Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor Hukuk Kurulu İstifa Etti

Trabzonspor Hukuk Kurulu İstifa Etti

Enver K.
26.06.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzonspor'da TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'e destek verilmesinin ardından yaşanan depremin yankıları sürerken yeni bir istifa daha yaşandı.

Bordo mavili kulübün Hukuk Kurulu üyeleri yaptıkları açıklama ile istifa ettiklerini açıkladılar.

İşte Kurul’un istifa açıklaması: 

Trabzonspor’un 2011 şampiyonluğu şikeyle çalınmıştır.

Demirören Federasyonu, 2012 senesinde şike faillerini hukuka aykırı şekilde aklayarak, Trabzonspor’un hakkını gasp etmiş; şikeyi kupayla ödüllendirmiştir. Bu durum; UEFADisiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından da teyid edilmiştir. Kulübümüz’ün Demirören Federasyonu’na yaptığı müteaddit başvurular da reddedilmiştir. Demirören Federasyonu ve onun kurulları; Türkiye spor tarihinin en karanlık sayfasının yazarlarıdır. Hukuk Kurulumuz, şikeye karşı mücadele iradesine sahip olduğunu beyan eden Trabzonspor yönetimince, Ocak 2014’te göreve davet edilmiştir. Adalet için gönüllülük ve bedelsizlik esasları altında, Ocak 2014’te Kurulumuz göreve başlamıştır. Kulübümüz’ün hakkını gasp eden Demirören Federasyonu, şike failleri ve temsil ettikleri kulüpler; Kurulumuz tarafından Ocak ve Mayıs 2014’te UEFA ve FIFA’ya şikâyet edilmiştir. Şikâyetimizle başlayan soruşturma halen sürmektedir.

İçinde bulunduğumuz hafta, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurul toplantısı yapılmıştır. Toplantı sürecinde, Trabzonspor yönetiminin iradesinin, Demirören Federasyonu’na destek vermek yönünde oluştuğu görülmüştür. Mezkûr destek, şikeye karşı sürdürülen hukuki sürece zarar vermiştir. Hukuki mücadelenin, Demirören Federasyonu’na destek veren irade gölgesinde, sağlıklı olarak devam etmesi imkânı bulunmamaktadır.

Belirttiğimiz nedenlerle, Hukuk Kurulumuz, bugün itibariyle istifa etmiştir.

Şikeye karşı haklı mücadelemize, her zaman olduğu gibi taraftarlarımızla birlikte devam edeceğiz. Trabzonspor’un haklarını geri alma yönünde samimi bir irade oluştuğunda; göreve en ön safta hazır olduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Futbolarena

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0