Görüş Bildir
Haberler
Yepyeni Minnoş Akım: Kedi Çemberi

Yepyeni Minnoş Akım: Kedi Çemberi

Fulin
28.08.2015 - 13:01

Yepyeni bir çılgınlığımız oldu. Kediler ile evlerini paylaşan insanlar, bir çember oluşturduklarında, kedilerinin bu çemberin dışına çıkmadığını gözlemlediler ve bu anların görüntülerini internet üzerinde paylaşmaya başladılar. Bu paylaşımlar ile birlikte yepyeni minnoş bir akıma sahip olduk, Bu akım orijinal ismi 'Cat Circle' ile internet üzerinde kendine yer buluyor. Biz de 'Kedi Çemberi' olarak çevirmeyi uygun gördük. Bu akımın en güzel örneklerini ve kedilerin neden bu çemberin dışına çıkmadığının açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmanlara göre kediler, kendilerini bu tip bir çemberin içinde güvende hissettiği için ayrılmıyor olabilir.

Kediler böyle bir çemberin içinde olduklarında, korumaları gereken onlara ait bir alan olduğunu düşünüyor olabilirler.

Kediler çemberin içinde tüm dikkatlerin kendileri üzerinde toplandığını hissettiklerinden oradan ayrılmıyor olabilirler.

Bilindiği üzere kediler kapalı ya da sınırlandırılmış alanlarda olmaktan hoşlanır. Onları defalarca bir kutunun ya da bir deliğin içinde gördüğümüz olmuştur. Bu çember içinde durma eğilimi de bu davranış biçiminden ileri geliyor olabilir.

Kedilerin her zaman yeni maceralara açık olduğunu biliyoruz. Bunu da toplu bir şekilde yeni bir macera olarak algılıyor olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm bunlar elbette bir kanıt mahiyetinde değil, sadece ortak bir davranışın sebebini bulma çabası olarak değerlendirilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
17
7
5
3
2
1