Görüş Bildir
Haberler
Toplu Taşımada Akıllı Telefon Kullanımına Göre 12 İnsan Tipi

Toplu Taşımada Akıllı Telefon Kullanımına Göre 12 İnsan Tipi

diazepam
21.03.2014 - 16:53 Son Güncelleme: 21.03.2014 - 16:56

Artık toplu taşımada uyuklama, camdan dışarıyı izleme dönemi sona erdi. İnsanlar araçlarda geçirdikleri süre içerisinde akıllı telefonlarını kullanarak dış dünyaya bağlanıyorlar. Peki nasıl? İşte toplu taşımadan akıllı telefon kullanımlarına göre insan tipleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Candy Crush, vb. popüler oyunları oynayanlar

1. Candy Crush, vb. popüler oyunları oynayanlar

Günün yorgunluğunu atmak, biraz olsun kafa dağıtmak isteyen kişilerdir. Genellikle 9-6 mesai yapan, sabah erken kalkan, gün boyu koşturan, ayakta gitmemek için bir sonraki otobüsü bekleyen tiplerdir. Oyundaki haklarını bitirdikten sonra büyük olasılıkla son durağa kadar uyuyacaklardır.

2. Sosyal medya sitelerine girenler

2. Sosyal medya sitelerine girenler

Arkadaş çevresi ile ilişkisini sosyal medya üzerinden takip eden. Sosyal medyanın ortalama kullanıcı profilini karşılayan tiplerdir. Lise öğrencileri, stajyerler, plaza çalışanları, üniversite öğrencileri ana kitlesini oluşturur. Sosyal medyayı etkin şekilde kullanan, her dakika gelişmeleri takip eden tiplerdir.

3. Haber sitelerine girenler

3. Haber sitelerine girenler

Politika, güncel olaylar ile yakından ilgili, genellikle orta yaş grubunda kişilerdir. Toplu taşımayı kullandıkları süre içerisinde gündemdeki tüm gelişmelerden haberdar olmak isterler.

4. Mesaj yazanlar

4. Mesaj yazanlar

SMS ve diğer online programları kullanarak sevgilisiyle, arkadaşlarıyla yazışan kesimdir. Genellikle ya buluşacakları arkadaşlarıyla iletişim kurarlar ya da göremeyecekleri sevgililerine günü özetlerler. Mesajlaşırken bir yandan da müziklerini dinlemeyi ihmal etmezler.

5. Maillerini kontrol edenler

5. Maillerini kontrol edenler

Mesai saatleri dışında da işleriyle haşır neşir olan tiplerdir. Ofisten çıktıktan sonra gelişmeleri, işleri takip etmek isterler. Gelen acil bir işi kaçırıp patrondan azar işitmek istemezler. Kendi işini kurmuş kişiler de bu gruptadır. Maillerini kontrol edip, işle ilgili kişileri bundan haberdar ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Belge inceleyenler

6. Belge inceleyenler

İş yerinde incelemeye fırsat bulamadığı belgeleri inceleyen, genellikle takım elbise giymiş kişilerdir. Belgeleri inceler gerektiği yerlerde not alırlar. İneceği durağı kaçıran veya son anda otobüsten atlayan tipler bu gruptan çıkar.

7. İnstagram'cılar

7. İnstagram'cılar

Günün yorgunluğunu bir şeyler okuyarak, oynayarak değil de arkadaşlarının o gün neler yaptığına görsel olarak göz atmak isteyen kimselerdir. Genellikle sosyal tipler olurlar. Baktıkları fotoğraflara yorum yapar, kendi kendine gülümserler. Bu grubun büyük çoğunluğu kadındır.

8. Yarınını programlayanlar

8. Yarınını programlayanlar

Akşamını evinde, eşi ve çocuklarıyla, annesiyle babasıyla geçirmek isteyen kesimdir. Toplu taşımada geçirdiği vakti yarınki işlerini düzenlemeye ayırır. Programını yapar, mailler atar, hatırlatıcıya notlar düşer, randevularını kontrol eder, eksikleri belirler. Eve gittiğinde ise vaktini ailesine ayırır.

9. Okey oynayanlar

9. Okey oynayanlar

Kirli sakallı, suni deri montlu, jean altına iskarpin giymiş birisinin akıllı telefon ile meşgul olduğunu görürseniz bilin ki okey oynuyordur. Akşamları arkadaşlarıyla iki tek atan, hafta sonları pikniğe giden, at yarışı ve iddaa oynayan arkadaşlardır bunlar.

10. Kitap okuyanlar

10. Kitap okuyanlar

%90'ını öğrencilerin oluşturduğu gruptur. Çok nadir bulunurlar, kitap sevdalısı ama kindle alacak kadar bütçesi olmayan arkadaşlardır. Akıllı telefonlarını bu ulvi amaç için de kullanırlar. Ekseriyeti gözlüklüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Telefonun menülerinde dolaşanlar

11. Telefonun menülerinde dolaşanlar

Telefonu asgari düzeyde kullanan. Yüklü programların çoğunun ne işe yaradığını bilmeyen, tarifesinde internet bulunmayan kişilerdir. Etrafa bakmaktan sıkıldığı için telefonunun menüleri arasında dolaşır, ekran parlaklığını ayarlar, zil sesini değiştirir, tema rengi ile alakadar olur, dalıp gider menüler içerisinde kaybolur.

12. Film, dizi, video klip izleyenler

12. Film, dizi, video klip izleyenler

1 haftada 1 film bitirirler. Kısıtlı süre içerisinde kendilerini başka alemlere salan, dış dünyadan kopan, küçücük ekrandan film izlemekten gocunmayan tiplerdir. Film izlemediklerinde ise video klip izlerler. Her defasında küçücük aletle bunları yapabildiklerine şaşırırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın