Görüş Bildir
Haberler
Türk Diyanet Vakfı'ndan İmamlara Çağrı: 'Kedi Sahiplenin'

Türk Diyanet Vakfı'ndan İmamlara Çağrı: 'Kedi Sahiplenin'

Türk Diyanet Vakıf – Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 17 Şubat Dünya Kediler Günü mesajında Hz. Muhammed’in de kedisi olduğunu hatırlatarak, imamların da kedi sahiplenmesini önerdi. Ünal, “Bugünden itibaren Türk Diyanet Vakıf- Sen olarak barınaktan bir kedi sahiplenerek bakımını üstleneceğiz” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anka'nın haberine göre, 17 Şubat Dünya Kediler Günü mesajı yayımlayan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, imamların kedileri sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

'Bir kedi sahipleneceğiz'

'Bir kedi sahipleneceğiz'

Vakıf olarak barınaktan bir kedi sahipleneceklerini söyleyen Ünal şöyle devam etti:

'Kedi kıymetli bir canlıdır. Allah, biz insanlara bu canlıları emanet etmiştir. Onlara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bugünden itibaren Türk Diyanet Vakıf- Sen olarak barınaktan bir kedi sahiplenerek bakımını üstleneceğiz.”

Ünal mesajında dünyada 1 milyardan fazla kedinin bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

Ünal mesajında dünyada 1 milyardan fazla kedinin bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Kediler evcil olmalarından dolayı insanlar evlerinde bakabiliyorlar. Ekolojik zincir dahilinde de doğada hayli yüksek bir öneme sahiptirler. Bilim insanlarının kediler ile ilgili araştırmaları düzenli olarak yayınlanmaktadır. Onlara şiddet ile değil sevgi ile yaklaşalım. Din görevlilerimizin, vakıflar genel müdürlüğü çalışanlarımızın bu konuda hassasiyetleri ciddidir. Camilerimizin , mescitlerimizin, Kur’an kurslarımızın, vakıf eserlerimizin etraflarında bulunan bu güzel varlıklara din görevlilerimiz sahip çıkmaktadırlar. ”

'Hz. Muhammed’in kedi sevgisi biliniyor'

'Hz. Muhammed’in kedi sevgisi biliniyor'

Hz. Muhammed’in de kedisi olduğunu hatırlatan Ünal, 'Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kedi sevgisi biliniyor. Bizzat ilgilendiği Muezza isimli bir kedisinin olduğu hepimizin malumudur. Kedi beslemek, sevmek sevaptır. Evde bereket demektir. Bu konuda birçok hadis de bulunmaktadır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
86
8
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

guzel oneri disarlarii soguk isinir hayvanlar

Mesudiyeli Mesut

Bozuk saat bile günde 2 defa doğru gösterir derler. Diyanet yozlaşmış bir kurum olsa da güzel bir öneri sunmuş. Vicdan sahibi ve icra ettiği işi layığıyla ya... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kedisi Müezza hırkasının üstüne yattığı için onu rahatsız etmemek adına hırkasını kesip öyle alan, kuşu ölen çocuğa taziyeye giden Peygamberi, bu millete nas... Devamını Gör