Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Oscar Adayı Filmi Belli Oldu! İşte Semih Kaplanoğlu'ndan Bağlılık Hasan...

Türkiye'nin Oscar Adayı Filmi Belli Oldu! İşte Semih Kaplanoğlu'ndan Bağlılık Hasan...

Müge Kakşi
30.10.2021 - 19:38

94'üncü Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayında Türkiye'yi temsil edecek film belirlendi. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran filmler arasında yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan adlı filmi Oscar adayı olarak seçildi. Senaryosunu da yine Semih Kaplanoğlu'nun kaleme aldığı filmin detaylarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek filmi seçti.  'Yabancı Dilde En İyi Film Dalı'nda Türkiye adayı olan film Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan adlı yapımı olarak belirlendi.

Türkiye'yi Oscar'da Temsil Edecek

Türkiye'yi Oscar'da Temsil Edecek

Bağlılık Hasan, Semih Kaplanoğlu'nun bir önceki filmi olan ve yine Oscar aday adayı olarak belirlenen Bağlılık Aslı filmiyle başlayan Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi olma özelliği taşıyor.

Film, babasından miras kalan topraklarda geçimini bahçecilik ve çiftçilikle sağlayan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Bağlılık Hasan'ın kadrosunda Umut Karadağ, Filiz Bozok, Gökhan Azlağ, Hakan Altıner, Mahir Günşıray, Devrim Özder Akın ve Ayşe Günyüz Demirci yer alıyor.

"Bağlılık Hasan"

"Bağlılık Hasan"

Ayrıca yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiğini 'Bağlılık Hasan' filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde gerçekleşmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın