Görüş Bildir
Haberler
Yeni Nesil Kovid Aşısı İçin İnsan Deneyleri Başlıyor!

Yeni Nesil Kovid Aşısı İçin İnsan Deneyleri Başlıyor!

Ulaş
15.11.2021 - 11:08

Koronavirüse karşı T hücresi yanıtına dayalı bir aşı geliştirmek için klinik deneylere başlanıyor. İlk denemeler, İsviçre'de 26 kişi üzerinde yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duvar'ın aktardığı bilgiye göre, İngiltere'de bir firma, Kovid-19'a karşı 'ikinci nesil' aşı üretmek için denemelere başlayacağını açıkladı. Emergex isimli firmanın yeni tür aşı denemesi, mevcut Kovid aşılarının aksine antikor üretimine değil, 'T hücresi' adı verilen bağışıklık hücrelerine dayalı olacak. Deri yoluyla yapılması planlanan bu aşının mevcut aşılardan daha uzun süreli bağışıklık sağlayabileceği belirtiliyor. Ancak uzmanlar, bu tür bir aşının tek başına değil mevcut aşılarla birlikte kullanılınca daha etkili olabileceğini belirtiyor.

Mevcut aşılardan farkı ne?

'Virüs çoğalmadan ölecek...'

'Virüs çoğalmadan ölecek...'

Emergex yetkilisi Robin Cohen, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, T hücrelerinin enfekte olan hücreleri antikor yanıtı verilmeyen durumlarda arayıp öldürdüğünü belirterek, ilk kez bir ilaç düzenleyici kurumun T hücresi yanıtı oluşturma amaçlı bir Covid aşısının klinik denemelerine izin verdiğini söyledi. Cohen, virüsün vücutta yarattığı etkiyi bir asteroidin bir gezegene çarpmasına benzeterek, aşının nasıl işleyeceğini şöyle anlattı: 'Virüsü asteroid olarak düşünün. Gezegene çarpıyor ve bir viral kod, o virüsün imzası, tüm yüzeye hızla yayılıyor. T hücreleri bu imzayı yabancı olarak görüyor ve yeni canlı virüsler üretmeden önce o hücreyi öldürüyor.'

Mevcut Kovid-19 aşılarının sağladığı antikorlar zamanla azalıyor, bu da güçlendirici dozlara ihtiyaç duyulmasına yol açıyor. Emergex aşısının ise farklı bir mantıkta çalışacağı, enfekte olan hücreleri hızla öldürmeye odaklanacağı belirtiliyor. Cohen, bu tür bir aşının daha uzun süreli bağışıklık sağlayabileceğini ve aynı zamanda mutasyonlarla savaşmakta daha etkili olabileceğini savundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın