Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 9,9 Küçüldü

Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 9,9 Küçüldü

TÜİK'in verilerine göre Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9,9 küçüldü. Sanayi yüzde 16,5, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 2,4 ve diğer hizmet faaliyetleri yüzde 18,0 azaldı.

Rakamları değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk. Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi.' dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak,  yeni tip koronavirüs salgını ve kısıtlama tedbirlerinin etkili olduğu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 9,9 azalış gösterdi. 

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2020 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre tarım %4,0, bilgi ve iletişim faaliyetleri %11,0, finans ve sigorta faaliyetleri %27,8, gayrimenkul faaliyetleri %1,7 arttı.

Sanayi sektöründeki daralma yüzde 16,5 oldu

Sanayi sektöründeki daralma yüzde 16,5 oldu

Sanayi %16,5, inşaat sektörü %2,7, hizmetler %25,0, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %16,5, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %2,4 ve diğer hizmet faaliyetleri %18,0 azaldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyüme rakamları ile ilgili bu paylaşımı yaptı: "GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi"

Ekonomist Murat Kubilay ise Berat Albayrak'ın -31.7 olarak paylaştığı ABD'nin büyüme oranına böyle itiraz etti 👇

Benzer bir çıkış ekonomist Mustafa Sönmez'den de geldi 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
18
8
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Hiç anlamıyorsunuz!!! "Eksi büyüme" diyeceksiniz!!!

Pasif Kullanıcı

Öyle demeyin küçülmemiştir. 9,9 büyümemiştir o.

Pasif Kullanıcı

almanya yüzde 27 abd yüzde 31 küçüldü ama türkiye yüzde 10 öylemi salak orospu çocukları mantıklı sallayın biraz virüse benzetmeyin bunu da.