Görüş Bildir
Haberler
Vajinal Mantar Kaç Günde Geçmeli?

Vajinal Mantar Kaç Günde Geçmeli?

Şebnem Sucu
28.10.2021 - 11:29

Her 4 kadından 3’ünde görülebilen vajinal mantar, normalde vajinada bulunan sağlıklı mayanın kontrolden çıkması sonucu ortaya çıkar. Genellikle akıntı, kaşıntı ve tahrişe neden olurlar. Mümkün olduğunca bölgeyi kaşımaktan kaçınmak gerekir. Vajinal mantar tedavisinde erkenden önlem almak mantarın kısa sürede ortadan kaybolmasına yardımcı olur. Ancak enfeksiyonun kronik bir hal alması halinde vajinal mantar etkisini uzun süre gösterir bu da tedavinin daha uzun süreceğine işaret eder. Peki, vajinal mantar kaç günde geçmeli? İşte konuyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle Candida albicans adındaki bir maya hücresi vajinal mantara sebep olmaktadır. Aslında vajinal florada bu maya hücresi bulunur. Ancak bağışıklık sistemini etkileyen rahatsızlıklar, antibiyotik kullanımı, hamilelik ve genital temizliğin uygunsuz yapılması gibi birçok neden maya hücrelerinde artışa neden olur. Düzenli ilaç kullanımı ile vajinal mantar tedavi edilebilir bir durumdur. Ancak sürekli tekrar eden vajinal mantar enfeksiyonuna sahipseniz tedavi uzun zaman alabilir. Peki, vajinal mantar kaç günde geçmeli? İşte yanıtları…

Vajinal Mantar Belirtileri Nelerdir?

Vajinal Mantar Belirtileri Nelerdir?

Vajinada bozulan denge sonucunda mantar enfeksiyonları çeşitli belirtiler vermektedirler. Mantar enfeksiyonları çoğu zaman kokusuz olup, beyaz, kalın ve topaklı bir akıntıya sebep olur. Aynı zamanda vajinal mantar, vajina içerisinde ve çevresinde beyazımsı, kremsi kaplamalara neden olabilir. Bazen makata bulaşabilir ve çevresinde yayılım gösterebilirler.  

Genellikle vajina içinde ve çevresinde kaşıntı, yanma ya da kızarıklığa neden olabilirler. enfeksiyonun artması şiddetli kaşıntıyı da beraberinde getirir. Cinsel ilişki acı verici ve rahatsız edici olabilir. Eğer tahriş var ise idrar yaparken yanma durumu ile de karşılaşabilirsiniz.

Vajinal Mantar Kaç Günde Geçmeli?

Vajinal Mantar Kaç Günde Geçmeli?

Vajinal mantarın iyileşme süreci enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak farklılık gösterir. Hafif mantar enfeksiyonları doktorunuzun reçete edeceği antifungal krem, merhem, fitil ya da tabletlerle 3-7 gün arasında ortadan kaybolur. Bazen tedavi edilmeden de iyileşebilirler. Evde uygulanan tedaviler özellikle hafif enfeksiyonlar için etkilidir. Ancak şiddetli bir mantar enfeksiyonuna sahipseniz ve hafif bir tedavi uygularsanız belirtiler uzun süre ortadan kaybolmayabilir. 

Vajinanızın doğal bakteri ve maya dengesinin düzene girmesi gerekir. Bunun için vajinal mantarın şiddetine göre tedavi edilmesi gerekir. Uygun tedavi edilmeyen mantar enfeksiyonlarının şiddeti artabileceği gibi tekrarlama riski de son derece yüksektir.  vajinal mantarın kısa sürede ortadan kaldırılması için jinekolojik muayenenin ardından uygun ilaç tedavisine başlanması gerekir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın