Görüş Bildir
Haberler
Var Olmayan Eşyaya Para Harcamak: Gerçek Para Karşılığında Satılmış 10 Pahalı Oyun Eşyası

etiket Var Olmayan Eşyaya Para Harcamak: Gerçek Para Karşılığında Satılmış 10 Pahalı Oyun Eşyası

03.03.2018 - 17:04

Oyun içi eşya satışı alıştığımız bir durum olmaya başladı. Daha çok LOL ve CS:GO gibi göz önünde olan oyunlardaki fiyatlara aşinayız. Ancak çok daha büyük paraların harcandığı sanal eşyalar da var. Bunlardan 10 tanesine bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Revenant Supercarrier (EVE Online)

1. Revenant Supercarrier (EVE Online)

Oyun içine kullanabileceğiniz bu uzay gemisinin fiyatı 9.000$. Oyunda sadece sınırlı sayıda bulunuyor ve herhangi bir savaşta kaybetmeniz durumunda tamamen yok oluyor.

2. Zeuzo (World of Warcraft)

2. Zeuzo (World of Warcraft)

Zeuzo asında bir eşya değil, yaratılan karakterin adı. Satıcı, 70'inci  seviyedeki karakteri başka bir oyuncuya 10.000$ karşılığında sattı. Bu haberlerin yayılmasından 1-2 gün sonra ise yapımcı şirket, oyunun kurallarına ve yüklerken onaylamak zorunda olunan sözleşmeye aykırı olduğu için bu karakteri oyundan yasakladı. Böylece 10.000$bir anda çöpe gitmiş oldu.

3. Echoing Fury Mace (Diablo 3)

3. Echoing Fury Mace (Diablo 3)

Diablo 3 ilk çıktığı zaman, eşya pazarı çok hareketliydi. Nadir eşyalar için binlerce dolar para harcanıyordu. Echoing Fury Mace'de döneminde 14.000$ karşılığında satılmış bir eşyaydı.

4. Sword (Age of Wulin)

4. Sword (Age of Wulin)

Bu oyuncu, 2011 yılının Aralık ayında Age of Wulin oyunu için çıkacak özel bir kılıç için 16.000$ para harcadı.

5. Knife (Counter-Strike: Global Offensive)

5. Knife (Counter-Strike: Global Offensive)

CS GO'da onlarca farklı bıçak var. Hepsinin değeri de nadirlik durumuna, aşınmışlık seviyesine, üzerinde öldürme sayısının yazması gibi detaylara göre değişiyor. Bu bıçakların değerinin 30.000$ civarına kadar çıktığı biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ethereal Flames Wardog (DOTA 2)

6. Ethereal Flames Wardog (DOTA 2)

Hayatınızın çok büyük bir bölümünü oyun oynayarak geçirseniz bile, 38.000$ harcamadan yaşayabilirsiniz. Ancak bir oyuncu, DOTA 2'deki pembe bir kurye köpek için bu parayı harcadı. Günümüzde ise değeri 4.000$ civarı.

7. Amsterdam (Second Life)

7. Amsterdam (Second Life)

2000'li yılların başında çok oyunculu oyunlar popülerleşmeye başlamıştı. 2003 yılında çıkan Second Life isimli oyunda oldukça popüler bir hal almıştı. Oyunun yapımcıları Amsterdan şehrinin bir kopyasını eBay üzerinden satışa çıkardı. İsmi açıklanmayan bir kullanıcı 50.000$ karşılığında bu sanal şehri satın aldı.

8. Crystal Palace Space Station (Entropia)

8. Crystal Palace Space Station (Entropia)

Entropia, oyuncuların gerçek para harcadığı veya kazandığı bir oyun. Örneğin oyunda işlettiğiniz bir bar varsa, giriş ücretini nakit olarak kazanırsınız. Crystal Palace uzay istasyonu da 330.000$ gibi bir fiyata satıldı.

9. Club Neverdie (Entropia)

9. Club Neverdie (Entropia)

Club Neverdie, Entropia oyunundaki en önemli gece kulüplerinden birisi. Bu mekanı 2005 yılında 1000.000$ ödeyerek satın alan John Jacobs, 5 yılın ardından burayı 635.000$ gibi bir fiyata sattı.

10. Planet Calypso (Entropia)

10. Planet Calypso (Entropia)

Entropia oyunu piyasaya sürüldüğünde, her oyuncu Calypso gezegeninde başlıyordu. Daha sonra bu gezegen satışı çıkartıldı ve 6.000.000$ gibi uçuk bir fiyatla satıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
78
38
25
22
14
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Hilal

para yanlış kişilerde ya

Pasif Kullanıcı

ya o cs go bıçaklarının gerçeğine bile o kadar para vermem lan.ayrıca 6 milyon dolar ney lan? o paraya aydan veya marstan arazi satın alırsın lan kendine.

Yağmur YS

Para bol olunca ne yapacağını şaşırıyolar. Biz fakirler ne bilcez.