Görüş Bildir
Haberler
Uzak Doğu Mutfağının Kalbi Burada Atıyor! İstanbul'da Gidebileceğiniz En İyi Çin Restoranları

Uzak Doğu Mutfağının Kalbi Burada Atıyor! İstanbul'da Gidebileceğiniz En İyi Çin Restoranları

Uzak Doğu mutfağı denince tartışmasız akla gelen ilklerden olan Çin mutfağı, ana yemekleri, atıştırmalıkları ve tatlılarıyla oldukça geniş bir lezzet yelpazesine sahip. Her ne kadar Türk mutfağıyla farklılıklar taşısa da son yıllarda Çin mutfağı oldukça popüler hale geldi ve bu mutfakla tanışabilmek için sayısız mekanlar açıldı. Biz de sizler için İstanbul'da Çin mutfağını en iyi ve en lezzetli şekilde sunan mekanları derledik. Gelin bu mekanlara birlikte bakalım.

Shang Palace Chinese

Shang Palace Chinese

Çin mutfağı söz konusu olunca İstanbul'da akla gelen ilklerden olan Shang Palace Chinese, tüm İstanbul'a eşsiz lezzetlerini kanıtlayabilecek kadar iddialı ve başarılı bir ekibe sahip. Her üç haftada bir Çin'den gelen şeflerin kendi bölgelerine ait yemekleri sunduğu restoran hem şık hem de sizi rahat hissettirecek bir dizayna sahip. Bize kalırsa en kısa sürede böylesine başarılı bir mekana gitmeli ve leziz yemekleriyle tanışmalısınız.

Adres: Sinanpaşa, Hayrettin İskelesi Sk., 34353 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Diğer Çin restoranlarıyla arasında ciddi kalite farkı var. Karşılama sunum porselen tabaklar ortam atmosfer her şey çok güzeldi. Özel kungfu tekniğiyle Çinli gencin yeşil çay doldurduğunu izlemelisiniz. Her şey bir yana lezzet bir harika. Crispy duck nefis, denemelisiniz.

Dragon Restaurant

Dragon Restaurant

1987'den beri İstanbul'da hizmet veren Dragon Restaurant, Çin yemeği konusunda İstanbul'un en köklü işletmelerinden. Hem Şişli'de hem Bebek'te olmak üzere iki şubeye sahip mekan yılların eskitemediği kalitesiyle müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Sizler de bu eşsiz deneyimle en kısa sürede tanışmalısınız.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:34, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Her zaman severek gittiğim bir mekan. Manzarası insanın içini açıyor. Yemekleri her zaman Çin yemeğinde bir numara bence. Yıllardır kalitesini bozmayan bir işletme. Servisi güler yüzlü kaliteli fiyatları makul ne yersen onu ödüyorsun, kokteylleri çok değişik.

Chinese & Sushi Express

Chinese & Sushi Express

Çin mutfağı konusundaki başarısının bir getirisi olarak Türkiye'nin birçok ilinde özellikle de İstanbul'da birçok şubesi olan Chinese & Sushi Express, bu mutfağa ilgisi olanların mutlaka denemesi gereken türden. Geleneksel ve yenilikçi uzak doğu esintilerini, zengin menüsüyle misafirlerine en iyi şekilde sunan mekana gittiğinizde menülerine özel sushilerine şans vermelisiniz.

Adres: Mekanın İstanbul'daki şubelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Çalışanlar müşterilerle çok ilgili, ambiansı hoş bir mekan. Pekin bento ve bangok bento menülerini denedik oldukça doyurucu ve lezzetliydi. Fiyatları makul denebilir.

SushiCo

SushiCo

Müşterilerine Çin, Japon ve Tayland mutfağını sunan SushiCo da İstanbul'da Uzak Doğu denince ilk tercih edilenlerden oluyor. Yalnızca İstanbul değil Türkiye'de Uzak Doğu lezzetinin ilk ve en büyük restoran zinciri olan SushiCo, Uzak Doğu mutfağını sevdiren bir işletme. Konumuz olan Çin mutfağına gelecek olursak da mekanda yalnızca Çin'e özgü lezzetleri de rahatlıkla bulabilir ve tadına varabilirsiniz.

