Görüş Bildir
Haberler
Tükenmez Kalem lekesi nasıl çıkar?

Tükenmez Kalem lekesi nasıl çıkar?

Murad Kekin
05.12.2014 - 16:21 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 17:27

Tükenmez Kalem lekesi nasıl çıkar?

Kalem başımıza bela olan lekelere yol açıp, canımızı sıkabilir.Günlük hayatta birçok kıyafetimiz,evimizin halıları,perdeleri hatta duvarları bile kalem lekesi olabilir.Ne yazık ki oluşan tükenmez kalem lekeleri hoşumuza gitmeyecektir.Peki bu lanet lekeleri nasıl çıkaracağız?

1-Sentetik kumaşın üzerindeki tükenmez kalem lekesi için: Lekeli kısma bol miktarda saç spreyi sıkıp kurumaya bırakın. Kuruyan spreyi yumuşak bir fırça ile fırçalayın veya kuru temiz bir bez ile de silebilirsiniz. Sildikten sonra leke olan bölgeyi yıkayınız.

2-Renkli kumaşın üzerindeki tükenmez kalem lekesi için: Hardal tozunu krem kıvamına gelecek şekilde sulandırın. Hardal tozu krem sekline gelince lekeli kısma sürün ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Sonrasında normal şekilde yıkayabilirsiniz.

3-Başka bir yöntem ise saf alkol ile lekeyi silmektir. Leke olan kimsin arka yüzüne kağıt havlu veya peçete tarzı emici özelliği olan kağıt koyun. Lekenin üst tarafını 90 derecelik saf alkole batırılmış bir parça pamuk ile siliniz.

4-Duvar kağıtlarının üzerindeki tükenmez kalem lekesin için: Temiz bezi nemlendirip arasına karbonat koyun ve lekeli kısmi çok bastırmadan siliniz.

5-Plastik duvar veya tahta eşyalardaki tükenmez kalem lekeleri için: Bol sabunlu su ile bastırarak silebilirsiniz. Bazı zor lekeler için lastik silgi ile silmenizde mümkündür.

Kaynak: http://www.haberinyoksa.com/kadin/tuk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın