Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan İkinci Stratejik Limanını da Elinden Çıkarıyor

Yunanistan İkinci Stratejik Limanını da Elinden Çıkarıyor

Batuhan
08.10.2020 - 09:08

Ekonomik darboğazda olan Yunanistan, ikinci stratejik öneme sahip Skaramanga limanını da ABD'li girişim grubuna satıyor.

Ekonomik çıkmazın eşiğinde olan Yunanistan stratejik limanlarını bir bir elinden çıkarıyor. ABD, stratejik öneme sahip Dedeağaç ve Elevsina limanının ardından Skaramanga limanını da almak için Yunan yetkililerle masaya oturdu. ABD’nin hedefinin Avrupa’nın en büyük tersane inşa etmek istediği ifade edildi.  ABD’nin bölgede donanmaya katılacak 4 yeni fırkateynin inşasını Yunanistan’daki tersanelerde yapmayı hedeflediği kaydedildi. Ayrıca ABD, Yunanistan’daki tersaneleri de 6. Filo’nun bakım merkezi haline getirmeyi planlıyor.

Genel Müdür Adam Boehler başkanlığındaki Amerikan Devlet Finans kuruluşu International Development Finance Corporation (DFC) yöneticilerinin, Amerikan İhracat-İthalat Bankası başkanı Kimberly Reed ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Müdür Yardımcısı Bonnie Glick ile birlikte Elevsina tersanelerinde ziyaretinden sonra, ONEX şirketi Başkanı Panos Ksenokostas Washington’da Skaramanga tersanelerini satışını konuştuğu kaydedildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Demir

Adamlarda zaten doğru düzgün bir ekonomi yok, ellerindeki paranın çok fazla bir miktarını da Türkiye ile savaşmaya(!) ayırıyorlar, sözde milliyetçilik yapıp,... Devamını Gör

EngineerMind

ABD artık kendine yeni bir stratejik ortak bulmuş gibi görünüyor. Yakında İncirlik Üssü’nü de Yunanistan’a taşırlarsa hiç şaşırmam.