Adres: Mekanın İstanbul'daki şubelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Akşama yemeği için SushiCo’yu seçtik. Uluslararası güzel bir standart oturtmuş lokanta zinciri. Resimde gözüken yemekleri sipariş ettik. Yemekler çok lezzetliydi ve ben birçok değişik ülkelerde sushi denedim. Masa organizasyonundan yemek servisine kadar memnun kaldık. Keyifli geçti.

Konoha Sushi & Chinese

Konoha Sushi & Chinese

Şimdiki önerimiz de yalnızca Çin mutfağını değil aynı zamanda Japon ve Thai mutfağını müşterileriyle buluşturanlardan. İşletme kendi deyimiyle Türk damak zevkine uyarlanmış tatları ve huzurlu atmosferiyle sizi “Başka bir dünya’ya” davet ediyor. Acıbadem'de küçük bir mekan ile başlayan serüvenine şimdilerde birçok şubesi ile devam eden Konoha'nın başarılı lezzetleriyle sizler de tanışmalısınız.

Adres: Mekanın şubelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Dana etli noodle bugüne kadar yediğim en güzel şeydi, tadı damağımda kaldı. Kocaman porsiyon hem de bol bol malzeme vardı. Teriyaki soslu tavuğu da öyle, sosu hala aklımda... Tekrar geleceğim, sushilerini de tavsiye ederim gerçekten başarılı ama tavuğu denemelisiniz.

China Stix & Sushi

China Stix & Sushi

Kimileri kendine özgü kimileri de Çin mutfağının öne çıkan lezzetleri olan zengin menüsüyle kendini sevdiren China Stix & Sushi, 2009 yılından beri İstanbul'da Uzak Doğu mutfağıseverlerle buluşuyor. Özenli hizmet, güler yüzlü servis ve orijinal tadıyla misafirlerine keyifli bir ortam sunan ve 10 yılı aşkın süredir kalitesinden ödün vermeyen mekana bir şans verin deriz.

Adres: Etiler, Nisbetiye Cd No:63, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: En son iki sene evvel gelmiştim. Hiç değişmemiş bravo, aynı lezzeti ve hizmeti buldum. Bir tek atmosfer olarak biraz küçük ve oturduğunuz yer caddeyi görmüyor, biraz aşağıda kalıyor ama yiyecekler lezzetli olduğu için bu konu beni fazla etkilemedi. Çin ve sushi seviyorsanız, tavsiye ederim.

Tian Xiang Fu Small HotPot

Tian Xiang Fu Small HotPot

İstanbul'un en meşhur HotPot mekanlarından olan Tian Xiang Fu Small HotPot, Çin mutfağının tüm inceliklerine sahip ve bununla birlikte gider gitmez Çin kültürünü de A'dan Z'ye hissedebileceğiniz bir dizayna sahip. Uzak Doğu'nun özellikle Çin mutfağına ilginiz varsa ve en iyi mekanı arıyorsanız Tian Xiang Fu Small HotPot bu konuda ilk sıralarda yer alıyor.

Adres: Merkez, Halaskargazi Cd. No:171/A, 34381 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Çin mutfağının bu farklı konseptini ilk kez deneyimledik. Etler oldukça lezzetliydi. Oldukça keyifli bir mekan olmuş. Rezervasyonsuz gitmiş olmamıza rağmen bir yer ayarladılar. Çalışan ekip eksiksiz bir şekilde işini yapıyor. Tekrar geleceğim yerlerin arasına girmeye hak kazandı.

