Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Kurumdan Uyarı Geldi: Borsalarda Tsunami Yaklaşıyor Önleminizi Alın!

Ünlü Kurumdan Uyarı Geldi: Borsalarda Tsunami Yaklaşıyor Önleminizi Alın!

Küresel piyasalarda ABD enflasyonu sonrası Fed'in para politikası patikasına ilişkin fiyatlamalar öne çıkarken, Morgan Stanley piyasalarda yüksek volatiliteye hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Getirilerin yükselmesi için alan var!

Getirilerin yükselmesi için alan var!

Morgan Stanley, dünya genelinde riskli varlıklara yönelik ilgi için önemli bir gösterge olan 10 yıllık enflasyona göre düzeltilmiş ABD getirilerinin, Fed’in faiz artırımlarıyla koronavirüs pandemisi öncesi seviyelerin en az 50 baz puan üzerine çıkabileceği değerlendirmesini yaptı.

Böyle bir senaryo durumunda piyasa ortalamasının üzerinde satış ve kar artışı elde etmesi beklenen ve halihazırda fiyatları çok yükselmiş olan büyüme hisselerinde yeni yıla başlarken görülen satış dalgasının devam etmesi öngörülüyor.

BloombergHT haberine göre, Morgan Stanley Stratejisti Andrew Sheets, “Piyasada hala tamamlanmamış işler var. Para politikası yön değiştirdikçe, faiz hareketinin tamamlandığını ya da tamamen fiyatlandığını düşünmek için erken. Reel getirilerin daha yükseğe çıkmak için hala fazlasıyla alan var” değerlendirmesini yaptı.

Yeni yıl ciddi bir hisse rotasyonuyla başlamıştı

Yeni yıl ciddi bir hisse rotasyonuyla başlamıştı

2022 yılı yatırımcıların teknoloji ağırlıklı büyüme hisselerinden, ucuz kalmış değer hisselerine yöneldiği ciddi bir hisse rotasyonuyla başlamıştı.

Yılın ilk haftasında Nasdaq 100 endeksi yüzde 4,5 gerilemiş, 10 yıllık reel getiriler de Nisan'dan bu yana en yüksek seviye olan eksi yüzde 0,77’ye çıkmıştı.

Sheets’e göre halihazırda -yüzde 0,83’lerde seyreden 10 yıllık reel getiriler bu yıl -yüzde 0,3’e kadar çıkabilir. Sheets, “Bu durumun, değer hisselerinden çok büyüme hisselerini ağır şekilde etkilemesini bekleriz” dedi.

Fed'in enflasyona bakışı değişti

Fed'in enflasyona bakışı değişti

JPMorgan Chase & Co. Küresel Araştırma Eş Direktörü Marko Kolanovic’in de aralarında olduğu diğer bazı isimler piyasaların yükselen getirilere verdiği tepkinin “aşırıya kaçtığı” görüşünü aktarmıştı.

Ancak Sheets, aralık ayında açıklanan şahin Fed tutanaklarının işleri değiştirdiğini söyledi: 

“Fed’in enflasyona karşı toleransında değişim var, buna verilecek tepkide de değişim olabilir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın