Görüş Bildir
Haberler
Yazılım Dünyasına İlk Adım: CoderDojo İTÜ’de

Yazılım Dünyasına İlk Adım: CoderDojo İTÜ’de

İsmail Akın
14.08.2014 - 10:41 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 12:53

Yazılım Dünyasına İlk Adım: CoderDojo İTÜ’de

Bilgisayar başında 6 yaşında bir çocuk… Kendi yazılımını hazırlıyor. Yol göstericisi ise Ninja diye seslendiği eğitmeni… Dünyaca ünlü bilgisayar programlama atölyesi CoderDojo ile İTÜ personelinin çocukları, bambaşka bir dünyaya adım atıyor…

Dünyanın dört bir yanında gönüllük esasıyla yürütülen programlama atölyeleri CoderDojo, bu yaz İTÜ’de uygulanmaya başlandı. Bilgi İşlem Daira Başkanlığı tarafından başlatılan CoderDojo Atölyeleri sayesinde, çocuk ve gençler kod yazmayı, basit programlar üretmeyi ve kendi oyunlarını kurgulamayı hem yaşlarına uygun hem de eğlenceli biçimde öğreniyor. MIT’nin Scratch adlı grafik arayüzlü programlama dilinin kullanıldığı atölye çalışmalarında zamanını bilgisayar başında tüketen bir nesil yerine üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Her Perşembe 15.00’te

Çocuk ve gençlerin programlamaya yönelik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan CoderDojo, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığının girişimiyle 3 Temmuz 2014 tarihinde İTÜ’de başladı. Bilgisayarların dünyasına meraklı 6-15 yaş arasındaki tüm çocuklara açık olan atölye çalışması, her hafta perşembe günü 15.00 – 16.00 saatleri arasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ait bilgisayar sınıflarında yapılıyor. Eğitimde, tamamen Türkçe olan Pardus işletim sisteminin kurulu olduğu bilgisayarlar kullanılıyor.

Katılımcılara Bilgi İşlem Daire Başkanlığının gönüllü personeli eğitim veriyor. “Ninja” olarak adlandırılan yaklaşık 30 eğitmenin gözetiminde, çocuk ve gençler bilgisayar yazılımı dünyasına ilk adımlarını atıyor.

Kayıtlar Devam Ediyor

Başladığından bu yana yaklaşık 100 kişinin yararlandığı CoderDojo Atölyesi, 4 Eylül’e kadar devam edecek. Katılım için form doldurularak başvurulması gerekiyor. Atölyenin, çocukların okul döneminin göz önüne alınacağı yeni bir planlamayla, güz döneminde de devam etmesi hedefleniyor. Halen sadece İTÜ personelinin çocuklarının katılabildiği atölyenin, güz döneminde İTÜ dışına da açılması amaçlanıyor.

Kaynak: http://www.itu.edu.tr/haberler/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İTÜ BİDB Coderdojo Eğitimleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0