Çin Büfe

Çin Büfe

İstanbul'da Çin restoranı arıyorum dediğiniz de bilen herkesin ilk sıralara koyacağı bir diğer mekan ise Çin Büfe. Beşiktaş ve Beyoğlu'nda olmak üzere iki şubesi olan mekan çeşitlilik konusunda epey zengin. Gidecek olursanız mutlaka Tatlı Ekşi Soslu Ördeği ve Çin Mantısını denemelisiniz.

Adres: Kuloğlu, Turnacıbaşı Cd. No:6, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Sinanpaşa, Çelik İşhanı, Sinan Paşa Köprü Sk. No:10, 34022 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Sık sık gittiğim bir yer. Yemekleri lezzetli ve fiyat olarak gayet uygun. Buharda Çin mantısını özellikle tavsiye ediyorum, sosuyla birlikte çok lezzetli oluyor. Onun dışında general tso tavuk da lezzetli.

852 Hong Kong DimSum ve Noodle

852 Hong Kong DimSum ve Noodle

Adını Hong Kong'un telefon numarasının kodu olan +852'den alan mekan Hong Konglu bir hanımefendinin işletmesi. Bizzat Uzak Doğulu birine ait olmasının birçok artı kattığı mekan atmosfer olarak adeta Hong Kong'a gitmişsiniz hissi veriyor. Yolunuz düşmese bile mutlaka gitmeniz gereken işletmede bizim favorimiz Pirinç Yufkasında Çin Böreği ve Dim Sum Mantı oldu, sizlere de şiddetle tavsiyemizdir.

Adres: Caferağa, Şevki Bey Sk. No: 42 - 44, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Küçük şirin bir yerdi. Sui Mai ve El yapımı tavuklu noodle denedik. Malzeme kalitesi ve yapım aşamalarıyla kalitesini hissettirdiler. Fiyat olarak belli bir miktarı gözden çıkarmalısınız. Yeni yemekler farklı tatlar denemeyi seven biriyseniz denemelisiniz. Sahipleri de oldukça kibar ve ilgiliydiler. Teşekkür ederiz :)

Asaka Sushi & Chinese

Asaka Sushi & Chinese

Otantik bir uzak doğu ambiyansına sahip olan Asaka Sushi & Chinese, bir gidenin mutlaka bir kez daha uğradığı işletmelerden. Sunumdan lezzete ve tabii taze malzemelere bununla birlikte güler yüzlü hizmete kadar aklınıza gelebilecek her konuda 10/10 olan mekan favorilerinizden olacak.

Adres: Esentepe, Salih Tozan Sk. No:6, 34394 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Sushi camiasının mercedes’i Asaka’dır. Bugüne kadar yediğiniz tüm sushileri unutun. Sushi harici farklı bir tat denemek isteyenler general tavuğu mutlaka denemeliler. Acılı ekşili ve çok sıcak şekilde servis ediliyor, inanılmaz lezzetli.

Hotpot Station-Chinese Restaurant

Hotpot Station-Chinese Restaurant

Tam anlamıyla Çin mutfağında uzmanlanmış Hotpot Station-Chinese Restaurant, HotPot denemek isteyenlerin listesine eklemesi gereken bir diğer mekan. İlk kez deneyecekler için oldukça ilgili yönlendirmeler yapan çalışanlar memnun kalmanız için ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Sizler de mutlaka bu güzide işletmeye gitmeli ve Çin mutfağının tadını çıkarmalısınız.

Adres: Küçük Ayasofya Mahallesi, Küçük Ayasofya Cd. 30/A, 34122 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İlk hotpot deneyimimizdi, çok keyif aldık. Restoranı işleten aile biz seçim yaparken damak tadımıza göre seçim yapabilmemiz için çok yol gösterdi. Butter spicy hotpot, enoki mantarı, beef ve noodle söyledik, her şey çok lezzetliydi. Kesinlikle bir daha geleceğiz. İlk defa deneyecekler gönül rahatlığıyla burayı tercih edebilir.

