Görüş Bildir
Haberler
Windows Hello, Kullanıcıları Göz Bebeğinden Tanıyacak

Windows Hello, Kullanıcıları Göz Bebeğinden Tanıyacak

Onedio Medya
03.04.2015 - 18:31

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un kullanıcılarla buluşmasına geri sayım başlarken, beraberinde gelecek servislerin de adından söz ettirmeye başladı. 

Bu yeni ürünlerden biri olan Windows Hello, kullanıcılara yepyeni deneyimler sunmaya başlayacak. Windows Hello’nun en dikkat çekici özelliği ise Windows 10 üzerinde çalışan bir biyometrik kimlik doğrulama sistemini bulundurması.

Infrared teknolojisi

Yeni teknolojide oturum açan kişinin siz olduğunuzu, fotoğrafınız ya da sizin yerinize geçmeye çalışan biri olmadığını kesin olarak doğrulamak amacıyla yüz ve göz bebeği algılama için özel bir donanım ve yazılım birleşimi de kullanılıyor. Bu yüzden cihaz üzerindeki kameralar, yüzünüzü veya göz bebeğinizi tanımlamak için infrared teknolojisi kullanıyor ve sizi çeşitli ışık ortamlarında tanıyabiliyor.

Helen sizinle bir örnek paylaşalım. Örneğin kendi fotoğrafınızın basıldığı bir kağıdı kilitli olan Windows 10’a gösterdiniz. Göz bebeği taraması yapıldığı için bilgisayar açılmıyor. Yani siz olmadan bilgisayarınız açılmayacak.

Konu hakkında açıklama yapan Microsoft Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener, yakın dönemde web sitelerinden 1.2 milyar kullanıcı adı ve parolanın hacklendiğine dikkat çeken Kadir Şener, dünyada her an benzer bir tehlikeye karşı kurumların yeni siber güvenlik çözümleri aradığını belirtti. Şener şu bilgileri verdi: “Windows Hello, hız ve konforun yanında güvenlik ve gizlilikten ödün vermemek üzerine geliştirildi. Windows Hello, en katı koşul ve kurallara tabi kuruluşların gereksinimlerini karşılayacak kurumsal sınıf güvenlik sağlamayı taahhüt ederek kamu, savunma, finans, sağlık ve üstün güvenlik ihtiyacı olan diğer kurumların genel güvenlik sistemlerini basit bir deneyimle yükseltmek için kullanabilecekleri bir çözüm olarak öne çıkıyor.”

Microsoft, son dönemlerde güvenlik geliştirmeleri üzerinde daha fazla duruyor. Tabii ki bun da iCloud skandalı önemli bir rol oynadı. Windows Hello ise bu konuda iddialı bir servis olacağa benziyor.

Teknoyo

Kaynak: http://teknoyo.com/windows-hello/
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0