Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Nezih Semti Bebek'te Mutlaka Gitmeniz Gereken Mekanlar

İstanbul'un Nezih Semti Bebek'te Mutlaka Gitmeniz Gereken Mekanlar

İstanbul denince herkesin aklına gelen semtlerden biri olan Bebek'te vakit geçirmek isteyenlerin bayılacağı bir içerikle karşınızdayız. Gerek nezihliğiyle gerek deniz manzarasıyla gerekse de kaliteli mekanlarıyla akılda yer eden semt, İstanbul'un hem köklü hem de yenilikçi tavrı benimsemiş birçok mekanına ev sahipliği yapıyor. 

Sizler için Bebek'e yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken mekanları derledik, ki buralar yolunuz düşmese de rotanızı baştan yaratacak cinsten. Gelin nereleri eklemişiz birlikte bakalım!

1. Baylan

1. Baylan

İstanbul'un en eski pastanelerinden biri olarak bilinen Baylan, yılların eskitemediği hatta kalitesini daha da ileri seviyeye taşıdığı mekanlardan. Pastane dediğimize bakmayın Dünya mutfağını kapsayan oldukça geniş bir menüye sahip. Özellikle Bebek'e gitmişken deniz manzaralı bir yerde vakit geçirmek isteyenlerin bayılacağı bir yer.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:52 D:54, 34766 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Yıllardır lezzeti, kalitesi hiç değişmeyen mekan. Kruvasanları, tüm hamur işleri çok lezzetli. Soğuk çaylarını da şekersiz olduğundan çok seviyorum.Tatlı seçenekleri de çeşitli, farklı ve güzel. Herkes imza tatlıları kup griyeye bayılsa da benim için her zaman dondurmalı profiterolleri en güzeli.

2. Mangerie Bebek

2. Mangerie Bebek

Kahvaltısıyla ön plana çıkan Mangerie, eşsiz boğaz manzarasıyla size unutulmayacak bir kahvaltı deneyimi sunuyor. Kahvaltısının yanı sıra kokteyllerinin de seveni çok. Ama bu mekanla ilgili en hoşumuza giden nokta keyfine doyum olmayan terası. Güzel güneşli bir günde terasta kahvaltı yapma şansınız olursa daha ne olsun deriz!

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:69, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltılarında her şey kıvamında, peynirleri yöresel ve kaliteli. Sabah balkonda otururken güneş mazuriyetiniz oluyor. Sıcak havalarda balkonda arkadaki masaları tercih edebilirsiniz.

3. Taps Bebek

3. Taps Bebek

Bebek denince tartışmasız akla gelen ilk mekanlardan olan Taps Bebek, bar konseptli mekanları sevenlerin bayılacağı türden. Zengin alkol menüsünün yanı sıra hamburgerleri de oldukça leziz. Ve tabii boğaz manzaralı oluşu da atmosferini ekstra bir güzelleştiriyor.

Adres: Bebek Cevdet Paşa Caddesi, Cevdetpaşa Caddesi No 119, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ön kısmı olduğu kadar arka bahçesi de oldukça keyifli bir mekan. Kendi biraları kesinlikle tadılmalı. Atıştırmalıkları ve yemekleri lezzetli. Aralıklarla gittiğim bir yer. Fiyat artışı olmasına rağmen fiyatları şu an için makul görünüyor.

4. Lucca

4. Lucca

Semtin nezih ve oturmuş bir müşteri profiline sahip mekanı olan Lucca da listemizin en iyilerinden. Alkollü ve alkolsüz kokteylleriyle kendini sevdiren Lucca, oldukça istek gören bir mekan olduğundan mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. 51/A, 34342 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: En sevdiğim mekanlardan biri kokteylleri çok güzel yemekler de baya iyi atıştırmalık küçük tabakları da şahane tavsiye ederim kesinlikle.

5. Chilai

5. Chilai

90'lar ve 2000'lerin müziklerini seviyorsanız Chiali'nin playlistine bayılacaksınız. Teras kısmında restaurant zemin katında da bar hizmeti veren işletme her ikisinde de size asla olumsuz bir an yaşatmayacak cinsten. A'dan Z'ye memnun kalacağınız Chilai de uğramanız gerekenlerden.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd., 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltısı harika. Saat 10 da kahvaltı servisi başlıyor. Eşsiz boğaz manzarasında deniz seviyesinde harika bir kahvaltı yapmak isterseniz mutlaka gidin. Akşam yemeği için dil şiş kılıç şiş enfes. Yemekten sonra kokteyllerinden mutlaka tadın.