Quick China

Quick China

Başkent Ankara'da paket servis usulü ile hikayesini yazmaya başlayan Quick China şu anda Ankara'da 8 şubeye sahip ve Ankara'daki başarısını İstanbul'daki şubesinde de sürdürüyor. Özellikle  Çin mutfağını ve tabii bunun yanında Japon ve Thai mutfağını müşterilerine sunan mekan en çok Combo menüleriyle ön plana çıkıyor. Uzak Doğu mutfağıyla yeni tanışacaksanız, birçok çeşidin yer aldığı Combo menüler iyi bir başlangıç olabilir.

Adres: Atatürk Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokak 2RK D2 blok no:10 Metropol Avm, 34758 Ataşehir/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul'da tek şubesi olan ve Çin-Japon-Thai mutfaklarından yemekler sunan şahane restoran. Dekorasyonu çok güzel. Kendinizi gerçek bir Çin restoranında hissediyorsunuz. İç mekan tasarımı ayrı güzel bahçe tarafı ayrı güzel. Menüsü çok zengin.

No1 Chinese Hotpot

No1 Chinese Hotpot

Çin kültürünü sonuna kadar hissedebileceğiniz mekanlardan bir diğeri ise No1 Chinese Hotpot. Fiyat performans açısından sizi oldukça memnun edecek olan mekan HotPotlarının yanı sıra Noodlelarıyla da oldukça beğeni topluyor. Gerçekten acı seviyorsanız soslarınızı acı seçmenizi öneririz ama acı eşiğiniz düşükse dikkatli olmanız tavsiyemizdir.

Adres: Izzetpaşa mahallesi. Lale 1 sokak.No 3 Nuroltower, 34381 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle Hatice hanıma yardımlarından dolayı çook teşekkür ederim ilk kez gittiğimiz için cahillik var tabi her konuda destek oldu sağ olsun. Kendi zevkinize göre sos hazırlıyorsunuz çok mantıklı bir olay ve sosunuzu kesinlikle tahinli yapın her şeye uyum sağlıyor ve çok lezzetli oluyor.

Sushi & Spice

Sushi & Spice

Glokal bir marka olma hedefiyle kurulan Sushi&Spice Çin, Japon ve Thai mutfağını modern bir şekilde şu anlık sahip olduğu beş şubesinde sunuyor. Başarısının bir getirisi olarak adım adım büyüyen Sushi & Spice hedefine adım adım yaklaşırken sizler de bu leziz mutfaklara bir şans vermelisiniz deriz.

Adres: Mekanın şubelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaş grubumuzla geldik, çok memnun kaldık. Çalışanlar ilgili ve servis şaşırtıcı derecede hızlı. Mekanın sahibi çok tatlı bir insan. Kesinlikle tekrar geleceğiz, böyle kaliteli hizmet vermeye devam edin iyi çalışmalar.

Sini Ethnic Asian Kaiseki

Sini Ethnic Asian Kaiseki

Ve son önerimiz Sini Ethnic Asian Kaiseki. Modern ve elit dizaynından mı bahsetsek şefin bilgisi ve elinin lezzetinden mi bilemedik. Ne desek az gelecek bir mekan olan Sini Ethnic Asian Kaiseki'nin müdavimi haline gelmek çok olası, dikkat edin ve en kısa zamanda güzel bir akşam deneyimi için sevdiklerinizle uğrayın deriz.

Adres: Kalyoncu Kulluğu, Kurdela Sk. No:6, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Uzakdoğu'nun birbirinden güzel ve seçkin yemekleri Anadolu'nun eşsiz tatlarıyla ve Burcu şefin özel dokunuşlarıyla harmanlanıp damak zevkinize sunuluyor. Michelin yıldızlı restoranların ayarında tabaklar demek hiç abartı olmaz. Eminim çok uzak olmayan bir gelecekte dünya çapında bir isim olacak şefin elinden yemek yemek bence büyük bir şans.

İstanbul'un birbirinden güzel mekanlarıyla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın