Görüş Bildir
Haberler
Yiyin Efendiler Yiyin... Kendini Müdür Olarak Atayan CHP'li Belediye Başkanından Tepkiler Sonrası Geri Adım

etiket Yiyin Efendiler Yiyin... Kendini Müdür Olarak Atayan CHP'li Belediye Başkanından Tepkiler Sonrası Geri Adım

Ulaş
21.07.2019 - 18:10

İzmir Karaburun'un CHP'li Belediye Başkanı Girgin Erdoğan, kendisini belediye şirketine müdür olarak atadı. Sosyal medyada yükselen tepkilerin ardından Erdoğan, maaşını eğitime bağışladığını açıkladı. Ancak, Girgin, belediye şirketi müdürlüğünü bırakmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in Karaburun İlçesi Belediye Başkanı Girgin Erdoğan, kendisini belediye şirketine müdürü olarak atadı.

İzmir'in Karaburun İlçesi Belediye Başkanı Girgin Erdoğan, kendisini belediye şirketine müdürü olarak atadı.

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, Karaburun Belediyesi Personel Limited Şirketi Müdürlüğü hakkındaki karar, meclis toplantısında AKP Grubu'nun muhalefetine karşın CHP'li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Yasa gereği Erdoğan'a, 8 bin TL'lik belediye başkanlığı maaşının yanında, şirket müdürlüğünün huzur hakkı adı altında 7 bin 500 TL tutarındaki maaşı bağlandı.

Seçmenlerden büyük tepki geldi.

Seçmenlerden büyük tepki geldi.

Muhalefet temsilcileri, belediye başkanı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yaptığı için devlet memurlarının ticaret yapma ve şirketlere ortak olma hakları bulunmadığını öne sürdü. Yasaya göre belediye başkanının şirkette müdür olamayacağı ve huzur hakkı alamayacağı belirtildi. Karaburun Belediye Başkanı Girgin Erdoğan'a en büyük tepki ise kendi partilileri ve seçmenlerinden geldi. CHP tabanı ve seçmenleri Erdoğan'ı eleştirerek kararın iptalini istedi.

Başkan Erdoğan, ilk açıklamasında kararının arkasında durdu.

Başkan Erdoğan, ilk açıklamasında kararının arkasında durdu.

Erdoğan, hem belediye şirketi müdürü olmasının, hem de belediye meclisi kararının doğru ve yasaya uygun olduğunu, kanun maddelerinden örnekler vererek anlattı. Fakat kamuoyunda artan tepkiler üzerine Girgin Erdoğan, yeni bir yazılı açıklama yaparak, banka hesabına ödenen 7 bin 500 TL tutarındaki huzur hakkını eğitime bağışladığını duyurdu. Kararı özgür iradesiyle aldığını ileri süren Girgin, yazılı bir açıklama yaparak, görevlendirmenin yasaya aykırı olmadığını savundu. Girgin, “Adı geçen şirkette KHK, kanun ve Yüksek Mahkeme kararlarına aykırı olmamasına rağmen, basında ve kamuoyunda rahatsızlık ve hassasiyet yaratan huzur hakkı işlemini tamamen kendi özgür irademle sonlandırma kararı aldım. Şirket tarafından hesabıma bir kez ödenen huzur hakkı meblağının tamamını, ilçemizde eğitim veren Karaburun Ortaokulu Okul Aile Birliği'nin hesabına bağış olarak yatırdım” dedi. Ancak, Girgin, belediye şirketi müdürlüğünü bırakmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1498
538
111
39
21
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mutlu Eren

hangi parti hangi il olursa olsun, adam kayırma, doyumsuzluk bitmiyor, bitmeyecek

Pickle Rick

Chp'yi destekleyen biri olarak; hangi parti olursa olsun hakkımızı yiyene destek vermem. Yıllarca 'yiyor ama çalışıyor' diyenlerle tartıştık. Onlar yüzünden ... Devamını Gör

Arbeloa

yolsuzluk hangi partiden gelirse gelsin eşit tepki göstermek lazım. ateşin bol olsun ablacım ahirette