Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de İlk! Bir Şirket Haftada 4 Gün Mesai Uygulamasına Geçiyor

Türkiye'de İlk! Bir Şirket Haftada 4 Gün Mesai Uygulamasına Geçiyor

Ulaş
27.12.2022 - 13:18

Türkiye'de ilk defa bir şirket, haftada 4 gün mesai uygulamasını başlattı. Geçtiğimiz haftalarda Belçika'da yürürlüğe giren uygulama, Türkiye'de Aksa Akrilik tarafından başlatıldı. 

Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, '3 ay süre ile haftada 4 gün mesai sistemini deneyerek iş dünyasına örnek olacağız. 1450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımıza uyarlanacak sistem sonrası sonuçları duyuracağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirket tarafından haftada 4 gün mesai uygulamasını hayata geçiriyor.

Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirket tarafından haftada 4 gün mesai uygulamasını hayata geçiriyor.

1 Ocak- 31 Mart 2023 tarihleri arasında uygulamanın yürütüleceği bilgisini paylaşan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “İşlerinin gerektirdiği sürelerde fazla çalışma yapan ve mesai ücreti almayan çalışanlarımız, görev ve sorumluluklarını eksiksiz yaptıkları, hedeflerini tam olarak gerçekleştirdikleri sürece haftada 4 gün çalışma yapabilecekler. Yapılacak pilot uygulamanın iş sonuçlarımızın kalitesini artırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca süregelen haftada 2 gün evden çalışma sistemimiz de devam edecek“ diye konuştu.

Geçtiğimiz ay, Belçika'da 4 gün mesai uygulaması başlatılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
46
30
20
9
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahandra Aha

2 kisi de alkilslamis bir okuyun ne diyor... Bu uygulamanin Belcikadakiyle alakasi yok, bizimkiler yine durtuyor, sevindirici bir durum yok yani.

Mathesis

Türkiye gibi bir ülkede bu uygulamayı düşünüp denemek bile hayret verici o yüzden alkışladım :D

Teke tek

hehehe bu Avrupa'lı modernliği değil ki, bildiğin şark kurnazlığı.

Dead nettle.

1450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımıza uyarlanacak! yani diyorki ayda 5500TL ye devam edecekler 8500TL zammı bu şekilde de... Devamını Gör