Görüş Bildir
Haberler
TSK, Ceren Özdemir'in Katili İçin 15 Yıl Önce 'Suça Meyilli' Raporu Vermiş

TSK, Ceren Özdemir'in Katili İçin 15 Yıl Önce 'Suça Meyilli' Raporu Vermiş

Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i vahşice katleden Özgür Arduç, TSK tarafından verilen raporda 'saldırgan, davranışlarına limit koyamayan ve suç işlemeye meyilli' olarak nitelendirilmiş. 'Mizacı kızgın ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor' denen Arduç, hakkındaki bu ağır rapora rağmen gerekli özen gösterilmeyip toplum içine salınmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Özgür Arduç, askerliğini yaptığı sırada 9 Mart ve 5 Nisan 2005 tarihlerinde iki kez firar etti ve götürüldüğü askeri cezaevinde de isyana kalkıştı. 

Bunun üzerine askerliğe elverişli olup olmadığının belirlenmesi için 15-16 Haziran 2005’te Sarıkamış Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne yatırıldı.

Ruhsal muayenesinde “Mizacı kızgın ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor” denilerek Özgür Arduç için şu teşhis konuldu: 

“Çocukluğundan beri otoriteyle problemlerinin olduğu, impulsivite (davranışlarına bir limit koyamayan), saldırganlık, askerliğin gereklerini yerine getirmediği, suç işlemeye meyilli olduğu anlaşılmaktadır.”

“Askerliğe elverişli değildir” raporu verildi

“Askerliğe elverişli değildir” raporu verildi

İleri derecede antisosyal kişilik bozukluğu tanısı konan Arduç, 9 Mart 2005’te “Askerliğe elverişli değildir” raporu verilerek terhis edildi.

Terhis edildikten kısa süre sonra bir çocuğu bıçakladı

Terhis edildikten kısa süre sonra bir çocuğu bıçakladı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Arduç, terhis edildikten birkaç ay sonra, 6 Ağustos 2005 tarihinde Ordu’da o zaman 15 yaşında olan Dinçer A.'yı bıçakladı.

Arduç, saldırıdan sonra Ordu Devlet Hastanesi’nde muayene edildi. 

9 Mart 2006 tarihli muayene raporunda, “Cezai ehliyetini etkileyecek düzeyde psikiyatrik hastalık tespit edilmediği” vurgulandı. 

Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’nun raporunda da, ‘antisosyal kişilik bozukluğunun tek başına cezai sorumluluğu etkilemeyeceği’ vurgulandı.

Yeni detaylar: Ekip otosunda 2 polisi bıçaklamış

Yeni detaylar: Ekip otosunda 2 polisi bıçaklamış

Özgür Arduç 4 Aralık’ta esnafın ihbarı sonucu yakalanmıştı ve linç edilmek istenmişti. 

Basına yeni yansıyan bilgilere göre öfkeli kalabalığa engel olan polisler, Arduç'u üst araması yapmadan kelepçesiz bir şekilde ekip otosuna bindirdi. 

Arduç’un emniyete götürüldüğü sırada belinden çıkardığı bıçakla yanında ve ön koltukta oturan 2 polis memurunu yaraladığı ortaya çıktı.

Polislerin yaralı halde hemen müdahale edip, Arduç’un kaçmasına engel olduğu öğrenildi.

Takviye ekiplerin gelmesiyle Özgür Arduç’un, aynı aracın kafesli olan bagaj kısmına konularak emniyete götürüldüğü belirtildi. 

Yaralanan 2 polisin sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Sicili bu derece bozuk olan Arduç'un açık cezaevine nakledilmesi hukukçular tarafından eleştirilmişti. 👇

Son olarak babasının yıllar önce işlediği cinayet nedeniyle Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında yetiştirilen Arduç'un, buralarda da çok sayıda suça karıştığı ortaya çıkmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
175
26
17
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Biz burada "Bu katili nasıl salarlar, nasıl izin verirler." diye düşünürken tamda şu sıralarda bizim liderler "nasıl af çıkarsak" diye düşünüyor. Bir tanesi ... Devamını Gör

mia w

adam gümbür gümbür beni topluma salmayın diyor zaten. şu saatten sonra ne desek boş... ülkemizde suçludan çok kurbanda hata aranıyor. bu nasıl bir çelişki??

mb

henüz tsknın tsk olduğu dönemler o zamanlar tabi daha bozulmamışken :(