Görüş Bildir
Haberler
Yolların Tozunu Dumanına Katacak Eski Zamanın Ruhunu Taşıyan 13 Klasik Araba

Yolların Tozunu Dumanına Katacak Eski Zamanın Ruhunu Taşıyan 13 Klasik Araba

Derby
22.10.2020 - 15:24

Her araba tutkununun hayallerinden biri de günün birinde bir klasik arabaya sahip olmaktır. Dönemine damgasını vurmuş tasarımları ve getirdikleri yeniliklerin yanında sahip oldukları büyüleyici nostaljik hava, sahibine adeta o dönemi yaşatıyor. Kimi sürer, kimi koleksiyonuna katar, kimi satar; hepsi anlaşılabilir, çünkü onlar çok özel ve tekrarları olmayacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chevrolet Camaro

1. Chevrolet Camaro

1967'de, Ford'un Mustang modeline rakip olması düşüncesiyle üretilen Camaro, zaman zaman ara vermişse de, günümüzde hala üretilmeye devam etmekte. Devasa motoruyla dönemin Amerikan ruhunu yansıtmakta yapılmış en başarılı işlerden birisi.

2. Porsche 356

2. Porsche 356

İlk haliyle Avusturya, 1950 ile birlikte ise Alman üretimi haline gelen bu güzellik, Porsche'nin ilk modeli ve hala en güzel üretimlerinden birisi. Eski araba uzmanlarına göre 'sürülmesi en keyifli araç' olarak bile adlandırılmıştı.

3. Volvo P1800

3. Volvo P1800

1961-1973 yılları arasında İsveçli Volvo tarafından üretilen, bir zamanlar Roger Moore tarafından da yıldızı parlatılmış bu güzelliğin hız iddiası yoktu. Bunun yanında gerçek bir güvenlik ve zarafet örneğiydi.

4. Jaguar E-Type

4. Jaguar E-Type

Güzellik ve performansın birleştiği bu güzide model, bir dönemin rock yıldızıydı adeta. O güne dek görülmemiş bir hızlanmaya sahipti ve Enzo Ferrari'ye göre E-Type, 'şimdiye kadar yapılmış en güzel araba'ydı.

5. Shelby GT350

5. Shelby GT350

1965'ten 1970'e kadar Shelby American tarafından üretilen, Ford Mustang'in yüksek performanslı bir çeşidi. Cobra olarak da bilinen Ford Mustang'in bu özel çeşidi, 1960'lı yılların sonlarında herkesin sahip olmak istediği şahane bir araçtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Maserati Ghibli

6. Maserati Ghibli

İtalyan Maserati tarafından üretilen Ghibli, üç dönemde farklı şekillerde üretildi. Korkutucu bir görünümü seçenlerin bir numaralı tercihi olmasına şaşırmamak gerek; bu Maserati bir köpekbalığı kadar agresif görünüyor.

7. Rolls-Royce Dawn Drophead

7. Rolls-Royce Dawn Drophead

Orijinal Silver Dawn drophead, 1949'da piyasaya sürüldü ve 1954'te üretimi durdu. Rolls-Royce'un Savaş öncesi arabalardan biraz daha küçük olan Dawn, şirketi modern çağa yaklaştırırken otomobil işçiliğini yeniden tanıtmasına yardımcı oldu. Günümüzde bu Rolls-Royce son derece nadir. Şu güzelliğe bakın!

8. Lamborghini Miura

8. Lamborghini Miura

İtalyan Lamborghini tarafından 1966'da üretimine başlanan model, ortadan motorlu iki koltuklu ilk süper otomobildi ve adını ünlü boğa yetiştiricisi Don Eduardo Miura'dan almıştı.

9. VW Beetle

9. VW Beetle

Vosvos, tosba, kaplumbağa... Bir araba düşünün ki bilmeyen yok. Ana hatları Adolf Hitler tarafından tasarlanan, bir zamanlar neredeyse herkesin sahip olduğu, gelmiş geçmiş en ikonik arabalardan birisi. Hatta en ikonik olanı demek yanlış olmaz. Yine iyi bildiğimiz Golf modeli, Beetle'ın yerine üretilmeye başlanmıştı.

10. Austin-Healey 3000

10. Austin-Healey 3000

Klasik araba yarışı meraklıları tarafından hala kullanılan bir model. Kullanışlı, rahat, hızlı ve sınıfının çok üstünde spor arabalarla kıyaslanabilecek bir seviyedeydi. Austin-Healey 3000, İngiliz spor araba hareketinin zirvelerinde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aston Martin DB5

11. Aston Martin DB5

Evet tam da o, James Bond arabası! Dünyanın en klas, en ünlü arabalarından biri olmasına da bu yüzden şaşırmamak gerek. Adeta kendi başına bir film yıldızıdır Aston Martin DB5.

DB4'ün abisi olan bu eşsiz modelden artık aşağı yukarı yalnızca 1000 tane var. Nasip olur mu?

12. Ford Mustang Boss 429

12. Ford Mustang Boss 429

Mustang bir tutku. Bunda hemfikiriz. Adının hakkını veren Boss Mustang, 1969-1970 yıllarında yalnızca 2 yıl üretilmiş, 375 beygirle Mustang serisinin yüksek performanslı bir görünümü. Zaten 1300 kadar üretilmiş olan Boss 429, günümüzün en pahalı ve en ender arabalarından biri.

13. McLaren F1

13. McLaren F1

Yarış denince ilk akla gelen modellerden birisiyle kapatıyoruz. Yalnızca 64 tane satılmış bu modele rakipsiz demek yanlış olmaz. Neresinden ele alırsanız alın, başlı başına mükemmel bir detay İngiliz McLaren F1. 1993'te bir üretim arabasının yapabileceği en yüksek hızı yaparak (355 km/s) Guiness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Modifiyeli araçlara meraklıysan Derby'den sana güzel bir haber var!

Modifiyeli araçlara meraklıysan Derby'den sana güzel bir haber var!

Doğan Kabak'ın modifiye edeceği Golf'ü kazanma fırsatı seni bekliyor!

Yapman gereken tek şey 15 TL değerindeki Derby alışveriş fişinin fotoğrafını Qumpara uygulamasına yüklemek!

iOS

Android

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
6
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Ağca

tek bir Ferrari bile yok, Amerikan otomotiv tarihinde büyük önemi olan ilk nesil Mustang yok, olmamış 👎

Erhan Ağca

shelby olarak varmış neyse ki