6. Bebek Balıkçı

6. Bebek Balıkçı

Şık dizaynıyla başınızı döndürecek olan Bebek Balıkçı, semtin en köklü ve başarılı işletmelerinden. 1974'ten bu yana müşterilerini en iyi şekilde ağırlama ve memnun etme mottosunda olan Bebek Balıkçı, deniz ürünlerinin en tazelerini ve lezizini yiyebileceğiniz restoranlardan.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. 26/A, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bir İstanbul klasiği, bir kalite sembolü. Her şey taze kaliteli. Yenilikçi mezeler, iyi servis. Hesap da boğaz restoranları için makul düzeyde. Ucuz değil tabi. Kadın servis elemanı da çalışması ayrıca takdire şayan.

7. Bebek Starbucks

7. Bebek Starbucks

Aslında ülkemizin birçok yerinde şubesi olan Starbucks'ı önerilerimizde görmek sizi şaşırtabilir ancak Bebek'teki şubesi Dünya'da görülmesi gereken 50 Starbucks arasında yer alıyor. Denize nazır eşsiz bir manzarası olan mekanda oturabilmek için biraz sıra beklemeniz gerekebilir ancak buna değeceğine emin olabilirsiniz.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:30, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Deniz manzarası çok güzel ve seyir terası var. Seyir terasında şemsiye olması lazım çok güneş var. Çok kalabalık. Her zamanki Starbucks kalitesi hatta nefis deniz manzarası da artısı. Bebek‘te yer alıyor ve bence manzarası en güzel Starbucks.

8. Kırıntı

8. Kırıntı

İlk olarak 1981 yılında Moda'da müşterileriyle tanışan Kırıntı, İstanbul halkına kendini sevdirmiş olacak ki şu an birçok şubesi var. Kırıntı'nın ilk dikkat çeken özelliği sıcak ve samimi bir ortama sahip olması ve tabii Dünya mutfağından leziz yemekleri müşterileriyle buluşturması. Sizler de keyifli birkaç saat geçirmek istiyorsanız Kırıntı'ya bir şans verin deriz.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:35, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Gayet güzel, geniş, ferah bir restoran. Hem sigara içilen dış mekan hem sigara içilmeyen iç mekanı mevcut. İç mekan baya büyük. Biz cumartesi 7-8 sularında gitmemize rağmen iç mekan boştu. Karidesli ananaslı Jamaican yedik gayet lezzetliydi. Tavsiye ederim.

9. Divan Brasserie

9. Divan Brasserie

Adını sıkça duymuş olduğunuz Divan, İstanbul, Muğla ve Ankara'da yer alan mekanlarıyla müşterilerine nezih bir atmosfer sunma konusunda en başarılılardan. Ancak Bebek şubesinin yeri bir ayrı. Deniz kıyısında yer alan mekan, hem şık hem de sıcak bir atmosfere sahip olmasıyla birlikte menüde yer verdiği her lezzeti konusunda çokça başarılı.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:28/A, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten Divan kalitesi. İstanbul’da yediğim en güzel kahvaltılardan biri diyebilirim. Eksik hiçbir şey yoktu ve getirdikleri her ürün kaliteli. Mekanın manzarası çok güzel. Garsonları inanılmaz kibar ve çok alakalılar.

10. Hidden House

10. Hidden House

Bebek'in ara sokaklarında tek katlı eski bir evin böylesine tatlı ve sıcak atmosfere sahip bir mekana dönüşmesiyle tanıştığımız Hidden House, tam anlamıyla Bebek'in kalabalığın uzaklaşıp biraz kafa dinlemek isteyenlere göre. Mekanın her köşesi ince detaylarla dizayn edilmiş ve sonucunda inanılmaz bir atmosfer ortaya çıkmış. En kısa zamanda Hidden House'la siz de tanışmalısınız.

Adres: Bebek, Küçük bebek caddesi, Yeniyol Çk. 2A, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kalabalık ortamlardan uzaklaşıp evdeymişsiniz gibi hissetmek istiyorsanız en kötü bi kahve içmek için bile gelebilirsiniz. Biz kızımızı da kabul ettikleri için kahvaltıya gittik. 4 kişi bir serpme kahvaltı, 1 mantarlı omlet, 1 tane de menüde olmamasına rağmen kaşarlı menemenle pancake söyledik ve hepsi çok lezzetli ve güzeldi

11. Meg Restaurant

11. Meg Restaurant

Kahvaltı konusunda sıradan lezzetlerden sıkıldıysanız Meg Restaurant tam size göre olacak desek yeridir. Leziz bowlları, gronaları, omletleri ve özellikle ekşi mayalı ekmek türlerine bayılacaksınız. Kahvaltısıyla ön plana çıkıyor olsa da diğer öğünler için seçenek yok sanmayın. Menülerinde birbirinden çeşitli seçenekler mevcut ancak mevsimsel olarak seçenekler değişiklik gösterebiliyor.

Adres: Bebek, Küçük Bebek Cd. 12/D, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bebek'te çok tatlı bir mekan. Ortam şahane, menüleri çok güzel. En önemlisi çalışan arkadaşlar şu ana kadar bir işletmede rastladığım en kibar, en güler yüzlü arkadaşlardı. Kesinlikle tekrar gideceğim. Üstelik kahvaltı servisleri de başlamış. Herkese tavsiye edilir.

12. Backyard

12. Backyard

Dünya mutfağından lezzetleri, kokteylleri ve çeşitli şarapları müşterilerine sunan Backyard'ın muazzam bir dizaynı var ancak bahçesinin enerjisi bir başka. En kısa zamanda bu mekana bir şans vermeli ve bizce kahvaltı salatalarını denemelisiniz.

Adres: Bebek, 4 Bebeköy Sokak, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mekan çok güzel. Yemeklerin/tatlıların tadı yerinde. Ara sıcaklardan Popcorn Karides’i sevdim. Poşe Armut’a bayıldım. Fiyat/performansı genel olarak iyi. Ben beğendim.

13. Voi Central

13. Voi Central

İstanbul'da 3. nesil kahvecilik denince ilk akla gelen mekanlardan biridir Voi. Nitelikli kahveye ek olarak sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin de ilgisini çekecek olan mekanda, glutensiz, diyabetik ve organik ürünlerden oluşan atıştırmalıklar da bulunuyor. Yolunuz düştüğünde hem kahvelerini, özellikle de aromalılarını  bunun yanı sıra da atıştırmalıklarını deneyin deriz.

Adres: Etiler, Bebek mahallesi, Bebek Dağı Sk. No:3, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Gündüzleri sakin ama akşamları gayet kalabalık. Geldiğinizde muhtemelen en az 15-20 dk bekleyebilirsiniz çünkü boş masa olmuyor. Bahçesi çok güzel ve ferah. Kahveleri ve tatlıları güzeldi.

14. Frontière İstanbul

14. Frontière İstanbul

Bilenler bilir Bebek'teki eski Midpoint'i, işte Frontiere bu lokasyonun yeni yüzü. Oldukça başarılı bir dizayna sahip olan Frontiere, gözlerinizi mest etmenin yanı sıra lezzetleriyle de sizi etkileyecek. İlgili ve güler yüzlü personelleri olan mekanda olumsuz tek bir an yaşamayacaksınız diyebiliriz.

Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No: 39, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bebek’te müthiş dekorasyonu ve müthiş mutfağı ile çok önemli bir değer. Başarılı bir füzyon mutfağa sahip. Keçi peynirli salata, yaz raviolisi, cafe de paris soslu bonfile… Hepsi birbirinden başarılı. Tadı damağınızda kalacak, çok özenli lezzetler. Bebek’e yolu düşenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

15. Risala Bebek

15. Risala Bebek

Alkollü mekanları sevenlerdenseniz Risala, Bebek'te en sevdiğiniz mekan olmaya aday. Oldukça şık bir dizayna sahip olan mekanın samimi çalışanları mı desek, zevkli müzik seçimleri mi desek yoksa kokteylleri mi bilemedik. Anlayacağınız aklınıza gelen her konuda başarılı olan Risala'ya bir an önce gitmelisiniz.

Adres: Bebek, Bebek Hamamı Sokağı No:2, 34342 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaşlarımla doğum günü kutlamasına gittik. Çok samimi, çok nezih bir mekan. Minik ama bir o kadar tatlı :) O kadar kibar ve samimiydi ki herkes kendimizi çok rahat ve özel hissettik. Yemekleri, mezeleri harikaydı. Ana yemekleri balık çok taze ve günlüktü.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın