Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Barolar Birliği Yeni Başkanı Erinç Sağkan Oldu! TBB Başkanı Erinç Sağkan Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Türkiye Barolar Birliği Yeni Başkanı Erinç Sağkan Oldu! TBB Başkanı Erinç Sağkan Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Müge Kakşi
05.12.2021 - 18:31

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni başkan için seçim yapıldı. TBB yeni başkanı baro başkanlarının ‘çoklu baro’ yasasına karşı yaptığı eylemde aktif rol alan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimde eski TBB başkan Metin Feyzioğlu 156 oy alırken, Erinç Sağkan 182 oy alarak başa geçti. Peki TBB yeni başkanı Erinç Sağkan kimdir? Erinç Sağkan kaç yaşında ve nereli? Erinç Sağkan eğitimi ne? İşte TBB yeni başkanı Erinç Sağkan hakkında tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBB Yeni Başkanı Erinç Sağkan Seçildi

TBB Yeni Başkanı Erinç Sağkan Seçildi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36'ncı Olağan Genel Kurulu'nda Erinç Sağkan yeni başkan seçildi. 348 delegenin oy kullandığı seçimlerde TBB'nin yeni başkanı seçildi.

TBB'nin Ankara'daki binasında yapılan 36'ıncı Olağan Genel Kurul'da seçim heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan'ın aday olduğu seçimde 348 delege oy kullanıldı.

Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Oyların sayılmasının ardından TTB'nin yeni başkanı belli oldu. Buna göre, 181 oy alan Erinç Sağkan Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Feyzioğlu ise 156 oy aldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan Kimdir? Erinç Sağkan Kaç Yaşında?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan Kimdir? Erinç Sağkan Kaç Yaşında?

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın