Görüş Bildir
Haberler
LGS
Üç Büyük Kentte İmam Hatip Israrı: Sınavla Girilecek Okullarda Anadolu ve Fen Liseleri Son Sırada...

Üç Büyük Kentte İmam Hatip Israrı: Sınavla Girilecek Okullarda Anadolu ve Fen Liseleri Son Sırada...

Ulaş
07.04.2021 - 12:07

Lise kontenjanları, MEB’in dini eğitim tercihini gösteren yeni bir veri oldu. Ankara, İstanbul ve İzmir’de 184 imam hatip lisesi “Nitelikli okul” seçilirken Anadolu liseleri arasında nitelikli okul sayısı 128’de kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre sınavla girilen lise kontenjanlarının yüzde 40’ını imam hatip ve meslek liselerine veren MEB, Ankara, İstanbul ve İzmir’de de tercihini imam hatiplerden yana kullandı. İstanbul’da 125 imam hatip lisesi ve 141 meslek lisesi sınavla öğrenci alacak okul olarak seçilirken listeye girebilen Anadolu lisesi sayısı 78’de kaldı.

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunun detayları, MEB’in eğitime yaklaşımını yansıttı. Hemen her yıl, “Okul kontenjanları öğrencilerin ilgisine göre belirlenmiyor” uyarısıyla karşılaşan Bakanlık, eleştirileri yine görmezden geldi. LGS puanı ile öğrenci alacak okul türlerinin illere göre dağılımı da MEB’in yönelimini ortaya koydu.

İstanbul’da 125 okul, “nitelikli” olarak belirlenirken 141 meslek lisesi de bu kategoriye sokuldu.

İstanbul’da 125 okul, “nitelikli” olarak belirlenirken 141 meslek lisesi de bu kategoriye sokuldu.

İstanbul’da, sınavla öğrenci alacak 266 imam hatip ve meslek lisesine karşın Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin toplamı 95 olarak ifade edildi. Öğrencilere sınav puanıyla tercih edebilecekleri yalnızca 78 Anadolu lisesi sunuldu.

Benzer bir tablo Ankara için de oluştu.

Benzer bir tablo Ankara için de oluştu.

Ankara’da toplam 66 imam hatip ve meslek lisesinin sınavla öğrenci alacağı bildirildi. Buna karşın Anadolu lisesi sayısının 25 olduğu belirtildi. LGS puanıyla öğrenci alacak imam hatip ve meslek liseleri, Anadolu liselerinin sayısını ikiye katladı. İzmir’de de tablo değişmedi. Kentteki 24, “n itelikli” imam hatip lisesi kılavuza dahil edilirken Anadolu liselerinde bu sayı imam hatiplerden yalnızca bir fazla olarak belirlendi. İzmirli öğrencilerin sınav puanıyla tercih edebileceği meslek lisesi sayısı ise 32 oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
48
13
7
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
o yorum yapılacak

Daha iyi ya bol bol deist yetiştiriyorlar zaten! Aman benim çocuğum dini ile ilerleyecek diyen örümcek kafalı aileler çocuklarının deist olma şoku ile karşı ... Devamını Gör

1913

Geçmişte imam hatiplere çocuklarını yollayanlar dindar kesimdi.(kız çocuğu ile erkek çocuğunun yanyana gelmesinden rahatsız olanlar da dahil)Çocukların hepsi... Devamını Gör

Marise

Kendi çocukları torunları Amerikan okullarında Fransız kolejlerinde okusun. Halka gelince İmam Hatip. Kurunun yanında yaşta yanıyor işte. Eğitim kalitesi yer... Devamını Gör