Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca 2 Dakikada Sizi Çelik Gibi Güçlü Biri Yapacak Acı Gerçekler

etiket Yalnızca 2 Dakikada Sizi Çelik Gibi Güçlü Biri Yapacak Acı Gerçekler

Çok değil, 2 dakikanızı ayırarak bu apaçık gerçekleri görmeniz gerekiyor olabilir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkes en nihayetinde kendini düşünür / düşünmek zorundadır.

Bir insanın diğerini çok fazla önemsemesi, kendinden ödünler verecek derecede bunu yapması mümkün, fakat o insan mutlaka kendi iyiliği için de bir acil çıkış kapısı bırakmalı. Unutma.

Sana cevap vermemesinin nedeni müsait olmaması değil.

Yazıştığın her kimse, yazdıklarına dönmüyorsa ya da konuşmalarını yarım bırakıyorsa, bunun mazereti meşguliyeti ya da müsait olmaması değil, seni ya da diyaloğunuzu yeterince önemsememesi. Gerçekten önemli olan bir konuşma mutlaka gerçekleştirilir, sonuna kadar sürdürülür. “Müsait değil, görmedi sanırım” gibi düşüncelerle kendini avutmak yerine bu gerçeği kabullenmen seni özgürleştirecek.

Herkesi memnun edemezsin.

Hayatındaki herkesin sana yönelik bir nasihati, eleştirisi, övgüsü bulunabilir. Herkesin senden bir beklentisi olabilir. Hepsi özünde birbirinden farklıdır ve hepsini karşılamak teknik olarak mümkün değildir. İnsanların görüşlerini elbette dinle, fakat kendin için vereceğin bir kararı senden başka kimsenin yönlendirmesine müsaade etme.

İyi bir insan olman kimsenin umrunda değil.

Dünyanın en harika, en düşünceli, en nazik insanı olabilirsin ama bu özelliklerini harekete geçirip insanlarla olan ilişkilerinde bir alçı niyetine kullanmadığın sürece hiçbir anlam ifade etmiyor. Tek başına iyi olmak yetmez, dünya için neler yapıyorsun, biraz da bunlara kafa yorman gerekiyor.

Seni tanımlayan yaptıklarındır, düşündüklerin değil.

Diyelim ki bir hayvanseversin, hayvanlara karşı muhteşem bir sevgi besliyorsun. Fakat, söz gelimi, sokaktaki muhtaç hayvanlar için hiçbir şey yapmıyor, yazın evinin önüne bir kap su bile koymuyorsun. O halde senin hayvanseverliğinin sana hissettirdikleri dışında bir geçerliliği var mıdır? Cevap belli gibi. O yüzden oturduğun yerden dünya için muhteşem planlar yapmayı bırak ve en azından bir çivi çak. En küçük şeyin bile ne kadar fark ettiğini göreceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürekli imkansızlıklardan şikayet etmek onları korumaktan başka işe yaramaz.

“Zamanım yok, param yok, enerjim yok” türü serzenişler çoğu zaman önemlidir. Ama bunlardan sürekli bahsetmek, onların varlığını daha da sağlamlaştırmak dışında bir işe yaramaz. Eğer bu bir gerçeklikse öncelikle kabul etmeli, sonra da bunları aşmak için harekete geçmelisin.

Aptalsın.

Ya bir dur, sinirlenme. Lafta bile olsa aptal olduğunu kabullenmek önemli bir başlangıçtır. Çünkü en muhteşem insan bile mutlaka belli bir konunun aptalıdır. Neyi bilmediğini bilemezsin, o yüzden sürekli aptal ol, aptal kal. Ancak böyle kendini aşabilecek ve yeni ufuklar keşfedebileceksin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2840
427
260
124
116
112
76
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?