Görüş Bildir
Haberler
Uzun Otobüs Yolculuklarını Keyifli ve Rahat Bir Hale Getirmek İçin Tavsiyeler

Uzun Otobüs Yolculuklarını Keyifli ve Rahat Bir Hale Getirmek İçin Tavsiyeler

Pek çok kişi, daha ekonomik olduğu için uçağa binmek yerine otobüsle seyahat etmeyi tercih eder. Özellikle de gitmek istenen yer yakın mesafedeyse. Zira uzun otobüs yolculukları oldukça can sıkıcı ve yorucu görünüyor. Ancak bu algıyı kırmak mümkün. 

Evet, uzun otobüs yolcuğu pek çok kişi için yorucu, can sıkıcı ve hatta korkutucu bir deneyim. Fakat uzun otobüs yolculuklarını keyifli ve eğlenceli bir hale getirmek sanıldığı kadar zor değil. Nasıl mı? Sadece ucuz otobüs bileti bulma konusunda değil otobüs yolculukları konusunda da uzman olan Enuygun.com seyahat ekibi, uzun otobüs yolculuklarını daha konforlu ve eğlenceli hale getirmek için önerilerini sıraladılar:

“Otobüs yolculuğu konforlu hale nasıl getirebilirim? Uzun otobüs yolculuğu için yanıma neler almalıyım? Otobüste nasıl vakit geçirebilirim?” gibi sorulara yanıt bulmak için okumaya devam edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biletinizi erken tarihte almaya çalışın

Biletinizi erken tarihte almaya çalışın

Yolculuk tarihi net olanlar için erken bilet rezervasyonu, maddi açıdan daha avantajlı. Çünkü günler öncesinden alınan otobüs biletlerinin fiyatı normale göre çok daha ekonomik olabiliyor. Üstelik herhangi bir aksilikte -firmalar tarafından belirlenen süreyi geçmemek kaydıyla- alınan biletler ertelenip, iptal edilebiliyor. Bilet ücreti ise yolcuya iade ediliyor.

Biletinizi online siteler üzerinden satın alın

Biletinizi online siteler üzerinden satın alın

Online siteler üzerinden otobüs bileti satın almak hem kolay hem de çok daha hızlı. İnternet üzerinden, Enuygun gibi güvenilir sitelerden otobüs bileti satın alarak hem zamandan tasarruf edebilir hem de otobüs firmalarını fiyat ve konfor açısından karşılaştırma şansı elde edebilirsiniz. Böylece yerinizden hiç kıpırdamadan kendiniz için en uygun otobüs biletini hızlıca bulup satın alabilirsiniz.

Otobüs yolculuğu için firma seçimine dikkat edin

Otobüs yolculuğu için firma seçimine dikkat edin

Online bilet satın alabileceğiniz internet sitelerinde, otobüs firmalarına dair her detay önünüze serilir. Buradan otobüslerin bilet fiyatlarına, sahip oldukları donanımlara, kalkış – varış saatlerine, mola verilen tesislere, yol güzergahlarına ve daha birçok bilgiye erişebilirsiniz.

Öncelikle, uzun otobüs yolculuğu için tercih edeceğiniz otobüste TV, internet, USB girişi, priz gibi özelliklerin olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Zira yolculuk boyunca internet bağlantısına ihtiyacınız olabileceği gibi telefon, laptop veya tabletinizi şarj etmeniz gerekebilir. Ayrıca otobüste TV izleyerek can sıkıntısı yaşamadan vakit geçirebilir, bilgisayar veya tabletinizden internete bağlanarak dizi - film seyredebilirsiniz.

Koltuk seçimine dikkat edin

Koltuk seçimine dikkat edin

Doğru koltuk seçimi uzun otobüs yolculuğu için ön koşul. Uzun bir seyahatteyken oturacağınız ve haliyle uyuyacağınız koltuk oldukça önemli. Örneğin tek başınıza seyahat ediyorsanız 2+1 koltukların tekli olanlarını tercih edebilirsiniz. Sizin için konfor ve rahatlık ön plandaysa iki kişilik bilet alarak iki koltuğu tamamen kendinize ayırabilirsiniz. Bununla birlikte manzarayı seyretmek istiyorsanız cam kenarı koltukları, yolu izlemek istiyor veya araba tutması, mide bulantısı gibi sorunlar yaşamaktan korkuyorsanız ön koltukları tercih etmelisiniz.

Gece yolculuğu

Gece yolculuğu

Otobüs seyahati söz konusu olduğunda gece yolculuğu her zaman en iyisidir. Zira yolculuğun büyük bir kısmını uyuyarak geçireceğiniz için yol, göz açıp kapayıncaya kadar bitecektir. Gece yolculuğunun bir diğer avantajı, psikolojik açıdan kaygıyı ve yol stresini azaltması. Dolayısıyla yolu gözünde büyütenler, kâbus gibi bir yolculuk geçireceğini düşünenler için gece yolculuğu oldukça ideal.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rahat kıyafetler giyin

Rahat kıyafetler giyin

Uzun otobüs yolculuğunun olmazsa olmazlarından biri de rahat kıyafetlerdir. Zira uzun saatler boyunca aynı kıyafetler içerisinde olacağınızı düşürsek bu oldukça önemli. Mümkün olduğunca rahatsız etmeyen kumaşlarda, bol kıyafetler tercih etmeli, dar ve sıkı giysilerden uzak durmalısınız. Yolculuk için eşofman gibi kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz ve rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler tercih etmelisiniz.

Yanınıza hırka veya ceket alın

Yanınıza hırka veya ceket alın

Otobüs yolculuğu müdavimleri, otobüsün gece ne denli soğuduğunu bilir. Yolculuk esnasında, hazır uykuya dalmışken üşüyerek uyanmak istemiyorsanız yanınıza mutlaka ceket veya hırka almalısınız.

Rahat ayakkabılar tercih edin

Rahat ayakkabılar tercih edin

Ayakkabı uzun süre giyildiğinde bir rahatsızlık hissi verir. Uzun bir yolculuk esnasında saatlerce ayakkabınızı hiç çıkarmadan oturmak istemezsiniz. Bu nedenle dilediğinizde rahatça çıkarabileceğiniz ve gerektiğinde hızlıca giyebileceğiniz ayakkabılar tercih etmelisiniz. Örneğin spor ayakkabı veya terlik.

Molaları değerlendirin

Molaları değerlendirin

Otobüs yolculuğunun olmazsa olmazlarından biri de molalar. Her firmanın mola verdiği belirli dinlenme tesisleri mevcut. Bu tesislerde, yemek yiyip, çay - kahve içebilir, alışveriş yapıp, temiz hava alabilir ve tuvalet ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Molalarda küçük egzersizlerle vücudunuzu esnetin

Molalarda küçük egzersizlerle vücudunuzu esnetin

Otobüs seyahatlerinde yolculuk süresi uzadıkça mola sayısı da artar. Saatler süren otobüs yolcuklarında, hemen her molayı değerlendirmek oldukça önemli. Uzun süre oturur pozisyonda seyahat edeceğiniz için mola esnasında, küçük esneme hareketleri yaparak vücudunuzu gevşetmenizde fayda var. Bu sayede vücuttaki kan akışı düzenlenir ve yolculuk sırasında meydana gelebilecek bel ve kas ağrılarının önüne geçilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bozuk para hayat kurtarır

Bozuk para hayat kurtarır

Otobüs yolculuğunda bozuk paranın önemini pek çoğumuz biliyoruz. Bozuk para özellikle de tesislerdeki tuvaletleri kullanabilmek adına oldukça önemli. Dolayısıyla yanınızda mutlaka bozuk para bulundurun.

Boyun yastığı

Boyun yastığı

Uzun otobüs yolculuğunun kurtarıcılarından biri olan boyun yastığı, otobüste iyi bir uyku çekmenizi sağlayabilir. Daha konforlu bir uyku için boyun yastığınızı yanınızdan ayırmayın.

Kulak tıkacı ve göz bandı

Kulak tıkacı ve göz bandı

Otobüs yolculuğu sırasında iyi bir uyku için ihtiyacınız olan şeyler arasında kulak tıkacı ve göz bandı da bulunuyor. Uyku esnasında ihtiyacınız olan karanlığı göz bandıyla sağlarken kulak tıkacı sayesinde, bebek ağlaması, çığlık, kahkaha ve uğultu gibi her türlü rahatsız edici sesten uzaklaşabilirsiniz.

Oturma pozisyonunuzu düzenli olarak değiştirin

Oturma pozisyonunuzu düzenli olarak değiştirin

Sürekli aynı pozisyonda oturmak bir süre sonra vücudunuzu rahatsız etmeye başlar. Bu nedenle düzenli olarak oturma pozisyonunuzu değiştirmeye çalışmalısınız. Bu sayede vücudunuzun tutulmasını, belinizin veya sırtınızın ağrımasını önleyebilirsiniz. Ayrıca kambur durmamaya özen göstermelisiniz. Kambur durarak bel bölgesine baskı uygulayacağınız için ağrı olasılığını arttırabilirsiniz.

Kulaklığınızı yanınıza alın

Kulaklığınızı yanınıza alın

Uzun otobüs yolculuğunda yapılacak en iyi şeylerden biri müzik dinlemek. Bu nedenle kulaklıkların işlevi oldukça önemli. Yolculuk esnasında müzik dinlemek zamanın daha çabuk geçmesini sağlarken, sıkılmanızın da önüne geçer. Bunun yanı sıra kulaklıklar gürültüden veya uğultudan rahatsız olduğunuz an imdadınıza yetişir. Dolayısıyla yolculuğa çıkmadan önce kulaklığınızı yanınıza aldığınızdan emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Playlistinizi hazırlayın

Playlistinizi hazırlayın

Yolculuk esnasında müzik dinleyecekseniz playlistiniz hazır olmalı. Uzun bir otobüs yolculuğuna çıkmadan önce sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir playlist hazırlayarak seyahatinizi daha keyifli kılabilirsiniz.

Okumak için bir kitap

Okumak için bir kitap

Bir süredir okumayı düşündüğünüz veya okumak için bir türlü vakit bulamadığınız o kitabı okumak için harika bir fırsat: Uzun otobüs yolculuğu. Yanınıza bir kitap alın ve yolculuğun tadını çıkarın.

Sağlıklı atıştırmalıklar tüketin

Sağlıklı atıştırmalıklar tüketin

Pek çoğumuz yolculuk esnasında bazen sadece can sıkıntısından bazen de dinlenme tesislerindeki restoranlarda para harcamamak için bir şeyler atıştırmaya bayılırız. Ancak nedeni ne olursa olsun aşırı tuzlu, yağlı veya aşırı şekerli atıştırmalıklar tüketmekten kaçınmalıyız. Zira bu tür besinler yolculuk esnasında mideyi bozup, bulantıya ve hatta kusmaya neden olabilir.

Yanınızda su bulundurun

Yanınızda su bulundurun

Genellikle hemen her otobüste, yolculara su ikram edilir. Ancak siz yine de işinizi sağlama alın ve her ihtimale karşı yanınızda bir şişe su bulundurun. Zira otobüsteki klimalar etraftaki havayı kurutur, böylece vücuttaki suyu emer, bu da susamaya neden olur. Aşırıya kaçmamak kaydıyla su içmeye özen gösterin.

Fazla sıvı tüketmeyin

Fazla sıvı tüketmeyin

Uzun otobüs yolculuklarında fazla sıvı tüketilmemesi gerekir. Su, kahve veya çay gibi içeceklerin fazla tüketilmesi, tuvalet ihtiyacını sıklaştırır. Otobüs yolculuğu sırasında her istediğinizde tuvalete gidemeyeceğiniz için sıvı tüketimine dikkat etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ihtimale karşı yanınıza poşet alın

Her ihtimale karşı yanınıza poşet alın

Otobüs yolculuğunun korkulu rüyası ‘mide bulantısı ve kusma’. Bunun önüne geçmek için sıvı tüketimine ve yiyip içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Ancak kusma ihtimaline karşı yanınıza birkaç poşet almanızda fayda var.

Çocuklu aileler için

Çocuklu aileler için

Küçük bir çocukla veya bebekle yolculuğa çıkmak kolay değil. Söz konusu uzun bir otobüs yolculuğu olduğunda işler daha da zorlaşır. Bebeğinizle veya çocuğunuzla otobüs yolculuğuna çıkacaksanız ilk yapmanız gereken ikili koltuk almak. Böylelikle kendinize rahatça hareket edebilmek için alan yaratacak ve bir başka yolcunun rahatsız olmasının önüne geçmiş olacaksınız.

Bunların yanı sıra bebeğiniz için yanınıza mutlaka yedek kıyafet, bez, ıslak/kuru mendil, pişik kremi veya ağlamaya başladığında dikkatini dağıtacak oyuncaklar almalısınız. Ayrıca daha rahat bir yolculuk geçirmek, bebeğinizi kolayca emzirmek veya çocuğunuzun uyumasını kolaylaştırmak için gece yolculuğunu tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın