar, Türkiye nin yaptığı yardımı yapmaya kalkışsanız hepten biteceksiniz demek ki

Ahmet Yanık

Azıcık ekonomileri var bunuda suriyeliler yiyecek artık

Tuana

Para vermiyodu ki zaten