Görüş Bildir
Haberler
Yakınları Suç Duyurusunda Bulundu: Ege Üniversitesi'nde Aynı Kadavradan Nakil Yapılan Üçüncü Hasta da Hayatını Kaybetti

Yakınları Suç Duyurusunda Bulundu: Ege Üniversitesi'nde Aynı Kadavradan Nakil Yapılan Üçüncü Hasta da Hayatını Kaybetti

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, eşi tarafından dövülerek öldürülen Filiz Tekin'in organlarının nakledildiği üçüncü hasta da hayatını kaybetti. Hasta yakınları ihmal olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Başhekimlik açıklama yaptı ve 'Rektörlüğümüz tarafından başlatılan inceleme devam etmektedir' dedi.

Geçtiğimiz ay İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşanan olayda, Filiz Tekin, eşi İbrahim Tekin tarafından 'bakımsız olduğu' gerekçesiyle dövülmüştü. Tekin, 8 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybetmiş, yakınları organlarını bağışlamıştı.

Filiz Tekin'in böbrekleri ve karaciğeri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde üç hastaya nakledilirken, hastalardan ikisi geçen hafta hayatını kaybetmişti. Son olarak, 15 Aralık'ta nakil yapılan Ali Uslu (61) da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

"Savcılığa suç duyurusunda bulunduk"

"Savcılığa suç duyurusunda bulunduk"

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Meral Uslu,  'Bir hata, yanlış var ama nereden olduğunun ortaya çıkmasını istiyoruz. 3 haftada peş peşe hastalar hayatını kaybetti. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.' dedi.

Başhekimlik: "İnceleme sürüyor"

Başhekimlik: "İnceleme sürüyor"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, 15 Aralık 2019'da beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin'in ailesi tarafından bağışlanan organlarının, gerekli tahlil ve testlerin yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından da alınan onayla uygun hastalara nakledildiği belirtildi. Nakil yapılan 3 hastanın hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Nakil yapılan üç hastamız, sağlık durumlarının ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştır. İki hastamız, tüm müdahalelerimize rağmen geçen hafta yaşamını yitirmiştir. Yoğun bakım ünitemizde tedavisi süren üçüncü hastamız, tüm imkanlarımızı seferber etmemize rağmen bugün hayatını kaybetmiştir. Nakil süreci başarılı geçmesine rağmen hastalarımızı henüz belirleyemediğimiz bir nedenle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu süreçte rektörlüğümüz tarafından başlatılan inceleme devam etmektedir. Yapılan ilk incelemelerde, nakil öncesi, nakil aşaması ve nakil sonrasında izlenen tüm yolların prosedürlere uygun olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte konuyla ilgili incelemeler devam etmektedir. Kesin neticelere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.'

Organ nakli yapılan iki hasta da hayatını kaybetmişti

Organ nakli yapılan iki hasta da hayatını kaybetmişti

Filiz Tekin’in böbreklerinin nakledilmesinden birkaç gün sonra fenalaşıp Ege Üniversitesi’nde yoğun bakıma alınan hastalardan Münire İnanç geçtiğimiz hafta perşembe, Arife Aykut ise cuma günü hayatını kaybetmişti. İnanç ile Aykut’un cenazeleri, memleketleri Denizli’de toprağa verilmişti. Ölen Arife Aykut'un kızı Songül Aykut ile Münire İnanç'ın oğlu Yusuf İnanç sorumlular hakkında şikayette bulunmuştu.

"Annemin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyoruz"

"Annemin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyoruz"

Münire İnanç’ın oğlu Yusuf İnanç, annesinin ölümünde ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, şunları söylemişti:

'Annem 3 yıldır diyalize giriyordu. İzmir’den aradılar. Nakil için uygun böbrek çıktığını söylediler. Çok mutlu olduk. Annem yeniden hayata dönecek diye seviniyorduk. Ameliyatın çok başarılı geçtiğini söylediler. Annem 2 gün yoğun bakımda kaldı. 10 gün boyunca sağlığı çok iyiydi. Böbrek uyum sağlamıştı. Son 3-4 günde hayallerimiz yıkıldı, umutlarımız tükendi. Annemin bacaklarında ağrı, yüksek ateş, bilinç kaybı ve tansiyon rahatsızlıkları baş gösterdi. Aynı durum donörden organ nakli yapılan iki hastada da vardı.  Nakilden bir süre sonra annem iyiydi, ayağa kalkıp yürüyordu. Kendi işlerini yapmaya başlamıştı. Ancak 13 gün sonra kötüleşti ve yoğun bakıma alındı. İnceleme yaptılar hiçbir şey saptanamadı. Doktorlar ‘Biz böyle bir şeyle karşılaşmadık. Türkiye’de bu binde 1 olur o da size denk geldi’ diyorlar.  Bize ne olduğu hakkında bilgi verilmedi. En sonunda da annemi kaybettik, cenazesini bize verdiler. 2 Aralık’ta annem, ertesi günü de diğer organ nakli yapılan hasta Arife Aykut hayatını kaybetti. Üçüncü kişi ise yoğun bakımda. Neden böyle bir şey yaşandı bilmiyoruz. Annemin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduk.'

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acaba organları bağışlanan Filiz Tekin ne kadar sağlıklıydı. Nakil bekleyen hastaların bağışıklık sistemi zaten y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Nakil yapılan vücudun nakledilen organı kabul etmemesi de var.. Çok acı bir durum.. Ölenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum..

Naz Yalcınkaya

ihtimallerden anlayan biri aydınlatır biraz umarım.Merak ettim şimdi