Görüş Bildir
Haberler
Üç Ayrı Koltuktan Dört Maaş Alan Ordu Belediye Başkanı: 'Ayda 200 Bin TL Kazandığım Doğru Değil'

etiket Üç Ayrı Koltuktan Dört Maaş Alan Ordu Belediye Başkanı: 'Ayda 200 Bin TL Kazandığım Doğru Değil'

Milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunan ve 31 Mart'ta Ordu'dan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hilmi Güler, iki ayrı şirketin yönetim kurulunda görev yapmayı sürdürüyor. Güler'in 3 ayrı koltuktan aylık 200 bin TL kazandığı iddia edildi. Güler ise “Aldığım para o kadar değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji Tabi Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, 31 Mart yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Böylece 3 koltuk ve dört maaş sahibi oldu. Güler hem belediye başkanı, hem Turkcell ve Çin bankası ICBC'de yönetim kurulu üyesi olarak, hem de emekli milletvekili sıfatıyla 4 ayrı maaş alıyor.

"Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum"

"Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum"

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün aktardığına göre, belediye başkanı seçildikten sonra, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerden istifa etmeyen Güler,  “Ben bu görevlerde ülkeme katkı sağlamak için bulunuyorum. Ülkemize faydamız olduğu için oralarda görev aldık. Her iki kuruma da yazı yazdım ayrılmak istediğimi bildirdim, cevap bekliyorum” dedi.

"Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın"

"Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise “Başkan seçilmesinin üzerinden 4 ay geçti. Kamu ile özel sektör arasında tercih yapsın. O yapmıyorsa partisi buna el atsın. Yöneticisi olduğu kuruluşların belediye ile ilgili bir işi olduğunda nasıl tavır alacak?” dedi. Adıgüzel, Hilmi Güler'in belediye başkanlığının yanı sıra 2 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden de ayda 200 bin lira ücret aldığını da öne sürdü.

"Aldığım para o kadar değil"

"Aldığım para o kadar değil"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hilmi Güler ise yönetim kurulu üyeliği ücreti konusunda “Aldığım para o kadar değil” açıklaması yaptı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Hilmi Güler ile aynı dönemde başladığı Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğinden, bakanlık koltuğuna oturunca istifa etmişti. 2013'te Turkcell Yönetim Kurulu üyesi olan Güler, 22 Mayıs 2015'de de Çin bankası ICBC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Güler ayrıca Turkcell iştiraki Superonline İletişim Hizmetleri'nde de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
519
199
31
21
15
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hamsi-bogart

ALDIĞIM PARA O KADAR DEĞİL,DEYİP RAKAM VERMEDİĞİNE GÖRE BİRAZ DAHA FAZLA DA OLABİLİR

carmenta1

bu arada badem bıyığını sksinler

Viyol10sel

Allah diyerek halkı s..enlerde bugün...

ali sever

bunlar yüzünden insan müslümanlıktan soğuyor